ELSIRK BEST PÅ OMBRUK

– I fjor var vi klart best på ombruk, best på materialgjenvinningsgrad og nest best på gjenvinningsgrad, sier Thor Christian Wiik Svendsen i Elsirk AS.

Publisert Sist oppdatert

Han er daglig leder i selskapet, som i 2013 leverte 987 tonn til ombruk, en økning på 23 prosent fra 2012.

– Vi samarbeider med Greentech, som er ledende i Norden på ombruk. De tar kassert utstyr fra store bedrifter, oppgraderer dette og selger blant annet til skoleverket. Vi rapporterer det som ombruk til EE-registeret. Dette er i samsvar med hovedkrav i både det norske og europeiske regelverket. Dette er IT-relatert utstyr, alt fra tastatur og strømkabler til bærbare datamaskiner og monitorer, sier Svendsen under Vårkonferansen.

Jevn vekst

Vi er overrasket over at vi er det selskapet som er desidert størst på ombruk, noe både myndighetene ønsker og i tillegg er mest miljøvennlig

Han viser til at Elsirk i 2013 totalt samlet inn 9200 tonn EE-avfall.

– Vi hadde derimot et overskuddsvolum i forhold til vår kundemasse og solgte noe EE-avfall til andre returselskaper, slik at vi rapporterte inn 8600 tonn til EE-registeret, sier Svendsen.

Han forklarer ombruksgraden med at Elsirk er mer orientert mot B2B-markedet enn de andre returselskapene.

– Vi er ikke det største selskapet, men er fornøyd med at vi har hatt en jevn vekst siden fjoråret. Vi er overrasket over at vi er det selskapet som er desidert størst på ombruk, noe både myndighetene ønsker og i tillegg er mest miljøvennlig, sier Svendsen.

Elsirk AS er et landsdekkende returselskap for EE-avfall som har operert i Norge siden 1999, og er et heleid selskap av Ragn-Sells AS i Ragn-Sells konsernet. Ragn-Sells-konsernet eies av familien Sellberg, og har i dag virksomheter i Norge, Sverige, Danmark, Estland, Latvia og Polen

Les også:Sentral vs. lokal serviceNytt Elesco-styreMange hull i veien for yrkesbilene 

Powered by Labrador CMS