Panasonics Lumix GF2 er et at de kompakte systemkameraene som er tilgjengelig på det norske markedet.

VIL TA MARKEDET for kompakte systemkamera

Expert ønsker å bli markedsleder innen kompakte systemkameraer.

Han karakteriserer de kompakte systemkameraene som framtidens speilreflekskameraer.

– De kombinerer bildekvaliteten til profesjonelle speilreflekskameraer med høykvalitets video og brukervennligheten til et kompaktkamera. I tillegg er de omtrent 60 prosent mindre og lettere enn dagens digitale speilreflekskameraer, sier Husebæk.

Han viser til at de kompakte systemkameraene, som også er blitt kalt speilløse systemkamera og hybridkamera, har kostet like mye som et semi-profesjonelt speilreflekskamera i Norge.

– Med denne kampanjen endrer vi dette. De aller fleste som tror de ønsker seg et rimelig speilreflekskamera vil trolig ha mer glede av et kompakt systemkamera fordi de får den uovertrufne bildekvaliteten i et kamera som er vesentlig mer praktisk å ta med seg og mye enklere å bruke. I tillegg får de høykvalitets video og mulighet for utskiftbare objektiver i samme pakke, sier Husebæk.

Siden den nye kameratypen ble lansert høsten 2008 har de tatt omtrent 5 prosent av det norske systemkameramarkedet. Expert tror denne andelen vil skyte i været i løpet av 2011. I pressemeldingen vises det til at kompakte systemkamera i Japan har kapret 35 prosent av systemkameramarkedet. I Storbritannia er andelen 15 prosent.

Til toppen