Kontrollenheten på Pures Highway-adaptere er fullstendig trådløs. Med ett trykk kan en låt man hører på radio legges rett inn i spillelista på Spotify.

VENTER MYE AV DAB I BIL

– Bil-adapterne våre er ekstremt enkle å installere, og de gir mange flere muligheter enn bare det å lytte på dabradio.

Det sier Jasper Wybrants i Pure til fagbladet Elektronikkbransjen, når selskapet lanserer Highway 400 og 600 under et arrangement i Oslo. De to modellene gir i tillegg til dab-radio tilgang til det man måtte ha av strømmetjenester og lokal musikk på smarttelefonen via blåtann og en app, med mulighet til å styre disse via taletjenestene Siri og OK Google. Den enkleste versjonen kommer i salg i april hos BilXtra og Elkjøp, mens storebroren kommer i butikkene i juli. Prisen er henholdsvis 1.700 og 2.000 kroner.

Forskjellen på de to modellene er at Highway 600 har mikrofon, som kan brukes til samtaler og taletjenester, mens man på Highway 400 bruker mikrofonen i telefonen.

Vi gjør det også enklere å lytte til mer innhold i bilen, med et produkt som ikke er begrenset til å kun være et digitalradioadapter

– Vi ser et stort potensiale i det norske markedet, og venter mye av de nye dab-adapterne våre, sier Wybrants, som har ansvaret for det norske markedet i britiske Pure, som er en divisjon i Imagination Technologies Group.

– Hva vil du si om disse produktene, sammenlignet med konkurrentene?

– Vi har utviklet produkter som er ekstremt enkle å installere. De er mer trådløse enn det som ellers finnes i markedet. Færre ledninger betyr færre problemer med installasjonen. Vi gjør det også enklere å lytte til mer innhold i bilen, med et produkt som ikke er begrenset til å kun være et digitalradioadapter, sier Wybrants.

Direkte til Spotify

Antennen består av en liten boks som festes øverst på frontruten, med antennetråder som limes vertikalt under den på ruten. Boksen jordes via en magnet til taket, og fra boksen går én ledning som i enden er splittet for tilkopling til 12 volt og bilstereoens aux-inngang via en 3,5 mm minijack. Man kan også overføre signalet fra Highway 400 og 600 via FM til bilens radio; da er den eneste kabelen man til 12 volt.

Hovedenheten er fullstendig trådløs, og kommuniserer via blåtann. Den kan plasserer hvor som helst i bilen, og går på batteri med en driftstid på et halvår. Med Highway 600 følger en mikrofon som koples til antenneboksen i frontruten.

Via en Pure Go-app kan man legge låtene man lytter til på radio direkte inn i en spilleliste i Spotify, ved et trykk på hovedenheten. Denne kan også benyttes til å velge musikk i strømmetjenester og musikk man måtte ha lagret lokalt på telefonen.

– Vi gleder oss stort over å samarbeide med Pure og deres nye biladapter-serie. Vi vet at våre abonnenter ønsker rask tilgang til Spotify-innhold i bilene sine, og det får de med Pure Highway-adapterne. Integreringen av Go-funksjonen til Pure, hvor radiolåter kan merkes til senere, er også en fantastisk måte for våre kunder å få mest mulig ut av radiolyttingen, og at de kan høre den samme musikken på nytt via Spotify, sier produkteier Lawrence Kennedy i Spotify i en pressemelding.

BilXtra

I den samme pressemeldingen fra Pure, uttaler kategorisjef Geir Holid i AS Sørensen og Balchen, som driver kjeden BilXtra:

– Vi er veldig glade og stolte over at Pure har valgt BilXtra som distributør for deres nye dab-adapter for bilmarkedet. Med dagens to millioner biler som fremdeles ikke har dab installert, er det et veldig stort potensial for et nytt kvalitetsprodukt av denne typen.

Jasper Wybrants forteller at Pure nylig har inngått en nordisk distribusjonsavtale med Tura Scandinavia AB.

– De vil ta hånd om hele det nordiske markedet for oss, naturlig nok med fokus på Norge i og med overgangen til dab+ og slukkingen av FM-båndet neste år, sier Wybrants til fagbladet Elektronikkbransjen.

Administrerende direktør Paul Smith (t. v.) og Jasper Wybrants som har ansvaret for det norske markedet i Pure, med Highway 400 og 600. Foto: Stian Sønsteng
PR-sjef Sophie Spooner i Pure demonstrerer hvordan Highway 600 kommuniserer med smarttelefonen. Foto: Stian Sønsteng
Pure Highway 400 kommer i salg i april hos BilXtra og Elkjøp.Pris: 1.700,-
Pure Highway 600 kommer i salg i juli, og har ekstern mikrofon. Pris: 2.000,-
Pure Highway er et av biladapterne på markedet. Her kan man benytte funksjonene for talekontroll i tilkoplede iOS- og Android-enheter. Foto: Pure
Kontrollenheten er fullstendig trådløs, og drives med tre vanlige batterier som skal holde et halvt års tid.
Denne enheten festes øverst på frontruten, med en transparent antenne. Den jordes via en magnet til taket og én ledning med splitt brukes for tilkopling til 12 volt og eventuelt aux.
Highway-Adapteret koples til bilens 12 volt-uttak.
Med Pure Highway 600 følger en ekstern mikrofon.
Pure Highway-adapterne festes til dashbordet med dobbeltsidig tape.
Til toppen