Jacob Østergaard Kofoed, salgsdirektør hos distributøren Witt, foran en søyle med BluRox og vanlig polyutretan-skum. Foto: Marte Ottemo

LIEBHERR ISOLERER MED STEIN

En ny isolasjonsteknologi basert på finmalt stein skal isolere Liebherrs kjøleskap mer effektiv og miljøvennlig.

Publisert Sist oppdatert

BluRoX er navnet på den nye teknologien, som i stedet for polyuretan-skum bruker finmalt lavastein for å isolere kjøle- og fryseskap.

Sparer energi og volum

– Det er en stor mengde skum i dagens kjøleskap. Det er ikke bra for miljøet når produktet skal gjenvinnes, og er mindre effektiv fordi det har luftlommer, sier Jacob Østergaard Kofoed, salgsdirektør hos distributøren Witt, til fagbladet Elektronikkbransjen.

De nye kjøleskapene kan lukkes og åpnes rett i appen, via stemmestyring eller ved å banke på skapet. Foto: Liebherr

Liebherr bruker vakuum for å fjerne all luft mellom steinene, og resultater skal være både mer energi-effektivt og plassbesparende.

– BluRoX gir 25 prosent mer kapasitet innvendig, og en bedre energimerking. Våre nye skap med teknologien får en A-klassifisering så vi er veldig fornøyde med det, sier Kofoed.

BluRoX gir 25 prosent mer kapasitet innvendig, og en bedre energimerking

Bedre for miljøet skal den nye isoleringen også være.

– Teknologien er sirkulær, den knuste lavasteinen inneholder ingen miljøgifter, og hele kjøle- eller fryseskapet er enkelt å ta fra hverandre og gjenbrukes. Vi har jobbet med dette i fire år, så det er gjennomtestet, sier han.

De nye kjøleskapene kommer neste år, men først på markedet er selskapets fryseskap hvor de har lagt BluRoX inn i døren.

Med HydroBreeze skal matvarene i BioFresh-skuffen holde seg ferske enda lengre enn tidligere. Foto: Liebherr

– Det blir første fryser på markedet som får en B-klassifisering under det nye energimerkingsregimet, sier salgssjefen.

Han forteller at de nye produktene blir litt dyrere.

– Men med dagens strømpriser er det raskt spart inn, sier Kofoed.

Flere smarte løsninger

Selskapet viste fram nyheter både innen fullintegrerte og frittstående kjøleskap.

Vanndispenseren har Liebherr bygget inn på innsiden av kjøleskapdøren. Foto: Liebherr

– En variant kommer med skuffer som kan trekkes helt ut, og som tåler 20 kilo. Det gir en veldig god fleksibilitet for forbrukeren, sier han.

Skapene kommer også med «Biofresh», som skal holde grønnsaker og animalske produkter ferske lengre. Nytt av året er «HydroBreeze», en funksjon som sprayer fukt over produktene i BioFresh-skuffen hver gang døren åpnes.

Med en egen isdispenser-boks kan man lage større mengder isbiter. Foto: Liebherr

– Laster man ned appen vår, får man en oversikt over hvor mye lengre matvarene holder seg. En brokkoli holder vanligvis i fem dager, med BioFresh er den frisk og fin i 13 dager. Parmesan får økt levetiden fra ti til 100 dager. Vi vet at danske familier i gjennomsnitt kaster 47 kilo mat i løpet av et år, da er dette bra for å forhindre matsvinn, sier han.

De nye kjøleskapene har også fått smarte løsninger, som lar deg åpne døren enten ved å banke på, ved stemmestyring eller rett i appen.

– Det kommer på flere av våre skap, både frittstående og innebygde. I tillegg lukkes kjøkkendøren automatisk etter en viss tid har gått, sier Kofoed.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS