HISTORISK BERTAZZONI

Administrerende direktør Peter Ericsson. Foto: Ola Larsson

Bertazzoni er innlemmet i registeret over historiske italienske selskaper. – Siden 1882 har selskapet forstått at kjøkkenet er hjertet i familielivet.

Publisert

Det sier administrerende direktør Peter Ericsson i Bertazzoni Scandinavia i en pressemelding.

– Bertazzonis har alltid utviklet produkter for å hjelpe folk med å sette den beste hjemmelagde maten på familiebordet. Denne ånden har gått gjennom seks generasjoner, og fortsetter i dag, sier Ericsson.

Ifølge pressemeldingen er Bertazzoni et av de første industrielle varemerkene som ble registrert i Italia, og det eldste familieeide hvitevareselskapet i verden.

RFD90S5FPNS med franske dører i 90 cm bredde har 389 liter kjøl og 157 liter frys. Foto: Bertazzoni

 

Historisk nøkkelrolle

– Oppføringen i det prestisjefylte nasjonale arkivet viser betydningen av Bertazzoni i et historisk og kommersielt perspektiv, og bidrar til å befeste selskapets nøkkelrolle i Italias industrielle historie, heter det i pressemeldingen.

Denne ånden har gått gjennom seks generasjoner, og fortsetter i dag

Registeret er sponset av National Union of Chambers of Commerce.

Ifølge pressemeldingen har Bertazzoni siden etableringen i 1882 stadig tilpasset seg behovene til de mest krevende matlagingsentusiastene. Her har selskapet dratt nytte av ingeniørkultur, design og den gastronomiske tradisjonen man finner i Emilia-Romagna i Nord-Italia, et område selskapet er nært knyttet til.

Produktene er produsert ved Bertazzonis fabrikk i Guastalla i Nord-Italia. Selskapet er representert i over 80 land, og har rundt 300 ansatte. I 2021 omsatte selskapet for 120 millioner euro. I 2010 åpnet Bertazzoni sine utstillingslokaler i Stockholm.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS