BHS GÅR GRØNT

Siemens’ nye platetopp InductionAir Plus kombinerer en ventilator og induksjonstopp i ett. Foto: BSH

Hvitevareselskapet BSH lanserer en rekke nye produkter under Bosch- og Siemens-merkevaren, og lover at hele selskapet skal bli karbonnøytralt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er nummer én på kjøkkenet, det betyr at vi også må være nummer én på å ta ansvar for miljøet. Vi skal ikke bare kutte utslipp ved å lage stadig mer energieffektive produkter, vi skal også redusere vårt eget globale fotavtrykk når det kommer til produksjon. Vi skal redusere CO2-utslippene ved alle våre fabrikker, og mot slutten av 2020 skal vi som første selskap i vår bransje være karbonnøytrale, sier Matthias Ginthum, markedssjef i BSH, under en strømmet pressekonferanse fra den digitale IFA-messen.

Følsom for vinglass

De nye oppvaskmaskinene fra Siemens har fått en egen sone for vinglass. Foto: BSH.

Først i rekken av nye produkter som skal vises fram er oppvaskmaskiner.

– I dag presenterer vi vår største lansering noensinne i denne kategorien, sier han.

Ginthum lover at hvitevarene nå blir enda smartere.

Matthias Ginthum, markedssjef i BSH, sier selskapets produksjon skal bli karbonnøytral før utgangen av 2020. Foto: BSH.

– Under fjorårets IFA presenterte vi Cookit kjøkkenmaskinen som ikke bare har gode matlagingsfunksjoner, men som første produkt hadde en digital hjerne som vi kaller System Master. I dag presenterer vi vår helt nye serie av oppvaskmaskiner som er de første hvitevarene som tar i bruk vår System Master. Det betyr enkel parring, og trådløse oppdateringer, og gir nye muligheter for datadrevne tjenester, sier han.

Ginthum kaller de nye oppvaskmaskinene sine for fremtidsklare, fordi alle Siemens-modellene i den nye generasjonen av oppvaskmaskiner kan kobles til Wi-Fi.

Med «variospeed on demand»-funksjonen kan du øke hastigheten på oppvaskmaskinen via smarttelefon eller nettbrett på de fleste vaskeprogrammene, uansett hvor du er og om du har startet vasken allerede. Ett trykk på Home Connect-appen lar deg kjøre oppvasksyklusen opptil tre ganger raskere, dersom middagsgjestene dukker opp før planen.

For de som er spesielt oppvaskinteresserte, kan ens egen favorittkombinasjonen av oppvaskmaskinprogram og tilleggsfunksjoner nå lagres på en egen hurtigknapp.

På den nye modellserien kan man velge mellom berørings- og tastestyring direkte på oppvaskmaskinen eller fjernstyring via Home Connect-appen. I tillegg kan du motta push-varsler på smarttelefonen eller smartklokken, eller gi talekommandoer ved hjelp av taleassistenter som Alexa eller Google Assistent.

Vi skal redusere CO2-utslippene ved alle våre fabrikker, og mot slutten av 2020 skal vi som første selskap i vår bransje være karbonnøytrale

Vi skal redusere CO2-utslippene ved alle våre fabrikker, og mot slutten av 2020 skal vi som første selskap i vår bransje være karbonnøytrale

Et annen praktisk funksjon er den nye glass-sonen, hvor BSH har laget et prioritert område for ømfintlige glass. Seks integrerte dyser rengjør glassene ved hjelp av en skånsom og kontinuerlig vannstrøm, og vin- og champagneglass får også ekstra støtte til stetten.

De nye vaskemaskinene kommer både som underbygde til helintegrerte modeller, både 45 og 60 cm bredde, og løsninger for spesialmontering som for eksempel installasjon et høyskap.

Ventilasjonssystemet GlassdraftAir er utviklet for kjøkken med åpne planløsninger, og satser på et minimalistisk design. Foto: BSH.

Elegant ventilasjon

Det nye ventilasjonssystemet GlassdraftAir er utviklet for kjøkken med åpne planløsninger, og satser på et minimalistisk design.

