Nikon SB5000

Pressemelding fra Nikon 5. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon lanserer radiostyrt blits med innebygd kjølesystem

Nikon oppdaterer sin anerkjente serie av profesjonelle blitser med den splitter nye SB-5000. Denne allsidige Nikon-blitsen er den første som leveres med innebygd radiostyring, og er verdens første kompakte blits med innebygd kjølesystem.*   

SB-5000 er utviklet med tanke på vanskelige opptakssituasjoner, og er derfor perfekt for profesjonelle fotografer som vil kombinere kamerablitsen med eksterne blitser for optimale resultater. Med den trådløse radiostyringen er det ikke nødvendig med en direkte siktelinje mellom hoved- og slaveenhetene noe som øker driftssikkerheten ved opptak i sterkt sollys. Nikons nye innebygde kjølesystem gjør det mulig å ta mer enn 100 bilder i rask rekkefølge med full blitsstyrke. Denne nye blitsen sikrer uovertruffen belysning i felten og under studioopptak. I tillegg er den lett og kompakt, og den har oversiktlige kontroller.

Kontroll i krevende situasjoner

SB-5000 er rask og pålitelig og gjør fotografer i stand til å håndtere varierte og krevende lysforhold. SB-5000 kan styres med radio som del av et oppsett med avansert trådløs blitsstyring, eller styres på vanlig måte ved hjelp av optiske infrarøde signaler i siktelinjen. Dette vil si at eldre blitser kan brukes i oppsett med flere blitser. Med samlet blitsstyring er det mulig å styre SB-5000 fra kameramenyen, eller eventuelt en datamaskin med Camera Control Pro 2 hvis enheten er festet til kamerahuset. Takket være det nye kjølesystemet er det mulig å ta hele 120 bilder med intervaller på 5 sekunder eller 84 bilder med intervaller på 3 sekunder uten at blitsen overopphetes.

Tilleggsfunksjoner

• Viktige spesifikasjoner: SB-5000 har et ledetall på 34,5, et bredt zoomområde i FX-format på 24–200 mm (14 mm med innebygd vidvinkelforsats) og tre belysningsmønstre.

• Kompakt og med oversiktlige kontroller: Den kompakte blitsen veier bare 420 g, og det oversiktlige kontrollpanelet har et stort informasjonsdisplay med god lesbarhet. Blitshodet kan vippes ned inntil 7° eller opp inntil 90°, og det kan dreies horisontalt 180° mot høyre og venstre.

• Tilbehør: Den innebygde vidvinkelforsatsen, det innebygde refleksjonskortet og den medfølgende diffusorboksen gir enda flere kreative muligheter i kombinasjon med Nikons valgfrie fargefiltre.

Nikon Europes produktsjef for objektiver, tilbehør og programvare, Zurab Kiknadze, sier Nikon har alltid vært ledende når det gjelder kreativ fotobelysning.

– Vi har alltid vist at vi holder ord når det gjelder pålitelighet, allsidighet og total systemintegrasjon. Med innebygd radiostyring sikrer SB-5000 gode resultater selv når fotografen står overfor vanlige problemer som hindringer i siktelinjen og sterkt sollys. Takket være det nye kjølesystemet har SB-5000 enestående ytelse og pålitelighet. Fotografen har full kontroll og kan ta flere bilder på rad uten unødvendige avbrudd.  Dette er en spennende og allsidig blits for profesjonelle fotografer som krever topp ytelse i enhver situasjon." 

Nikon SB5000 har en veiledende pris fra 6.590,- og salgsstart er i løpet av våren.

Powered by Labrador CMS