Samsung Galaxy Fold kan som navnet tilsies foldes sammen. Mobilen kom for salg i Norge den 18. oktober. Pris: 21.000,- Foto: Samsung
Samsung Galaxy Fold kan som navnet tilsies foldes sammen. Mobilen kom for salg i Norge den 18. oktober. Pris: 21.000,- Foto: Samsung

BRETT OG FOLD HOS SAMSUNG

–Tab S6 er det ypperste nettbrettet vi kan levere, sier Daniel Kvalheim i Samsung. På telesiden var det på IFA derimot lengst kø ved Galaxy Fold.

Publisert

Under IFA-messen får de besøkende for første gang anledning til å ta og føle på foldetelefonen Samsung Galaxy Fold.

– Vi kom med denne på nyåret, men har ventet med å lansere den fordi det viste seg at testeksemplarene som var ute trengte å fikses litt på. Blant annet kunne det komme litt støv og lort inn under skjermen. En beskyttelsesfilm som skulle være der trodde enkelte man skulle trekke av, nå er ikke det lenger mulig, sier Daniel Kvalheim, teknisk kunde- og medieansvarlig i Samsung Norge.

Daniel Kvalheim, teknisk kunde- og medieansvarlig i Samsung Norge, med nettbrettet Galaxy Tab S6. Foto: Stian Sønsteng.
Daniel Kvalheim, teknisk kunde- og medieansvarlig i Samsung Norge, med nettbrettet Galaxy Tab S6. Foto: Stian Sønsteng.

Under Berlin-messen den første uken i september er Samsung derimot trygge på at alt er som det skal, og foldetelefonen er på tur ut i butikkene i selskapets hjemland Sør-Korea. Senere i september kommer den for salg blant annet i Frankrike og Tyskland.

– Den kommer for salg i Norge den 18. oktober, og prisen er 21.000 kroner, sier Kvalheim til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han sier Galaxy Fold også er forbedret på flere områder sammenlignet med den første versjonen som ble vist.

7,3’’ i 4,2:3

Samsung Galaxy Fold. Pris: 21.000,- Foto: Samsung.
Samsung Galaxy Fold. Pris: 21.000,- Foto: Samsung.

– Den kommer nå også med 5G, og grensesnittet er forbedret. Blant annet er hjemknappen flyttet til høyre, for enklere betjening med én hånd når telefonen er foldet ut sier Kvalheim.

Skjermen er på 7,3 tommer i størrelsesforholdet 4,2:3 når den er foldet ut, og 4,6 tommer i størrelsesforholdet 21:9 når den er klappet sammen.

– Tanken er at du bruker den som en bok, og gjør mange og raske oppgaver mens den er foldet igjen. Når du se på noe og ønsker en større skjerm, åpner du den.

– Hvilke bruksområder ser du for deg?

– Du vil ha glede av å kunne se de fleste appene i større versjon, for eksempel kart, bilder, tekst og videokonferanse, samt alt som handler om underholdning.

– Hvilke utfordringer har dere når det gjelder formatet og visning av ulike apper?

– Her har vi et svært godt samarbeid med Google. Det er mulig å vise tre apper samtidig, og når telefonen er foldet ut tilpasses størrelsesforholdet automatisk til den mer firkantede skjermen, sier Kvalheim.

Tastaturet til Galaxy Tab S6 selges som tilbehør. Pris: 1.500,- Foto: Stian Sønsteng.
Tastaturet til Galaxy Tab S6 selges som tilbehør. Pris: 1.500,- Foto: Stian Sønsteng.

Galaxy Tab S6

Når det gjelder nettbrett, sier han Samsung opplever en liten økning i markedet.

Prosessoren er en Qualcomm SnapDragon 855, som kan levere mer kraft enn man ofte har behov for

– Dette er et sesongbasert produkt, for eksempel i forbindelse med skolestart. Galaxy Tab S6 er det beste vi kan levere, og er kanskje mer å regne som et arbeidsverktøy, spesielt for dem som er kreative med pennen, sier Kvalheim.

Flaggskipmodellen Tab S6 har mange av de samme pennefunksjonene som i Note 10.

Det var lang kø for å se og ta på Samsung Galaxy Fold under IFA-messen. Foto: Stian Sønsteng.
Det var lang kø for å se og ta på Samsung Galaxy Fold under IFA-messen. Foto: Stian Sønsteng.

– Pennen har en gyro som gjør at du med bevegelse kan styre og kontrollere funksjoner. Tab S6 gjenkjenner håndskrift og konverterer notatene til tekst, på en helt fantastisk måte. Batteriet på 7.040 mAh er mer enn nok til en lang arbeidsdag. De fire høyttalerne er levert av AKG, og skjermen er en super amoled. Det er to kamera på baksiden, der det ene er en ultra-vidvinkel (123 grader). Prosessoren er en Qualcomm SnapDragon 855, som kan levere mer kraft enn man ofte har behov for. Prisen er 7.500 for wifi-versjonen og 8.000 kroner med 4G i tillegg, sier Kvalheim.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. <a href="http://www.mypaper.se/html5/customer/248/12614/?page=64" target="_blank" rel="noopener">Her kan du lese artikkelen</a> og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på <a href="https://www.elektronikkbransjen.no/historiskarkiv" target="_blank" rel="noopener">elektronikkbransjen.no/historiskarkiv</a>.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Tastaturet selges som tilbehør, for 1.500 kroner, og får strøm fra nettbrettet. Pennen lades trådløst på baksiden av nettbrettet.