Blaupunkt vil la deg GJØRE DET MESTE SELV

Blaupunkt kommer med bilunderholdningsutstyr som kan tilpasses nesten alt som er fastmontert i importerte biler. Stikkordet er plug and play, du skal kunne montere det meste selv.

– Vi som jobber med bilunderholdning merker at det mer og mer blir installert originale anlegg i bilene når de blir produsert. Dette er utstyr som ikke uten videre kan byttes ut fordi det inneholder mye annen elektronikk i tillegg til lydanlegget. Derfor må vi finne andre måter å dekke markedet på, sier salgssjef Øivind Olsen.

Nå har Bosch kommet med en forsterker med betegnelsen ”P and P”, plug and play. Til forsterkeren blir det levert kabelsett for rundt 2.000 bilmodeller som har originale anlegg. Når dette skal installeres, blir det originale anlegget tatt ut, kabelsettet blir koplet mellom anlegget og P and P-forsterkeren. Deretter blir anlegget satt på plass igjen.

– Dette betyr at alle funksjoner i det originale anlegget blir beholdt. I tillegg får du muligheten til å utnytte alle mulighetene P and P-forsterkeren kan gi, sier Olsen.

– Vi du anbefale folk å gjøre dette selv?

– De fleste som har litt kunnskap om elektro og bil vil kunne greie dette enkelt selv.

Spesialhøyttalere

Blaupunkt-folkene hadde egen utstilling i hallen på Fornebu. Her ble flere modeller, blant annet en veteranbil til spesialmodeller for bilunderholdning, vist.

Olsen forteller at Blaupunkt fortsatt satser stort på den såkalte Velocity-serien som består av ulike høyttalere for bil. På utstillingen var det montert et bredt utvalg av slike høyttalere i de ulike bilene. Det tyske merket deltar fortsatt i ulike typer konkurranser for bilunderholdning, blant annet DB-drag. Konkurransen består av at man skal spille høyest mulig. Men Olsen viste også biler med rimelige musikkanlegg. Det er for eksempel komplett anlegg til en pris under 5.000 kroner til sluttbruker.

Blaupunkt har lenge vært blant de ledende leverandører i ettermarkedet.

– Vi arbeider aktivt med stadig å finne nye produkter som er velegnet for ettermontering både for bil og til annet bruk. Et eksempel er en basshøyttaler som både kan brukes i bilen og tas ut til bruk for eksempel i utendørsselskap, båt eller hytte. Her viser vi også en båt med mye lydutstyr og en DAB-radio, noe som begynner å bli veldig populært, sier Olsen.

Blaupunkt er en av to leverandører som i dag leverer DAB-radio til bil i Norge. Den tyske produsenten har for tiden to DAB-modeller som kan ettermonteres. Olsen tror at det vil bli økende etterspørsel etter digitalradio så lenge Norge er et av forgangslandene for denne typen produkter.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.5/2008

Powered by Labrador CMS