GIR STØTTE TIL LÆREBEDRIFTER

– Dere klager på leverandørene over at det ikke kommer penger. Her kommer det penger, da må dere reagere.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Øivind Eriksen i Norske elektroleverandørers landsforening (NEL), som er en del av Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Under hvitevaredagene på Gardermoen fortalte han om støtteordningen for lærlinger, som ble introdusert i fjor.

– Formålet var å motivere bedriftene til å ta inn flere lærlinger. Behovet for flere fagfolk er ikke blitt mindre. Samtidig er det helt nødvendig for oss i bransjen å opprettholde utdanningen i skoleverket. Støttebeløpet på 50.000 kroner er ment å være en kompensasjon det første året, da lærlingen ikke produserer så mye, sier Eriksen.

I år har vi fått inn én søknad, og det synes jeg er veldig dårlig

Han forteller at det var seks verksteder som søkte. Av disse fikk fem støtte, det siste fikk ikke innvilget søknaden da de hadde en lærling ute i sitt andre år.

Én søknad i år

– I år har vi fått inn én søknad, og det synes jeg er veldig dårlig. Men; ordningen blir videreført i 2016, sier Eriksen.

Kriterier for å søke er at det er en godkjent lærebedrift i faget, dette gjøres hos Fylkeskommunene. Det gjelder nye lærlingene, og de som mottar støtten må være villige til å inngå en avtale med EHS-medlemmene som gir støtten. EHS er en forkortelse for elektriske husholdningsapparater service, og brukes på hvitevareleverandørenes serviceutvalg.

– Tildeling gis avhengig av leverandørenes behov og lokale forhold, og utbetales i tre omganger, uavhengig av øvrige støtteordninger, sier Eriksen.

Han inviterte Tom Bahr og sønnen Kristoffer i Hvitevareteknikk opp på scenen, for å fortelle om deres erfaringer.

– Vi har lærling nummer fire nå. Det tar litt tid og ha en lærling, men er absolutt positivt, sier Tom Bahr.

Powered by Labrador CMS