FEM ASUS-MOBILER PÅ VEI

Asus lanserer nå fem nye Zenfone-modeller for det norske markedet, og én av mobilene kan skilte med AR- og VR-støtte.

Publisert

Asus lanserte blant annet Zenfone AR under CES-messen i januar, og var med det verdens første smarttelefon som støtter bade Google Tango (AR) og Google Daydream (VR).

Klar for utvidet virkelighetGoogle Tango betyr at ved hjelp av tre kamera og avanserte sensorer leser mobilen hvor du befinner deg i et rom, og hvordan du beveger deg. Den kan måle avstand til vegger, gulv og andre objekter, og skaper en utvidet virkelighet som kombinerer den virkelige verden og den digitale.

Et annet Google-prosjekt telefonen støtter er det Daydream VR. Den 5,7 tommer store amoled-skjermen har en 1440p-oppløsning, og skal passe fint i VR-masken som Google slapp samtidig med lanseringen av sine egne Pixel-mobiler.

De tre kameraene på baksiden skal kunne ta bilder helt opp i 92 megapikslers oppløsning, ved å ta mange bilder i rask rekkefølge før disse sys sammen til ett ekstremt høyoppløst bilde. Normaloppløsningen på kameraet er 23 megapiksler. I tillegg har telefonen et kamera som kun måler dybde og avstand, mens et tredje kamera med ekstrem vidvinkel måler telefonens bevegelser i rommet, og brukes i tillegg til informasjonen fra de øvrige sensorene.

Zenfone AR har også mer ram enn mange bærbare PCer, og er ifølge selskapet også den første mobilen med åtte gigabyte ram. Den kjører Qualcomms Snapdragon 821-plattform, men i en noe tilpasset utgave for å fungere ekstra godt med den spesielle kameraløsningen. Telefonen kommer til Norge i juni, og vil koste rundt 9.000 kroner.

Zoom og selfiesZenfone Zoom S legger seg litt under flaggskipet Zenfone AR i pris, og vil koste rundt 5.500 kroner. Da får du en mobiltelefon med 2,3 ganger optisk zoom, som kan utvides til 12x med digital hjelp. Kamerat kan ta bilder med bokeh-effekter, det vil si at du kan gjøre områder av bildet uskarpt som med et speilreflekskamera.

Telefonen har en blenderåpning på f/1,7, noe som skal være blant det største i en smarttelefon, ifølge selskapet selv. Batteriet er på 5000mAh, som bør holde godt i en 5,5 tommer stor telefon. Zoom S kjører en Qualcomm 625 prosessor, og kan ta 4K-video.

Zenfone Live ser ut til å fri til YouTube-stjernene der ute, og kan kjøre live-strømmer med filtre. Asus lover også at den tar gode selfies, også i lite lys. Kamerasensoren har ekstra store piksler (1.4μm), som skal forbedre lysfølsomheten med mer enn 200 prosent. Doble mikrofoner skal gi bedre lyd og redusere bakgrunnsstøy, det hele til en pris rundt 1.800 kroner.

Zenfone 3 har en 5,2 tommers skjerm med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og kjører en Snapdragon 625 prosessor. Den kommer med 32 eller 64 gigabyte lagring og tre eller fire gigabyte internminne. Priset vil ligge på 5.500 kroner.

I samme familie kommer også Zenfone 3 Max, som er budsjettvarienten i 3-serien. Den har samme 5,5 tommers skjerm som storebror, men kjører på Snapdragon 430. Asus lover du ikke skal trenge å lade ofte, med et batteri på  på 4100 mAh, det hele til en pris på rundt 3.000 kroner.

Begge modellene har fingeravtrykksleser og doble simkort-plasser.

Powered by Labrador CMS