Leica Summaron-M 28mm f5.6 ASPH

Pressemelding fra Bresson 20. oktober 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica Summaron-M 28mm f5.6 ASPH.

En klassiker gjenoppstår i moderne drakt: Det ultrakompakte vidvinkelobjektivet Leica Summaron-M 28mm f5.6 passer perfekt til diskret reportasjefotografering.

Leica Summaron-M 28mm f5.6 er en modernisering av et klassisk Leica-objektiv med skrufatning som ble introdusert så tidlig som i 1955. Det nye objektivet blir et av de mest kompakte vidvinkelobjektivene i M-systemet og stikker knappe 2 cm ut fra kamerahuset.

Det optiske designet og den mekaniske konstruksjonen er identisk med forgjengeren som ble produsert ved Leitz-fabrikken i Wetzlar fram til 1963. Med en gjennomtenkt bruk av de siste optiske nyvinningene og  etterbehandling utført med den høyeste kvalitet, er Leica Summaron-M 28mm f5.6 mye mer enn en enkel ombygging av et populært vintage-objektiv.

Den nye versjonen er redusert til det essensielle, men uten å miste karakteristikken til sin forgjenger. Med en samlet lengde på mindre enn 2 cm er objektivet knapt merkbart og dermed ideelt til diskret gatefotografering. Kombinasjonen av en oversiktlig skala i rødt for dybdeskarphet og et stort dybdeskarphetsområde, gjør det enklere å for-fokusere, noe som er en nødvendighet når man jobber med rask og til tider actionfylt rammesøkerfotografering.

Den optiske utformingen er den samme som hos originalen med 6 elementer i 4 grupper anordnet symmetrisk rundt iris. På full blenderåpning gjengis motivet med rik kontrast over nesten hele bildefeltet. Med sin kombinasjon av ekstrem dybdeskarphet, naturlig kontrast, utmerket gjengivelse av detaljer og synlig vignettering, gir Summaron-M fotografiene en unik visuell signatur. Bilder tatt med Summaron-M skiller seg ut med et utseende som minner om analoge bilder.

Utseendemessig harmoniserer objektivet med det moderne utseendet til dagens portefølje av Leica M-objektiver. Det har blitt oppgradert med Leica M-bajonett, 6-bit koding og noen små designtilpasninger som formen på å focus lock-knappen, diameteren på blenderringen og den gripevennlige overflaten på innstillingsringene.

Den karakteristiske solblenderen maner frem gode minner fra tidligere tiders avstandsmålerfotografering. Den er maskinert av solid messing. Linsedekslene er laget av metall.

Som tilfellet er for alle Leica-objektiver, er Leica Summaron-M 28mm f5.6 designet og utviklet av Leicas egne ingeniører og optiske spesialister i Wetzlar. Dette er gjennomtenkte produkter med varige verdier, laget i Tyskland av kun de beste materialer og satt sammen for hånd i en omfattende prosess.

Alle kunder som ønsker å kjøpe dette objektivet må forhåndsbetale 10% av kjøpesummen ved bestilling. Leveransene vil fordeles etter hvilken rekkefølge ordrene er mottatt. På grunn av den store etterspørselen kan leveringstiden bli lang, spesielt i de første månedene.

Leica Summaron-M 28mm f5.6 ASPH selges hos utvalgte forhandlere, og veiledende pris er kr. 22.000,-

Powered by Labrador CMS