Get Eurodocsis 3.0

Pressemelding fra Get 28. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Europas raskeste bredbåndsmodem testes i Norge

Samtidig som nordmenn forventer stadig høyere bredbåndshastigheter, tester Get et nytt super-modem på sitt hybrid-fibernett som vil kunne gi kundene 60 ganger raskere bredbåndshastigheter enn det som er vanlig i Norge i dag.

- Vi er det første selskapet i Europa som tester et Eurodocsis 3.0 modem med disse hastighetene. Det nye super-modemet vil kunne gi bredbåndshastigheter opptil 1 Gbps, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get.

Det er nesten 1 800 000 private bredbåndsabonnement med faste tilganger til internett i Norge, og blant disse er den gjennomsnittlige hastigheten 16,5 Mbps. Båndbreddebehovet i Norge øker med rundt 50 prosent hvert år, og det kreves store investeringer i nett og infrastruktur i årene fremover for å kunne levere dette.

For å gjøre nye hastigheter tilgjengelig for alle som er koblet til et hybrid-fibernett, tester Get nå Europas raskeste høyhastighets modemet fra Cisco. Målet er å gi norske husholdninger det beste bredbåndstilbudet i Europa.

Internetthastigheten på 1 Gbps er kapasitet kundene kan bruke til surfing og streaming, og kommer i tillegg til kapasiteten alle Gets kunder har til over 200 samtidige digital-tv kanaler og filmleie med over 5000 filmer tilgjengelig.

FAKTA

Eurodocsis 3.0

Dagens standard for overføring av internett i hybridfibernett. Get tester denne uken for første gang i Europa et modem som kan levere 1 Gbps

Docsis 3.1

I løpet av året offentligjøres neste generasjons bredbåndsstandard. Denne er forventet å kunne levere hele 10 Gbps kapasitet til hver kunde og forventes å være klar i løpet av 2015.

Hybrid fiber

Hybrid fiber teknologien er en av de mest utbredte bredbåndsteknologien i verden. Teknologien kombinerer fiber og coaxialkabel og kan i teorien gi hver kunde opptil 10 Gbps (10000 Mbps) kapasitet til hvert uttak i hjemmet. Det er opptil 400 ganger raskere enn tradisjonell ADSL bredbånd og mellom 10 og 100 ganger raskere enn ethernet kabelen som blir levert med vanlig fiberbredbånd. 

Powered by Labrador CMS