VIL BLI STØRST PÅ KJØKKENMASKINER

– Bosch vil bli markedsleder innen kjøkkenmaskiner i Norge, og har med MaxxiMum fått den kraftigste modellen på markedet.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Kristine Maudal, markedsansvarlig hos BSH Husholdningsapparater for Bosch i Norge. I april kom selskapet på markedet med kjøkkenmaskinen.

– Dette er en stor maskin på 1.600 watt, den sterkeste på markedet. Den har planetarisk rotasjon, der vispene eller eltekroken også går opp og ned slik at de får med seg alt som er i bollen. Grovvispen er utstyrt med silikon, slik at den også får med seg det som sitter fast på kanten av bollen, sier Maudal til fagbladet Elektronikkbransjen når vi møter henne på IFA.

– Dere konkurrerer med markedsledende Kenwood. Hvorfor skal butikkene selge og kundene kjøpe deres maskin?

Tidligere har vi kun hatt denne i 45 centimeter høyde, og vi er glade vi nå kan tilby en i fullverdig størrelse der man klarer seg med én ovn både til damp, steking og kombinasjonen av disse

– MaxxiMum er en sterk kjøkkenmaskin, har lang levetid, og kan gå i mange timer uten at motoren blir varm. Dessuten selger vi modeller med sensorkontroll, som stopper automatisk når kremen er ferdig pisket, sier Maudal.

Bosch selger modeller med og uten sensorkontroll, og de har tilbehørspakker til for eksempel kutting av grønnsaker, tilberedning av pasta og en egen jegerpakke for kverning av kjøtt.

Home Connect

– Hvordan har markedet tatt mot MaxxiMum?

– Veldig bra. Kundene er godt fornøyd med styrken. Vi har like stor bolle og kapasitet som hovedkonkurrentene. Prisen er 9.000 kroner, så dette er en maskin for dem som baker mye. Den tar opp til seks brød om gangen, og er slik sett en god investering.

– Hvilke ambisjoner har dere for den nye kjøkkenmaskinen?

– Vi vil bli markedsleder i kategorien, og tilbyr et bredt utvalg maskiner for alle målgrupper, både dem som bruker dem mye og lite. Mum5 er også veldig populær, og vi har stort fokus på kjøkkenmaskiner, sier Maudal.

Fra BSH er det kun Bosch som leverer kjøkkenmaskiner. På IFA viser selskapet også stekeovner med og uten Home Connect, den nye wifi-løsningen for smarte produkter, med den nye dampløsningen Steam Assist.

– Med denne får du dampinjeksjoner under bake- eller stekeprosessen for et mer saftig resultat. Det gir også en mer gylden overflate på kjøttet. Ovnen har fullverdig høyde på 60 centimeter, siden vannbeholderen er plassert bak betjeningspanelet over ovnen og ikke går på bekostning av ovnsrommet, sier Maudal.

Dampovn i full størrelse

Toppmodellen har fullverdig dampfunksjon, og kommer også i 60 centimeters høyde.

– Tidligere har vi kun hatt denne i 45 centimeter høyde, og vi er glade vi nå kan tilby en i fullverdig størrelse der man klarer seg med én ovn både til damp, steking og kombinasjonen av disse, sier Maudal.

De nye ovnene kommer i april 2015.

På kjøl- og frys kommer Bosch med nye kombiskap i Classic Edition-serien. Den viktigste nyheten her er innmaten i skapene, som nå er blitt kombimodeller med egen fryser. De rene kjølemodellene er faset ut, og høyden på de nye skapene er 185 centimeter.

– Nå har vi tilført alle toppfunksjonene vi kjenner fra de tradisjonelle Bosch-skapene, med Crisp-boks som gjør at maten kan oppbevares mye lenger, lavt energiforbruk, led-belysning i hele skapet, samt en ekstra stor boks i fryseren for oppbevaring av større ting. Til Norge kommer skapene i rødt og hvitt, sier Maudal.

– Måtte man tidligere kompromisse med funksjonaliteten for å få disse designskapene fra Bosch?

– Til en viss grad. Nå kan man også i disse skapene oppbevare grønnsaker og kjøtt opp til tre ganger så lenge, sier Maudal.

– Hvorfor var det slik at man måtte inngå disse kompromissene tidligere?

– Det handlet om produksjonssyklusene våre, der vi først innførte de nye teknologiene i de tradisjonelle skapene.

Støvsuger på 59 desibel

Bosch viste på IFA for første gang et multidørskap.

– Det er på 400 liter, har to fryseskuffer nede og franske dører i kjøledelen. Skapet er 75 centimeter bredt, og det kommer tilsvarende fra Siemens. Energiklassen er A+++, sier Maudal.

Bosch kommer med en ny støvsuger, GL-80 In’genius, med et lydnivå på 59 desibel. Ifølge Maudal har tradisjonelle støvsugere et nivå på omtrent 80 desibel.

– Dette er den mest stillegående støvsugeren på markedet. Den tilfredsstiller det nye energikravet på 1.600 watt, men har likevel sugeevne A både på harde gulv og tepper.

– Dere tar ikke inn den poseløse varianten til Norge?

– Det er modellene med poser kundene ønsker.

– Er det fordi butikkene vil selge flere poser?

– Det har vel mer med partikkelutslippet å gjøre, i og med at Hepa-filteret fanger opp mange av disse, sier Maudal.

Powered by Labrador CMS