Fra franske Prizm kommer snart denne spilleren som kan koples til musikkanlegget. Den registrerer hvem som er i rommet via smarttelefonene, og spiller musikken som ligger på spillelistene i strømmetjenestene deres. Et trykk på hjertet registrerer favorittene, mens krysset markerer hvilke kutt man ikke vil høre igjen. Musikken startes via et trykk på enheten, eller via appen. Pris: 149 euro. Foto: Stian Sønsteng

WHAT A MESS!

Bli med på en rundtur i messehallene i Las Vegas, der 3.800 utstillere viste sine produktnyheter under CES 2016 i januar.

Stikkord for CES 2016 er virtuell virkelighet, roboter, droner, smartprodukter og –hjem, sensorer og bilbransjens vei mot førerløse biler. Messen arrangeres av den amerikanske bransjeforeningen Consumer Technology Association (CTA), som er det nye navnet på Consumer Electronics Association (CEA).

Navneendringen gjenspeiles også i bredden blant utstillerne på CES, og messekonkurrenten IFA unnlot på sitt pressemøte i Las Vegas ikke å påpeke at Berlin-messen er lojal mot sitt grunnkonsept; at de hvert år i september viser forbrukerteknologi og hvitevarer. På CES hadde beslektede teknologier inntatt mye av utstillingsarealet, her var bilbransjen dominerende.

På CES hadde beslektede teknologier inntatt mye av utstillingsarealet

De to messene konkurrerer om å være den største og mest relevante for bransjen. Mens IFA også er åpen for publikum, slipper CES kun inn folk som er der i embets medfør. I år hadde CES 170.000 besøkende, av disse kom 50.000 fra land utenfor USA.

Fagbladet Elektronikkbransjen presenterer i de første to utgavene i 2016 reportasjer fra CES-utstillingene til leverandørene som er representert i Norge. I tillegg viser vi på de kommende sidene samlet glimt av det vi ellers så i Las Vegas.

Til toppen