I dag presenterer vi vår helt nye serie av oppvaskmaskiner som er de første hvitevarene som tar i bruk vår System Master

Ved første øyekast består det bare av et slankt glasspanel som er integrert i benkeplaten bak platetoppen, men Siemens lover kraftig ventilasjonsytelse og, kanskje mer et spørsmål om smak og behag, et lysshow som skal gjøre matlaging til en forestilling. Når man ikke lager mat er GlassdraftAir skjult i kjøkkenbenken rett bak platetoppen. Systemet fungerer ved hjelp av en luftteknologi som danner en luftgardin bak panelet og styrer luftstrømmen, og matos og lukt fra alle kokesoner trekkes dermed ut. ClimateControl-sensoren måler kontinuerlig mengden lukt og matos, og justerer effektnivået selv.

For de som vil lage kokeshow hjemme, lar funksjonen EmotionLight Pro deg akkompagnerer matlagingen med fargerike aksenter på den polerte kanten av glasspanelet. Man kan velge mellom ni forhåndsinstallerte farger via Home Connect-appen, og appen gir også tilgang til en rekke andre funksjoner som å styre ventilasjonssystemet fra spisebordet eller få melding når filteret må skiftes.

Frihet på innredningsfronten

Siemens’ nye platetopp InductionAir Plus kombinerer en ventilator og induksjonstopp i ett, slik at man står fritt til å plassere koketoppen hvor man selv ønsker, uten å måtte tenke på å få plass til en avtrekkshette over. Dermed kan man plassere platetoppen foran et vindu, under et skråtak eller på eller på en kjøkkenøy midt i et rom med stor takhøyde.

Den nye kombinasjonen av induksjonstopp, kraftig ventilator og minimalistisk design er tilgjengelig i en bredde på 70 og 80 cm, og fra april 2021 også i en bredde på 60 centimeter. Platetoppene kan installeres i 60 cm standard benkeskap eller i 80 brede benkeskap avhengig av modell, og fungere både for utlufts- eller omluftsdrift med kullfilter.

I de nye kjøleskapene fra Bosch skal det være god plass til både grønnsaker og kjøtt. Foto: BSH.

Ventilasjonsåpningen er direkte innebygd i den svarte glasskeramikken og uavbrutt av ramme eller kant. Det skal både øke det anvendelig koke-området og sørger for at det ikke er noe i veien for å flytte gryter og stekepanner frem og tilbake på platetoppen. På modellene med 70 og 80 cm bredde kan flere kokesoner kombineres til ett stort område; enten for oppvarming av store kokekar på hele området eller for fleksibel organisering av flere mindre gryter.

Bosch’ Perfect Dry oppvaskmaskiner har blitt enda mer energieffektive. Foto: BSH.

Siemens sier det skal være enkelt å rengjøre den flate overflaten på InductionAir Plus, og den tredoblede beskyttelsen hindrer at væske kommer inn på innsiden av systemet hvis noe velter. Søler man suppe, saus eller vann, fanges væsken opp i en egen beholder som senere kan tømmes.

Ny oppvask fra Bosch

Det ble også lansert flere nyheter under Bosch-merkevaren på BSHs virtuelle pressekonferanse. I de nye PerfectDry oppvaskmaskinene skal det ha blitt 25 prosent mer plass til små kjøkkenredskaper med en ny, tredje kurv, og en «ExtraClean Zone» skal gjøre også svært skitten oppvask ren i overkurven. De nye maskinene skal også bruke mindre energi Zeolith-tørking. Zeolith er et naturlig mineral som trekker ut fuktighet og frigjør det som varme. Oppvaskmaskinene har også fått støtte for Home Connect, og kan også styres med stemmen via Google Assistent eller Alexa.

BSC presenterte også nye Bosch kombiskap med selskapets VitaFresh-friskhetssystem i XXL-design.

Disse skapene har fleksibelt interiør, et bredt utvalg av praktiske funksjoner og et friskhetssystem som holder delikat mat friskere lenger. Blant produktene i XXL-serien finnes blant annet det 70 cm brede og 80 cm dype kombiskapet KGF56PIDP med VitaFresh pro, som ifølge BSH selv holder frukt og grønnsaker friske opptil 3 ganger lenger.

Ifølge egen forskning har BSH funnet at mange europeere mener at kjøleskapene ikke er store nok, og at de ønsker betydelig mer plass til maten sin. Derfor har Bosch lansert denne XXL-linjen, som blant annet inkluderer KGE49AICA med en kapasitet på 413 liter og KGF56PIDP med en kapasitet på 480 liter.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2020, som ble distribuert 12 oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS