NINTENDO-SPILL SKAL GI JULESALG

Playstation 4 er kanskje hovedfokus hos handlerne, men Bergsala satser på at treningsspill, Nintendo-figurer og Pokémon skal selge Wii U og 3DS til jul.

Publisert Sist oppdatert

Nintendo var først ute med sin nye spillkonsoll da Wii U ble lansert i november i fjor. Maskinen fikk god mottakelse og solgte godt frem mot jul, men salget dabbet av på nyåret. Mangel på attraktive spilltitler og usikkerhet om de nye konsollene til Sony og Microsoft førte til at mange kunder satte seg på gjerdet. Bergsala håper at høstens sterke line-up med Wii U-spill vil lokke mange ned fra gjerdet i høst.

– Denne høsten er så sterk med tanke på spilltitler at det er mange grunner til å velge Nintendo. Wii U kommer til å styrke seg veldig gjennom de nye titlene, og vi kommer til å se en god økning i salget. Titlene som kommer er med de viktigste spillkarakterene Nintendo har, og det er en line-up det er gøy å jobbe med, sier Gry Anita Enger, salgssjef hos Bergsala.

Pakker

Det spillet det er størst forventninger til i år er Pokémon X og Y, disse er svært etterlengtede og kommer til å selge virkelig stort

Blant titlene som kommer finner vi en relansering av Gamecube-spillet The Legend of Zelda: The Wind Waker med ny HD-grafikk, samt et helt nytt Sonic-spill eksklusivt for Wii U og 3DS.

– Vi har hatt et veldig godt forhåndssalg av The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, og har også lansert en samlerutgave av spillet som kommer med en veldig kul figur, forteller Enger.

Zelda-spillet har også blitt lansert i en egen bundle sammen med konsollen, en pakkeløsning som får selskap av en annen bundle der barnespillet Lego City: Undercover følger med maskinen i november.

Mario og Sonic i OL

I tillegg til party-spillet Wii Party U der det følger med en ekstra WiiMote Plus-håndkontroller byr også Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games på flerspillermoro. Den største Nintendo-tittelen til Wii U i høst er likevel Super Mario 3D World, som lanseres helt i slutten av november.

– Super Mario 3D World er et helt nytt spill med Mario i hovedrollen, og definitivt den tittelen vi tror kommer til å selge aller mest i høst, forklarer Enger.

Super Mario 3D World er en slags oppfølger til 3DS-spillet Super Mario 3D-land der nivåene er laget i 3D, men i motsetning til f.eks. Super Mario Galaxy-spillene er kameraet fastlåst i 3D World. Mario får boltre seg i nye drakter, og flerspillerdelen der fire kan spille samtidig er et viktig element i spillet.

Wii Fit U

Bergsala har også store forventninger til Wii Fit U, som lanseres 6. desember.

– Allerede 1. november slipper vi en gratis prøveversjon av Wii Fit U som kan lastes ned fra nettbutikken til Wii U. Samme dag slipper vi noe vi kaller Fitmeter, som er en avansert skritteller som måler skritt, tyngden i skrittene, høydeforskjeller og teller kaloriteller. Denne kan brukes sammen med spillet. Selve spillet lanseres 6. desember sammen med balansebrett - eller uten for de som har brettet fra Wii-versjonen, forteller Enger.

Wii Fit ble en av de aller største salgssuksessene på Wii, med over 22 millioner solgte spill på verdensbasis.

Håndholdt dominans

Mens Wii U har slitt med å etablere seg skikkelig i markedet har 3DS gjort det bra etter en noe treg start. Over 30 millioner 3DS-konsoller er solgt på verdensbasis i løpet av to og et halvt år. En storm av nye titler vinteren og våren 2013 har gjort 3DS til en av de mest vitale spillplattformenen på markedet i dag, og høstens spillanseringer ligger an til å gjøre konsollen til førstevalget blant barnefamilier.

– Det spillet det er størst forventninger til i år er Pokémon X og Y, disse er svært etterlengtede og kommer til å selge virkelig stort. Det er første gang spillserien er i 3D, og forhåndssalget har vært vanvittig bra, forteller Enger.

I anledning spillet lanseres det også nye 3DS XL-konsoller med Pokémon-dekor. Her følger dog ikke spillet med.

Ny Zelda

Et annet spill som kommer til å gjøre det stort er The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Spillet er basert på klassiske The Legend of Zelda: A Link to the Past, men med helt ny grafikk, nye ferdigheter for Link, nye grotter å utforske og en ny historie.

– Dette regnes som et nytt hovedspill i Zelda-serien. Det har samme spillverden som Link to the Past, men ellers er alt nytt. Et ordentlig og ekte Zelda-spill, sier Enger.

I skyggen av disse to stortitlene finner vi et helt nytt Sonic-spill, det siste kapittelet i Professor Layton-serien samt det japanske rollespillet Bravely Default. Bergsala påpeker at den store katalogen med eldre titler også er en viktig faktor for 3DS-salget.

Lang levetid

– Vi er heldige med tanke på at vi har titler som har veldig lang levetid, og det er trygt å fylle hyllene med spill som ble gitt ut for ett eller to år siden. Fra GFK-rapportene ser vi jo at katalogen selger jevnt og trutt, og selv om vi har fokus på alle nyhetene i høst har vi nesten like stort fokus på backloggen til 3DS.

For å nå enda flere kundegrupper med 3DS lanserer Nintendo i høst en ny 3DS-konsoll med det noe forvirrende navnet 2DS. Dette er en mer barnevennlig versjon av konsollen der man ikke kan brette sammen skjermene. I tillegg er 3D-funksjonen i toppskjermen fjernet, noe som reduserer utsalgsprisen på konsollen. Ettersom ingen av spillene til 3DS krever at du har på 3D-funksjonen fungerer alle 3DS-spill til denne konsollen, samt alle eldre DS-titler.

2DS for de yngste

– 2DS er myntet på de yngste, og kommer i to fargekombinasjoner: rød og hvit eller sort og blå. Bortsett fra at 3D-funksjonen er fjernet er innholdet helt likt som i 3DS. Vi tror designet passer bedre for barn, mener Enger.

Med ny konsoll, nytt ekstrautstyr, nye konsollpakker og sterke spilltitler har Bergsala klokketro på at det gode 3DS-salget skal fortsette og at Wii U skal få vind i seilene. Playstation 4-lanseringen i slutten av november vil nok være hovedfokuset til de fleste forhandlere i år, men to sterke konsoller med såpass ulikt spillutvalg og fokus i desember kan helt klart leve side om side.

WII U-SPILL I HØST

4. oktober - The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

18. oktober - Sonic: Lost World

25. oktober - Wii Party U

8. november - Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

29. november - Super Mario 3D World

6. desember - Wii Fit U

6. desember - Scribblenauts Unlimited

3DS-SPILL I HØST

12. oktober - Pokémon X/Y

18. oktober - Sonic: Lost World

8. november - Professor Layton and the Azran Legacy

22. november - The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

6. desember - Scribblenauts Unlimited

6. desember - Bravely Default

Powered by Labrador CMS