FRANSK KJØLESKAP FRA TYRKIA

Danske Witt AS er stolte av sitt tyrkiskproduserte kjøleskap fra Beko med franske dører og et rom som enten kan brukes til kjøl eller frys.

Publisert Sist oppdatert

– Dette Beko-skapet har franske dører og en bredde på 92 centimeter, og skiller seg fra de amerikanske modellene som har en smal frys på den ene siden og en midtstamme til kjøledelen. Hos Beko kommer man rett inn i 385 liter med kjøl, og matvarene formelig oser mot deg når du åpner skapet, sier distriktssjef Kyrre Bjørnevik.

– Så vi kan kalle dette et fransk kjøleskap?

– Hehe. Det er et tyrkisk kjøleskap fra Beko, som er den tredje største hvitevareprodusenten i Europa. Merket er nok bedre kjent lengre sør i Europa, men vi har fått en kanonrespons på Beko her i Norge. Både de små og store kjedene har tatt Beko til sitt hjerte, siden de leverer gode og innovative produkter til en bra pris.

Vi har en utfordring med at mange av våre kunder ønsker å kunne selge støvsugerposer som tilbehør

Kjøl eller frys i samme skap

Under kjøledelen er det to skap, hvert på 78 liter. Det ene er en fast frysedel, det andre er et multisone-skap som kan brukes til frys eller kjøl.

– Hvis man velger å bruke dette skapet som kjøl, kan man velge mellom ti temperaturer fra minus seks til ti plussgrader, sier Bjørnevik.

Witt AS har hatt skapet for salg i halvannet år, og Bjørnevik sier salget har gått fantastisk bra.

– Vi har også dette skapet i modeller med automatisk isbitmaskin og vanndispenser, både med og uten vanntilkopling.

– Er det mange som kopler vann til skapene sine i dag?

– Det er det, og skapene våre er selvfølgelig VA-godkjente. Vi har også en variant med vannkolbe, slik at man klarer seg uten.

Også fra Liebherr

– Hvem er konkurrentene når det gjelder nettopp dette skapet?

– Det er alle amerikanske modeller, noe de fleste har. Per i dag er vi den eneste leverandøren i Norge som har de franske dørene. Liebherr, som er vårt tyske høykvalitetsmerke, har en tilsvarende løsning - men til en pris som er vesentlig høyere.

Witt har hatt Beko i sortimentet i fire år.

– Beko har eksistert siden 1955. De senere årene har de fått bedre og mer avanserte produkter, og de produserer i dag på i alt 14 fabrikker med mer enn 19.000 ansatte. Varene til Norden kommer fra fem fabrikker i Tyrkia og én i Romania. De produserer også for andre varemerker i tillegg til sitt eget, som for eksempel Blomberg som vi også fører, sier Bjørnevik.

Mener Beko klinger godt

– Hvordan klinger Beko-navnet i ørene på norske forbrukere?

– Foreløpig er det såpass nytt at mange ikke kjenner til det. Når det gjelder selve navnet, ble det valgt for at det skal fenge på de fleste språk, sier Bjørnevik til fagbladet Elektronikkbransjen.

Når vi møter ham og Randulf Rossbach på Euronics’ kompetansedager, de er begge distriktssjefer med ansvar for henholdsvis Vestlandet og Østlandet, har de med seg et testskap de ønsker tilbakemeldinger på fra de butikkansatte i kjeden.

– Vi har med en prototyp på et Beko-skap i glassutførelse, og vi får mange gode tilbakemeldinger som vi kan bringe videre til fabrikken. Her har vi en stor kjøledel med blått lys som skal forlenge levetiden på grønnsakene. Skapet har et multisone-rom som kan brukes til kjøl eller frys, og det har en stor frysedel, sier Rossbach.

Spitfire-skap

Kollegaen skyter inn at hvitevarer er blitt mote, og at Witt kan leverer skap med blant annet glass, skinn, steinplate og et som ligner en spitfire fra krigens dager.

– Skapet er 64 centimeter bredt, hvordan passer dette inn i norske standardkjøkken?

– I vanlige skrog følger det ikke målene. Det samme gjelder modellen vi har i 75 centimeter bredde, og den franske løsningen som er 92 centimeter bredt. Derfor kan de med hell plasseres på en endevegg, de kan stå fritt, eller man kan tilpasse innredningen, sier Bjørnevik.

– Er det mange konkurrenter som har multisone-løsninger, der man kan bruke en del av skapet som enten kjøl eller frys?

– Vi har ikke sett noen som har dette, og det gir kunden fleksibilitet. Skapene har én kompressor, men tre ulike kjølesystem som er lukket mellom kjøl og frys. At vi har én kompressor er fordi alle skapene minimum skal være energimerket A+.

Ikke merkeopphengt

– Andre opererer med flere plusser?

– Der har vi Liebherr, som har opptil fire. Beko ligger på et lavere prisnivå, men de produserer også skap med høyere energimerking - men dermed også høyere pris.

– Hvordan er det å konkurrere med de store og tunge i det norske hvitevaremarkedet?

– Tilbakemeldingene vi får er at så lenge kundene er trygge på produktene, og at de er innovative, er det det viktigste. Det norske folk er ikke så merkeopphengt som tidligere, så lenge produktet gir kvalitet og trygghet på service, sier Bjørnevik.

Poseløse Dyson

Fra Beko leverer Witt kombiskap, rene kjøleskap og fryseskap, komfyrer med plater, keramisk topp og induksjon, samt vask og tørk. I tillegg har selskapet merkene Liebherr, Blomberg (som også er produsert av Beko), WittDesign, robotstøvsugere fra Irobot, og poseløse støvsugere fra Dyson.

– Vi får daglig henvendelser fra sluttkunder som lurer på hvor de får kjøpt Dyson i Norge. Dette er kanskje den mest fantastiske støvsugeren som er å oppdrive, men vi har en utfordring med at mange av våre kunder ønsker å kunne selge støvsugerposer som tilbehør, sier Bjørnevik.

WittDesign er selskapets eget varemerke.

B&O-topper

– Vi har en serie fantastiske induksjonstopper som er designet i Danmark og produsert i Frankrike med de beste tyske komponentene. Du kan si det er et Bang & Olufsen-tilsnitt på alle våre platetopper, uten grafiske elementer. Vår nye SQ-serie er platetopper med full fleksisone. Den har seks rektangulære soner, og du kan på samme tid plassere alt hva du får plass til av kjeler hvor du vil. Det er en lightguide for den aktuelle sonen som berøres, og du styrer den enkelt med lightguiden, sier Bjørnevik.

I Norge har Witt to ansatte, totalt i Norden er de i overkant av 65.

– Vi har nesten doblet omsetningen hvert år og har ambisjoner om å komme opp på samme omsetning som de største varemerkene. Da må vi bygge sten på sten, og sørge for at produktene fungerer i butikk. Vi er på god veg, sier Bjørnevik.

Powered by Labrador CMS