Matt Cossey med Nord Piano Monitor fra Audio Pro, festet med en spesialbrakett til Nord Piano 4. Foto: Stian Sønsteng

SVENSK ALT SAMMEN

Da svenske Clavia ville lage høyttalere til sine pianoer, gikk de til svenske Audio Pro. Resultatet er Nord Piano Monitor, på NAMM vist for første gang.

Publisert

– Nord Piano Monitor er kalibrert for en optimal gjengivelse av Nords akustiske og elektriske pianolyder, som er kjent for sin autentiske karakter. Med disse høyttalerne får man en optimal lytteopplevelse, og de føles som de er en del av selve instrumentet, sier Matt Cossey.

Han demonstrerer høyttalerne for fagbladet Elektronikkbransjen når vi møter ham på The NAMM Show i California den siste uken i januar.

– De aktive høyttalerne er hver på 80 watt, og håndterer den dynamiske bredden i Nords instrument. De har aux-inngang slik at man kan spille andre ting på dem, veier 5,5 kilo, og kommer med en festebrakett tilpasset Nords Piano 4. De låter bra med alle Nord-piano og hva du ellers spiller på dem, sier Cossey.

Nord Piano Monitor fra Audio Pro koster 5.000 kroner paret. Foto: Stian Sønsteng.

Velrennomert og svensk

Nords pianoer bygges for hånd i Sverige av Clavia Digital Musical Instruments AB.

– Typisk bruk av høyttalerne er hjemme og i studio. De kan fungere som monitorer under mindre opptredener, og vil appellere til alle som ønsker den beste lyden fra sitt Nord-piano, sier Cossey.

De låter bra med alle Nord-piano og hva du ellers spiller på dem

Clavia har samarbeidet med Audio Pro når det gjelder kalibreringen av lyden og utviklingen av produktet.

– Dette er første gangen selskapet er involvert i høyttalere, sier Cossey.

I en pressemelding uttaler global salgs- og markedsdirektør i Audio Pro, Jens Henriksen, at de er beæret over å samarbeide med et så velrenommert, og dessuten svensk, selskap som Nord.

Prisen er 5.000 kroner paret.

Nord Piano Monitor fra Audio Pro. Foto: Nord.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2019, som ble distribuert 10. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS