Atle Rasmussen (t. v.) og Anders Buaas i Larvik gitarfestival deltok på musikkbransjehelgen. Foto: Stian Sønsteng

FESTIVAL FOR GITAR-NERDENE

– Vi kommer også i 2018 til å selge bare 300 billetter til Larvik gitarfestival, men salgsmessa som administreres av Gitarhuset blir stadig større.

Publisert

Det sier Anders Buaas når han presenterer Larvik gitarfestival under musikkbransjehelgen den 23. og 24. september. I 2018 arrangeres Larvik gitarfestival ved Kulturhuset Bølgen den 9. til 11. mars. Buaas og hans kollega Atle Rasmussen gir deltakerne på musikkbransjehelgen et eksklusivt innblikk i neste års artister, men disse blir ikke offentlig kjent før billettsalget starter den 1. november.

– Vi etablerte oss i 2009, og hadde vår første festival i 2010 samtidig med at Larvik fikk nytt kulturhus. Målet var å skape et treffpunkt for gitarister og musikkinteresserte. Vi har mange konserter, kurs, samt en messe. Til å begynne med varte festivalen kun lørdag, men den har sakte men sikkert vokst seg til å vare tre hele dager. Vi ønsker å samle aktive gitarister, proffe, semiproffe og amatører, for å snakke om gitar. Festivalen er 100 prosent gitarnerding, sier festivalsjef Anders Buaas.

Vi satser beinhardt på å trekke gitarister til Norge som kun spiller hos oss

Han mener konsertopplevelsene de tilbyr som regel ganske eksklusive.

– Vi satser beinhardt på å trekke gitarister til Norge som kun spiller hos oss, og holder konserter de ikke gjør andre steder. Vi ønsker at de skal gjøre en spesiell greie på festivalen vår. Publikum kommer ganske tett på artistene, med 300-400 mennesker i salen. Gitaristene går rundt på messene etterpå, for eksempel Paul Gilbert nå sist. Det begynner å bli et veldig bra miljø, der man får treffe likesinnede og artistene, sier Buaas.

Større messedel

I 2010 toppet Ronni Le Tekrø plakaten, året etter The Yardbirds, i 2012 Knut Reiersrud Band og i 2013 Fagans Mind.

– I 2014 skjedde det noe viktig. Vi hadde fått et solid nettverk rundt i verden, og de som booker store gitarnavn kontakter oss for å høre om vi er interessert. Da hadde vi The Aristocrats øverst på plakaten. I 2015 Al Di Meola, i 2016 Robben Ford og Dream Police, og i år Paul Gilbert, som vi hadde drømt om lenge. Da solgte vi for første gang ut alle billettene, og YouTube-videoene som ble lagt ut av de kjente gitar-youtuberne som besøkte oss har så langt hatt 700.000 seere. Dette er ganske mye, når man tenker på at vi kun selger 300 billetter, sier Buaas.

Til tross for at festivalen for første gang var utsolgt i år, og at de for første gang fikk et lite overskudd, kommer de ikke til å øke kapasiteten i 2018.

– Derimot blir messen større. Denne administreres av Gitarhuset, og all påmelding og alle spørsmål går via dem, slik at vi kan fokusere på musikken og artistene, sier Buaas.

Powered by Labrador CMS