Stig Ervik er administrerende direktør i Norsirk, som er morselskapet til Emballasjegjenvinning AS. Foto: Norsirk

NORSIRK OGSÅ MED EMBALLASJE

Returselskapet Norsirk har fått grønt lys til å håndtere emballasje gjennom datterselskapet Emballasjegjenvinning AS. Nå rekrutterer de flere ansatte.

Publisert

Ifølge en pressemelding var det god stemning i lokalene hos Norsirk, da en lengre søknadsprosess endte med at selskapet har fått tillatelse til å drive med retur av emballasje på hele det norske markedet. Fredag 6. september offentliggjorde Miljødirektoratet at selskapet Emballasjegjenvinning AS er godkjent som produsentansvarsselskap for emballasje. Emballasjegjenvinning AS eies av Norsirk, som igjen er eid med 60 prosent av Stiftelsen Elektronikkbransjen, som også er utgiver av fagbladet Elektronikkbransjen.

Administrerende direktør i Norsirk, Stig Ervik, er svært glad for meldingen som kom fra Miljødirektoratet.

Tidligere monopol

– Dette betyr at vi nå har tillit fra offentlige miljømyndigheter til å påta oss produsentansvar på emballasje. Nå skal vi ut i markedet og skaffe oss kunder og starte opp, sier Ervik i pressemeldingen, der det også påpekes at det tidligere har det vært et monopol på dette området.

Norsirk-direktøren lover at selskapet skal stå på prinsippene fra de andre områdene der de driver med produsentansvar.

Vi har gjennom søknaden også klart å forsikre myndighetene om at vi kan gjøre dette på en bra måte, og nå skal vi vise akkurat det

– Vi skal være transparente, sertifisert av tredjeparts-aktører, og vi kommer til å følge modellen med at den som forurenser skal betale, sier Ervik i pressemeldingen.

Han sier prosessen for å bli godkjent har vært svært lærerik, og er godt fornøyd med at den er blitt kronet med en godkjenning.

– Vi har gjennom søknaden også klart å forsikre myndighetene om at vi kan gjøre dette på en bra måte, og nå skal vi vise akkurat det.

Nå er Norsirk i gang med å rekruttere nye ansatte med kompetanse innen emballasje, som vil arbeide med sirkulære verdikjeder.

45 kommuner på plass

Fra før har Norsirk en intensjonsavtale om samarbeid med 45 kommuner, men Ervik legger ifølge pressemeldingen ikke skjul på at ambisjonen er langt flere samarbeidspartnere.

– Vårt pre er nok at vi kan å drive produsentansvarsordninger, og har bygget systemer og verktøy som med enkle grep kan overføres fra EE og batterier til emballasje. Norsirkportalen har grensesnitt både mot produsentene og importørene, og inneholder mye informasjon, blant annet importstatistikk, vekter og fakturahistorikk. Kommunene har et annet grensesnitt med tilhørende informasjon og transportørene og gjenvinnerne har et tredje. Vi er altså godt rustet til å ta dette produsentansvaret, mener Ervik.

Norsirk er en landsdekkende og bransjeeid produsentansvarsordning som samler inn, gjenvinner og miljøsanerer EE-avfall, emballasje og batterier. Norsirk ble opprettet i 1998 og er et non-profit selskap. Norsirk er eid av IKT Norge (30%), Stiftelsen Elektronikkbransjen (60%, hvorav halvparten gjennom Hvitevareretur) og Abelia (10%).

Powered by Labrador CMS