Leica M (typ 262)

Pressemelding fra Bresson 19. november 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica M (typ 262)

M-fotografering redusert til det essensielle.

Leica M (Typ 262) er et nytt digitalt rammesøkerkamera i M-familien. Sammen med Leica M og M-P (Typ 240) og Leica M Monochrome (Typ 246), øker dette denne generasjonens M-kameraer til fire. Teknisk sett er alle kameraene på det høyeste nivået og har blitt perfeksjonert over flere tiår. Leica M (Typ 262) representerer M-filosofien i sin reneste form, og med intuitiv håndtering er kameraet det ideelle verktøyet for å oppleve essensen av fotografering.

Leica M (Typ 262) har en høyoppløselig CMOS fullformatsensor som utelukkende er dedikert til fotografering. Med en oppløsning på 24 megapikslers sørger den for eksepsjonell bildekvalitet og følsomhet. Leica M (Typ 262) er ideell til fotografering i all slags lys. Kameraets Maestro-prosessor garanterer rask behandling av bildene og gjør kameraet umiddelbart klart til fotografering. Kameraet har ikke videoopptak eller Live View.

Den knapt hørbare lukkeren er en uvurderlig fordel i fotografiske situasjoner hvor diskresjon er viktig. Lukkeren er betydelig stillere i enkelteksponeringsmodus enn Leica M (Typ 240), og muliggjør opptil to bilder per sekund. I kontinuerlig modus skyter Leica M (Typ 262) opp til tre bilder per sekund, det samme som sin forgjenger.

Det rene og funksjonelle designet på Leica M (Typ 262) forsterker fokuset på det essensielle. Topplaten er laget i solid aluminium, noe som gjør kameraet rundt 100 gram lettere og enda mer ergonomisk enn sine søstermodeller. "Made in Germany" er inngravert på baksiden av kameraet. Logostørrelsen er litt redusert og det lille trinnet på toppplaten kjenner vi igjen fra Leica M9.

Brukervennligheten oppfyller alt som kresne fotografer forventer fra en Leica M. Dette omfatter rask manuell fokusering med avstandsmåler og fokusring på objektivet, samt mulighet til å velge automatisk eller manuell lukkerhastighet. Skjermmenyen består av kun to sider, noe som gjør at alle innstillingsalternativer er raskt tilgjengelig til enhver tid. Hvitbalansen har en egen dedikert knapp på baksiden av kameraet.

Leica M (Typ 262) kommer i salg i slutten av november og vil koste kr. 58.000,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS