Europa-sjef i BSH, Norbert Klein, demonsterer selskapets nye Smart Dock. Foto: Marte Ottemo

SMARTERE HVITT FRA BSH

Kjøkkenprodusenten BSH vil gjøre hvitevarene mer oppkoblede, og lanserer en smart dokkingstasjon for kjøkkenet.

Publisert

Smartkjøkkenet står i sentrum for BSHs IFA-utstilling i år. På et eget event utenfor messen presenterte Europa-sjef Norbert Klein, Andrea Brych-Birkmeir, sjef for digitale løsninger for ovn i Europa og Wiebke Schmietendorf, ansvarlig for Connected Kitchen Hub et utvalg av nyhetene.

– Vi har en del helt nye produkter, blant annet våre ovnsmodeller som nå er fullstendig støtte av digitale funksjoner slik at kunden skal få de beste resultatene ut av produktet. Med vår Home Connect-app og den nye smarte dokkingstasjonen har man full support for å velge riktig funksjon til riktig tid, sier Klein til fagbladet Elektronikkbransjen.

Andrea Brych-Birkmeir, sjef for digitale løsninger for ovn i Europa og Wiebke Schmietendorf, ansvarlig for Connected Kitchen Hub, presenterer de nye løsningene. Foto: Marte Ottemo

Nye apper og produkter

Han sier mange har produkter med mange funksjoner, men vet ikke helt hvordan og når disse skal brukes.

– Nå kan det smarte systemet vite dine preferanser og gi råd om den beste måten å tilberede maten på, sier europasjefen.

Vår idé er å støtte brukeren når han kommer inn på kjøkkenet

Med sine «kitchen stories» vil BSH gi bedre råd til brukeren.

– Opp til nå har kjøkkenutstyr stort sett dreid seg om selve produktene som gjør jobben, men som ikke snakker sammen. Vår idé er å støtte brukeren når han kommer inn på kjøkkenet. Hva kan jeg lage med det jeg har i kjøleskapet? Med vår nye app Foodfittery får du anbefalt oppskrifter basert på dine preferanser, og kan tilpasse oppskriftene basert på hva du har tilgjengelig, sier Klein.

Med kamera innebygd i kjøleskapet har man kontroll på hva som trengs i butikken, og i land hvor dette er støttet kan man også bestille rett fra Amazon Fresh.

Den nye dokkingstasjonen settes opp med brukerens eget nettbrett eller smarttelefon. Foto: BSH

– Og alle apparatene kan nå snakke med hverandre. Vi er i helt tidlig fase ennå, men BSH er en av lederne i det smarte kjøkkenet og vi ser dette som en mulighet til å styrke vår posisjon i markedet ytterligere, sier han.

Styr med stemmen

En annen del av BSHs visjon for det smarte kjøkkenet er deres nye smarte dokkingstasjon.

– Den lanseres i januar sammen med våre nye ovner. Den kobler sammen ditt eget nettbrett eller smarttelefon, og kan styres med håndbevegelser eller stemmestyring slik at man slipper å ta på skjermen, sier han.

Smart-dokken skal lanseres stegvis, og Klein sier Norge dessverre ikke er blant de første landene som vil få tilgang til produktet.

BSHs Waterbase-konsept dekker til vasken med en bevegelig plate når den ikke er i bruk. Foto: BSH

BSH viser også fram en helt ny kategori de kaller Waterbase, som skal gjøre en åpen kjøkkenløsning mer integrert i stuen. En bevegelig plate integrerer vasken inn i resten av kjøkkeninnredningen, og med «hydronic select» kan man velge seks ulike måte å tilberede vann: kald og romtemperert stille vann, vann med mye eller lite bobler, 80 grader varmt vann eller kokende vann.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS