Leica S

Pressemelding fra Bresson 25. august 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Den ultimate Leica S

Leica S (typ 007) er produsert for å møte profesjonelle behov.

• Det raskeste digitale mellomformatkameraet noensinne

• Unike filmmuligheter for mellomformat i 4K

• ISO-område 100-12.500

• Dynamisk område på bransjeledende 15 blendere

• Det mest kompakte mellomformatsystemet

Økt bildekvalitet og høyere hastighet

Leica MAX CMOS bildesensor og Leica Maestro II bildeprosessor leverer lynraske hastigheter med serieopptak på opptil 3,5 bilder per sekund, Full-HD video i mellomformat sensorstørrelse, 4K videoopptak i Super 35-format, rask Live View-modus og en eksepsjonell bildekvalitet ved alle ISO-innstillinger. 2 GB bufferminne sikrer jevn og rask fotografering, og til tross for at hastigheten er mer enn fordoblet, har den nyutviklede lukkeren i kameraet en betydelig økt levetid på minst 150.000 eksponeringer. Leica S har en ren, ukomprimert HDMI-utgang.

Raskere autofokus for motiver i bevegelse

Det oppdaterte autofokussystemet gir ikke bare høyere hastighet, men også mer pålitelig og mer presis fokusering. For å sikre optimal skarphet og presis sporing av motiver i bevegelse, har Leica S (Type 007) en prediktiv autofokus: kameraet registrerer bevegelse på motivet og bestemmer avstanden til det ved eksponering. I kombinasjon med en eksepsjonell bildekvalitet og økt sereieopptaksmulighet, setter Leica S (Typ 007) helt nye standarder for mellomformatfotografering.

Integrert Wi-Fi, GPS-system og posisjonssensor

Leica S (Typ 007) har en integrert GPS-modul hvor man kan legge inn geografiske posisjonsdata i EXIF-data i bildefilen. Den kan også automatisk sette lokal tid. På grunnlag av GPS-koordinater og riktig programvare, for eksempel Adobe® Photoshop® Lightroom®, kan den vise nøyaktig kartplassering på hvert bilde, og den kan automatisk registrere geografiske navn som nøkkelord for arkiverte bilder.

Den nye posisjonsindikatoren i søkeren viser nøyaktig horisontal og vertikal orientering og gjør det mulig å justere motivet med absolutt presisjon og uten behov for eksterne hjelpemidler. I kombinasjon med en egen Leica S-app til iPhone og iPad, kan man fjernstyre kameraet og vurdere bildene eksternt i Live View-modus.

Enda mer kontroll

Med en oppløsning på 921.600 piksler, full sRGB fargerom, økt kontrast og mer lysstyrke, er skjermen optimal som hjelpemiddel til å vurdere motiver og bilder. Skjermen er laget av hardt og ripebestandig Corning® Gorilla Glass® for å tåle tøffe forhold.

Det nye, ikke-reflekterende skjermen på topplaten av Leica S (Typ 007) sikrer full kontroll, selv i sterkt sollys. Den er større enn forgjengerens for optimal lesbarhet og plass til mer informasjon. Nye betjeningselementer på topplaten aktiverer direkte valg av live View-modus og videoopptak.

Levetid

S-serien er konstruert for mange års daglig bruk. Leica S (Typ 007) har en ny bajonett i rustfritt stål for å takle selv de tøffeste opptaksforhold. Ellers innehar kameraet alle kvaliteter som S-systemet er så verdsatt for. Disse inkluderer en stor 30×45mm Leica Pro Format-sensor med et mikrolinselag som garanterer maksimal lyseffekt. Kameraet og S-objektivene er ekstremt robust bygget og forseglet mot miljømessige påvirkninger som støv og fukt. S-systemets unike dual-shutter-konsept tilbyr fotografer valget mellom å bruke kameraets raske fokusplan lukkeren med hastigheter på opp til 1/4000 sek. eller elektronisk styrt sentrallukker i CS-objektiver som tillater blitssynkronisering opp til 1/1000 sek. De ti tilgjengelige S-objektivene, hvorav seks er tilgjengelig med sentrallukker, tilbyr alle viktige brennvidder og et førsteklasses tilt/shift-objektiv. Med dedikert adapter man bruke tredjeparts mellomformatsobjektiver som for eksempel Hasselblad H- og V-objektiver og Contax 645-objektiver, som begge gir full kompatibilitet inkludert autofokus, sentral lukkerkontroll og automatisk blenderkontroll.

Leica S (Typ 007) er kompromissløst designet for pålitelighet i bruk og har detaljer som kabelforbindelser med strekkavlastning, egne spor for CompactFlash og SD-minnekort og optimalisert energieffektivitet. Kameraet leverer maksimal kvalitet både i studio og på location uansett forhold.

LEICA S (typ 007) er leveringsklar i løpet av september og har en veiledende utsalgspris på kr. 190.000,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS