JUBEL FOR JULEGAVEKÅRINGEN

Stemningen var høy under arrangementet i forbindelse med kåringen av Årets julegaver. Høyest jublet Samsung.

Publisert Sist oppdatert

Det var mange blide fjes å se under arrangementet Årets julegave også i år. Omtrent 160 deltakere i en miks av bransje- og pressefolk stilte opp for å konkurrere om de gjeve prisene, og ikke minst også å utveksle erfaringer fra året som gikk. Dette var ellevte gang fagbladet Elektronikkbransjen kåret årets julegaver, og for tiende gang ble prisene delt ut under et eget arrangement.

Blidest av alle var nok gjengen fra Samsung som stakk av med Den gjeveste prisen som Årets julegave. Ikke bare det, selskapet plukket også med seg prisen for Årets dataprodukt, begge prisene for Samsung Galaxy Tab S, og de fikk for sin vaskemaskin WW9000 prisen Årets hvitevare.

– Det kunne knapt nok blitt bedre, strålte Stein-Ove Langø fra Samsung da han for andre gang entret scenen for å motta prisen for Årets julegave.

Dette er resultatet av en meget målrettet teaminnsats gjennom året

– Dette er resultatet av en meget målrettet teaminnsats gjennom året, understreket han.

– Det er langt ned utrolig mange timer med hard arbeid for å oppnå dette. Nå føler jeg vi kan si at vi er kommet i mål, sier Langø.

Mange kategorier

Det var selvfølgelig ikke bare Samsung som mottok priser under arrangementet: Det ble delt ut priser i hele 13 kategorier. Vi fikk også et interessant foredrag fra Jaan Ivar Semlitsch, administrerende direktør for Elkjøp Nordic. I tillegg til dette kunne kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen utdype trender og tall fra året som hadde gått. Administrerende direktør Jan Røsholm fra Stiftelsen Elektronikkbransjen startet det hele med en kort innledning rundt bransjen og de utfordringene som hadde dukket opp i året som gikk. Spesiell oppmerksomhet viet han statsbudsjettet for 2015, og forslaget om å øke handelsgrensen fra utlandet til 500 kroner og hvilken virkning dette ville ha på bransjen.

– Utenlandshandelen slipper blant annet miljøavgifter og dette er bare et lite problem i en lang rekke, understreket han.

– Vi vil følge dette tett med både møter og innspill til myndigheten, understreket Røsholm.

Dette må tydeligvis ha virket og siste nytt i denne saken er at grensen nå er senket til 350 kroner inkludert frakt. Kort sagt en meget trivelig og ikke minst nyttig aften for både prisvinnere og deltakere forøvrig.

Vindu mot bransjen

Det var ikke bare priser som ble delt ut under arrangementet i Posthallen. Utstillere med interessant produkter var også til stede. I år hadde fem utstillere fra bransjen funnet veien til utdelingen av Årets julegaver. Disse benyttet sjansen til å presentere både selskap og tilhørende produkter, og vi fikk en verdenspremiere på et norskutviklet og -produsert produkt; kuldefjerneren fra Wesseltoft AS. Vi tok en liten prat med hver og en av utstillerne for å få en stemningsrapport, se egne saker om Selek, Gorenje, The Martin Vinje Company AS, Elretur og Wesseltoft AS.

Dato neste år

Datoen er allerede satt for neste års arrangement: torsdag 5. november. Stedet blir også da Posthallen i Oslo sentrum.

Powered by Labrador CMS