Canon EOS 650D

Pressemelding fra Canon 8. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer nye EOS 650D - video - EOS med berøringsskjerm

Canon lanserer i dag EOS 650D – et nytt, brukervennlig digitalt speilreflekskamera (DSLR) med høy bildekvalitet og berøringsskjerm for enkel betjening - så alle tar flotte stillbilder og film i full HD. EOS 650D byr på en kombinasjon av smarte, automatiske opptaksprogrammer og en rekke avanserte funksjoner som gjør det enkelt å bruke kameraet for nybegynnere- samtidig som det finnes mange manuelle programmer som de kan utforske når de ønsker flere fotografiske muligheter.

EOS 650D er det første EOS-kameraet med dobbelt AF-system som sikrer eksepsjonelt detaljnivå i stillbilder og kontinuerlig autofokus når du filmer. Selve kjernen i kameraet er en 18 megapikslers hybrid CMOS-sensor og en kraftig DIGIC 5-prosessor som lar deg ta skarpe bilder i full oppløsning i serier på opptil 5 bilder i sekundet. En vribar, kapasitiv berøringsskjerm gir enkel og rask betjening av kameraet samt umiddelbar tilgang til en rekke innstillinger og motivprogrammer.

Enestående kvalitet i alle forhold

EOS 650D byr på enestående bildekvalitet og ytelse. Den nyutviklede 18 megapikslers hybride CMOS-sensoren i APS-C-format sørger for superfin oppløsning som gir bilder med klare farger og høyt detaljnivå egnet for utskrift i plakatformat. Med ISO-område fra 100 til 12 800 er kameraet ideelt til fotografering i lite lys uten blits, og du får naturlige bilder med minimal støy. Med utvidet ISO 25 600 kan du også fotografere i situasjoner med ekstremt lite lys.

EOS 650D er den første introduksjonsmodellen i EOS-serien som er utstyrt med en Canon DIGIC 5-prosessor som gir høyere hastighet, raskere respons og bedre fargegjengivelse. DIGIC 5 har 14-bits bildeprosessering som gir flotte og subtile overganger mellom fargetoner, for eksempel i en kveldshimmel, og den høye prosessorkraften gjør også kameraet ideelt til fotografering av fartsfylt action som fotball eller annen sport.

Det nye doble AF-systemet gjør det enkelt å få skarpt fokuserte bilder av alle motiver, både som stillbilder og film. Et førsteklasses AF-system med 9 kryssensorer gir suveren ytelse ved stillbildefotografering med presis fokus for sports-, action- og naturfotografering. I tillegg sørger et nytt hybrid AF-system for kontinuerlig autofokus under filmopptak og når du fotograferer med programmet Live View[i].

Berøringskontroll og fleksibel skjerm

Takket være den nye, vribare Clear View LCD II Touch-skjermen på 7,7 cm (3,0")har det aldri vært enklere å få perfekte bilder. Skjermen har kapasitiv teknologi som gir rask respons og støtter en rekke berøringsbevegelser som kniping og sveip. Det gjør det enkelt å få tilgang til opptaksprogrammer og endre innstillinger, og du kan ta bilder bare ved å trykke på skjermen.

Berøringskontroll gir en ny dimensjon til Live View-opptak. Du kan velge AF-punkt, følge ansikter og objekter og finjustere bildeinnstillingene via kameraets hurtigkontrollskjerm. Du navigerer raskt og intuitivt, og du kan knipe for å zoome inn under visning slik at du kan sjekke alle detaljene i bildet. Skjermen kan vris og vippes i så å si alle posisjoner for enkelt opptak i de fleste situasjoner, mens superskarp oppløsning på 1 040 000 punkter sørger for at alle detaljer vises tydelig.

EOS-film: forbedret med kontinuerlig AF

Med EOS 650D kan alle enkelt ta opp film i full HD (1 920 x 1 080p). Takket være hybrid autofokus kan du fokusere helt og fullt på selve opptaket, mens kameraet holder fokus på og følger objektet. Du kan også bruke de nye objektivene EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM som er ideelle til videoopptak. De har en tilnærmet lydløs trinnmotor som sørger for jevnere og skarpere videoopptak enn noensinne.

Med programmet Videoklipp kan alle lage morsomme og fartsfylte videoer med et profesjonelt preg. Du kan ta opp videoklipp på to, fire eller åtte sekunder og deretter sette dem sammen til en film i kameraet før du spiller av. Videre gjør en integrert mini-HDMI-port det enkelt å vise resultatet på en HDTV.

Utforsk med EOS

Programhjulet har to helt nye opptaksprogrammer som sørger for at begynnere får vellykket resultat i vanskelige lysforhold. Programmet HDR Motlyskontroll takler motiver med sterkt motlys ved å ta tre bilder med ulik eksponering – undereksponering, riktig eksponering og overeksponering – og setter dem så sammen til ett HDR-bilde som får frem detaljene både i skyggeområder og i høylys. Programmet Håndholdt nattopptak gjør det enklere å ta flotte kveldsbilder i svakt lys uten å bruke stativ. Programmet tar raskt fire ulike bilder som settes sammen til et enkelt detaljert og skarpt bilde.

Kameraets mange opptaksprogrammer lar deg også utforske dine kreative sider. Med Basic+ tar du et steg videre fra de grunnleggende, automatiske innstillingene, og du kan bruke en rekke forhåndsinnstillinger til å endre stemningen i bildet på en rask og enkel måte. Canons utvalg av kreative filtre kan nå brukes med et enkelt trykk på skjermen, og de nye effektene Oljemalerieffekt og Vannmalerieffekt gir deg muligheter til å gi bildene nok en kreativ vinkling. Hvis du kun ønsker å finne motivet og trykke på knappen, er Auto-program med intelligent motivgjenkjenning perfekt. Kameraet analyserer da motivet og velger automatisk de beste innstillingene, slik at du kan ta flotte bilder med det samme du pakker kameraet ut av esken.

EOS-systemet – frihet til å utforske

EOS 650D inngår i Canons EOS-system og er kompatibelt med verdens største utvalg av objektiver og tilbehør. Med over 60 EF-objektiver som dekker alt fra vidvinkel og makro til ekstrem tele, og et stort utvalg tilbehør har du verktøyene som trengs for å takle de fleste kreative utfordringer.

EOS 650D – nøkkelfunksjoner

Tentativ salgsstart er juni/juli, og anbefalte utsalgspriser inkl mva er:

EOS 650D kamerahus                                                    6.990,-

EOS 650D 18-55 mm IS                                                   7.990,-

EOS 650D 18-135mm IS STM                                         9.990,-

Powered by Labrador CMS