Fryseskapet SIFNAe 5188 er en av Liebherr-modellene som kan åpnes med stemme, app eller ved å banke på døren. Pris: 46.000,- Foto: Liebherr

ÅPNER KJØLESKAPET MED STEMMEN

Liebherrs kjøle- og fryseskap med AutoDoor kan åpnes med stemmen, eller ved å banke på døra – gjerne med foten, hvis hendene er fulle.

Publisert

Med AutoDoor er kjøleskapets håndtak og front alltid rene, og du har alltid frie hender

– Dette er de første kjøle- eller fryseskapene i verden som kan åpnes og lukkes helt automatisk, heter det i en pressemelding fra Witt AS, som selger Liebherr i Norden.

Gjennom Liebherrs egen SmartDevice-app, kan man blant annet stille inn åpningskastighet, hvor lenge døren skal være åpen, og hvor mye døren skal åpnes. Her settes også stemmestyringen opp, via Amazon Alexa og Google Assistent. Man kan dermed underveis i kokkingen eller bakingen, åpne og lukke døren på kjøleskapet, selv med skitne eller fettede fingre.

Slik illustrerer Liebherr hvordan AutoDoor automatisk åpner døren på enkelte av deres kjøle- eller fryseskap. Foto: Liebherr

Også manuell åpning

– Ved å åpne og lukke skapet uten å bruke hendene, vil håndtaket og dørfronten alltid være rene. Hvis det var noe vi ble vant til under korona-pandemien, så var det å være forsiktige med hva vi berørte, og nettopp dørhåndtak er skikkelige bakteriebomber. Med AutoDoor er kjøleskapets håndtak og front alltid rene, og du har alltid frie hender, heter det i pressemeldingen.

Det er også mulig å åpne og lukke døren med appen på mobilen, og selvsagt også manuelt. I appen kan man også stille inn trykkfølsomheten i døren, som avgjør hvor hardt man trenger å banke før døren åpnes.

AutoDoor-funksjonen finner man i fire modeller, kjøle- eller fryseskap, med venstre- eller høyrehengsling av døren. Prisene er fra 43.000 til 50.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS