Canon EF Cinema vidvinkel og telefoto

Pressemelding fra Canon 10. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon utvider Cinema EOS-systemet med to primærobjektiver:

EF Cinema vidvinkel og telefoto

Canon utvider i dag sitt Cinema EOS-system med to nye primærobjektiver i EF Cinema-serien – de nyeCN-E 14mm T3.1 L FogCN-E 135mm T2.2 L F. Begge objektiver er designet for å gi enestående ytelse for et bredt spekter profesjonelle brukere. Begge har 4K oppløsning, ledende optisk teknologi og avansert, profesjonell design som gjør dem ideelle for bruk ved så og si alle produksjonstyper – fra enkelt til meget avansert nivå.

Med lanseringen av de to nye objektivene har Canons EF Cinema Lens-serie ni modeller, og sammen med de eksisterende primærobjektivene CN-E 24mm T1.5 L F, CN-E 50mm T1.3 L F og CN-E 85mm T1.3 L F sikres nye muligheter, både med vidvinkel og telefoto, og ikke minst enda flere kreative valgmuligheter for filmmakere av alle slag.

– Cinema EOS-systemet er designet for å støtte ethvert kreativt uttrykk og fagfelt, og lanseringen av disse nye vidvinkel- og telefoto-objektivene betyr at vår EF Cinema Lens-serie nå tilbyr klassens bredeste brennviddespekter[i], sier Erik Mikalsen, administrerende direktør i Canon Norge. – Disse nye objektivene avspeiler tydelig visjonen Cinema EOS-systemet er basert på – å kombinere industriledende teknologi med profesjonelt optimalisert design, slik at videofotografer kan fortelle historiene sine akkurat slik de ønsker det.

Enestående ytelse

Alle modellene er designet for å være kompatible med Canons EF-fatning. Begge modellene har topp avansert optisk teknologi inkludert glass med uregelmessig spredning og asfæriske linser med stor diameter som sikrer høyoppløselige bilder, samt nyeste generasjon av Canons linsebelegg som reduserer skygger og skinn. Hvert objektiv har nydesignet 11-blads blender som sikrer myk og pen uskarphet når et objekt er isolert fra bakgrunnen.

Begge objektiver utnytter Canons unike ekspertise innenfor optisk design og har elektroniske kontakter som sikrer kommunikasjon mellom kameraet og objektivet. De har fullformats bilderinger som gir kompatibilitet med både 35mm og Super 35mm industristandard, noe som gir videofotografer maksimal fleksibilitet til å kombinere objektivene med Canons mange kameraer i Cinema EOS-systemet eller EOS digitale speilreflekskameraer.

Ledende design

Begge de nye modellene er designet for profesjonelle fotografer og har avansert design med høy brukervennlighet. Den kompakte formen er optimalisert for filmproduksjon, med ensartet frontlinsediameter og utstyrsposisjoner som gir praktisk betjening og eliminerer behovet for justeringer ved skifte av objektiver underveis. Bred kompatibilitet med standard tilbehør sikrer også enestående fleksibilitet ved bruk, både på settet og ute i felten.

Både CN-E 14mm T3.1 L F og CN-E 135mm T2.2 L har fokus- og irismarkeringer som er gravert inn på skråstilte flater og dermed lett synlige fra posisjonen bak eller ved siden av kameraet. En fokusrotasjonsvinkel på ca. 300 grader gir presis fokusytelse under filming, mens fokusmarkeringene kan endres fra metrisk til britisk standard etter behov. Innovativ glasskonstruksjon motvirker utvidelse og sammentrekning av linsesylinderen som kan forårsake temperaturrelaterte uregelmessigheter – dermed er objektivene også ideelle for bruk under alle slags forhold.

CN-E 14mm T3.1 L F og CN-E 135mm T2.2 L F sentrale funksjoner:

·  Kompakt og lett design

·  Spektakulær 4k bildekvalitet

·  Fullformats bildering

·  Industristandard manuell kontroll

·  11-blads blender gir pen bakgrunnsuskarphet

·  Designet for EF-fatning på 35mm- og Super 35mm-kameraer

[i] Vidvinkel til telefoto i priskategorien under $10 000. I henhold til Canons undersøkelser, korrekt per 10. januar 2013.

Powered by Labrador CMS