Aswos skandinaviadirektør Sten Schroll (t. h.) planlegger utviklingen av markedet sammen med konserndirektør Horst Rudolf.

VENTER VEKST I SKANDINAVIA

– Folk i forretningene skal vite at de kan få alle reservedeler hos en og samme leverandør ved å ringe én telefon eller bestille over nett.

Det mener Sten Schroll, administrerende direktør for de skandinaviske Aswo-kontorene.

– Aswos markedsandeler er kraftig på vei oppover i Skandinavia, men vi har mer å hente, sier han.

I Danmark er Aswo ledende innen reservedeler, spesielt innefor brunevarer. I tillegg øker andelene kraftig på hvitevaredeler. I Sverige er andelene sterkt stigende. I Norge startet firmaet i mars, og Schroll synes det er tidlig å uttale seg om utviklingen. Han sier imidlertid at grunnlaget er lagt ved at det er knyttet en rekke kontakter med leverandører i Norge.

Direkte kontakt

Schroll legger vekt på at de skandinaviske kontorene har direkte kontakt med hovedkontoret i Tyskland for alle bestillinger og informasjon.

– Hva skal til for å skape en enda bedre situasjon for dere i Skandinavia?

– Først og fremst ønsker jeg flere distribusjonsavtaler med originalprodusenter. Utfordringene er at kundene våre skal få øynene opp for at de med et tastetrykk eller en telefon kan få effektuert alle ordrene. Med Aswo skal kundene ha en sterk partner og få hjelp til alt som kan brukes av reservedeler innen lyd, bilde og hvitevarer. Jeg ønsker at bransjen skal ha større fokus på service hos sluttbrukeren. Vi hører altfor ofte at en kunde går inn i en butikk og for eksempel spør etter en fjernkontroll for et tre år gammelt apparat og får beskjed om at den kan butikken dessverre ikke skaffe. Foretningens ansatte skal alltid ha i bakhodet at de kan skaffe delen med en telefon eller bestilling over nett, sier Schroll.

Liten betydning

Den skandinaviske direktøren tror ikke de økonomiske vanskelighetene på verdensmarkedet vil bety mye i negativ retning for Aswos omsetning. Han tror det fortsatt vil bli solgt stort volum av ferdige produkter i Skandinavia og at det kommer økende behov for utstyr som knytter produkter sammen i langt større grad enn vi har sett hittil. Hvis totalomsetningen likevel skulle gå ned, regner Schroll med at folk bruker produktene lenger tid enn før og at utstyret derfor kommer til verksted oftere.

Aswo Skandinavia

Dekker Danmark, Norge, Sverige, Færøyene, Grønnland og Island (separat agent i Finnland)

Etablert i Danmark i 1997

Tok i bruk Aswo shop-løsning i 2003

Lager og logistikk flyttet til Tyskland i 2003

Fra 2005 Aswo størst i det danske markedet

Svensk selskap opprettet i 2007 i Ängerholm

Det norske kontoret på Langhus mars 2008

Les også:

Ledende på reservedeler

Nå kommer Aswo i Norge

Til toppen