Christian Mandl i Procter & Gamble med den nye smarte tannbørsten Oral-B iO. Foto: Stian Sønsteng

ORAL-B IO DEN BESTE BØRSTEN FRA P&G

– Oral-B iO er raskere, mer stillegående, og øker sjansen for rene tenner 20 ganger sammenlignet med en vanlig tannbørste, sier Christian Mandl.

Publisert

Han er ansvarlig for forskning og utvikling for Oral-B ved Procter & Gambles (P&G) utviklingsavdeling i Tyskland.

– Dette er den beste tannbørsten vi har laget, både når det gjelder å rengjøre tennene og brukeropplevelsen, sier Christian Mandl når vi møter ham på CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar.

Han forteller at de har brukt seks år på å utvikle den nye elektriske tannbørsten Oral-B iO.

– Vi har lyttet til tilbakemeldinger fra tusenvis av forbrukere underveis. Dette er et stort gjennombrudd for oss, og en viktig lansering. Vi har ikke bare foretatt småjusteringer, men har gjort alt på nytt, fra børstehodet til ladebasen, sier Mandl til fagbladet Elektronikkbransjen.

Oral-B iO kommer i handelen til høsten, og Mandl sier den plasserer seg i trygt i premiumsegmentet.

Den nye koplingen var nødvendig for at vi kunne øke hastigheten til 140 oscillasjoner i sekundet

– Vi har redesignet børstehodet, slik at det lettere kommer til uavhengig av formen på tennene, med mikrovibrasjoner og oscillerende bevegelser. Koplingen til børstehodet er blitt magnetisk, slik at kraftoverføringen blir mer effektiv, sier Mandl.

140 oscillasjoner

Oral-Bs øvrige børstehoder kan ikke brukes på iO-modellen.

– Den nye koplingen var nødvendig for at vi kunne øke hastigheten til 140 oscillasjoner i sekundet, mens de tidligere modellene hadde 70-80. Dessuten er tannbørsten blitt langt mer stillegående, og dette er den absolutt beste tannbørsten på markedet, sier Mandl.

Også ladebasen er ny og magnetisk, og den lader tannbørsten på mindre enn tre timer.

– Våre undersøkelser viser at mange kun pusser den delen av tennene de kan se, mens de glemmer resten. Derfor har vi videreutviklet vår app, som via blåtann forteller hvilken del av munnen som er pusset. Sensorsystemet fra Oral-B Genius X har fått en ny algoritme, som er enda mer nøyaktig. Mens systemet i Genius X overvåket seks områder, er dette i iO økt til 16 områder, sier Mandl.

Anbefaler appen

Som på Genius X synkroniseres dataene fra iO med appen selv om man ikke bruker den, men Mandl anbefaler at denne brukes.

– For å oppnå et best mulig resultat bør man absolutt følge med i appen mens man børster tennene.

– Hvor mye bedre blir resultatet med Oral-B iO?

– Sammenlignet med en manuell tannbørste er det 20 ganger større sjanse for at du får pusset alle tennene, hvis du bruker Oral-B iO og følger med i appen.

Oral-B iO har en egen skjerm som gjør alt fra å ønske god morgen til å vise hvor langt man er kommet i børstingen, i de sju ulike modiene som også kan stilles inn manuelt.

– De som bruker en iO vil få en langt bedre tannhelse, med mindre plakk og sunnere gummer, sier Mandl.

– Hvis du kjøpte en Oral-B i fjor, bør du bytte den ut nå?

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2020, som ble distribuert 14. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Vi leverer kvalitetsprodukter som varer lenge, så de som kjøper en iO men allerede har en annen Oral-B kan trygt gi den gamle til en annen i familien, smiler Mandl.

Powered by Labrador CMS