Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM

Pressemelding fra Canon 11. november 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – kraftig teleytelse uansett hvor du er

Canon utvider i dag den anerkjent L-serien med nye  EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM, et kraftig zoomobjektiv med høy ytelse som passer utmerket for lidenskapelige sports- og naturfotografer. Den nye modellen etterfølger den meget populære EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM og er utstyrt med en rekke oppgraderinger som forbedrer bildekvalitet og anvendelighet, og setter en ny ytelsesstandard for kompakte superteleobjektiver.

Eksepsjonell optisk ytelse og fleksibilitet

Med en imponerende allsidig brennvidde fra 100 til 400 mm gir EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM deg fleksibiliteten og friheten du trenger for å forevige motiver både på nært hold og på avstand. Objektivet har fullstendig redesignet optikkonstruksjon, med forbedret 4-trinns bildestabilisering som reduserer effekten av kamerabevegelser ved telefotografering. Du kan velge mellom tre innstillinger for bildestabilisering som er skreddersydd for de vanligste opptaksforholdene, mens Canons banebrytende USM-motor av ringtypen gir rask og meget stille autofokus.

Objektivet er konstruert for å gi høyest mulig kvalitet hver gang du trykker på utløserknappen, og har 21 elementer som er en kombinasjon av fluorittelementer og Super UD-elementer og, for første gang i EF-objektivserien, elementer med Canons nye Air Sphere-belegg (ASC). Dette nye, avanserte antirefleksbelegget består av ørsmå nanopartikler med luft som danner et lag med ultralav brytningsindeks som reduserer synlige skygger og gjenskinn.

Redesignet zoom og avansert proffbetjening

Vi har gjort en rekke forbedringer basert på tilbakemeldinger fra Canon-fotografer. Objektivet har blant annet fått den tradisjonelle zoommekanismen med dreiing som finnes på andre EF-objektiver, og den nye mekanismen lar deg justere omdreiningen på zoomen ved hjelp av en egen ring for zoomjustering som gir jevn bevegelse for rask zooming. Du kan også låse zoomen på ønsket brennvidde og hindre at bildekomposisjonen endres fordi du ved et uhell kommer bort i zoomen.

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM er imponerende kompakt og lett for et teleobjektiv i sin klasse, og er optimalisert for at fotografene skal ha enkel tilgang til alt de trenger. Objektivets stativfeste er nå innebygd for å gi jevnere, sømløs rotasjon, og foten på stativfeste kan tas av slik at objektivet blir mest mulig kompakt. En ny solblenderET-83Dgjør det mulig å rotere polariseringsfiltre uten å måtte ta av solblenderen, takket være en ny åpning.

Objektivet er konstruert for å takle det meste, selv de tøffeste forhold, og bygger videre på den anerkjente L-seriens DNA og solide konstruksjon. Du kan stole på at objektivet fungerer i ekstremt krevende opptaksforhold, takket være en solid støv- og vannbestandig konstruksjon. Objektivet har i tillegg fluorbelegg på fremste og bakerste linseelement, noe som gjør at støv og skitt ikke fester seg så lett og påvirker bildekvaliteten.

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – viktige funksjoner:

•  Allsidig, portabel supertelezoom

•  Suveren bildekvalitet i hele bildefeltet

•  4-trinns bildestabilisering korrigerer kamerabevegelser

•  Tilpass zoomkontrollen til ulike situasjoner

•  Hurtig og meget stille fokusering

•  Ta bilder i alle slags værforhold

 EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM har salgsstart I desember 2014 og anbefalt utsalgspris inkl mva er kr 21.499,-

Powered by Labrador CMS