Canon EOS 70D

Pressemelding fra Canon 2. juli 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

EOS 70D - Entusiastenes førstevalg for stillbilder og video

Canon lanserer i dag et førsteklasses nytt tilskudd i den verdensberømte EOS-serien –EOS 70D. Nye EOS 70D er designet for ambisiøse og entusiastiske fotografer, og er et ideelt kamera for alle som ønsker å ta fotograferingen et steg videre. Kameraet byr på en kombinasjon av helt ny Canon-bildeteknologi, en rekke avanserte og kreative funksjoner og mulighet for trådløs deling. Resultatet er et allroundkamera med rask respons som lar deg fange øyeblikket som imponerende stillbilder eller full HD-film.

Forevige øyeblikket som stillbilder og full HD-film

EOS 70D er utstyrt med en ny 20,2 megapikslers APS-C CMOS-sensor som er utviklet og produsert av Canon. EOS 70D er verdens første digitale speilreflekskamera som kan skilte med banebrytende Dual Pixel CMOS AF-teknologi som gir jevn og presis autofokus (AF) når du tar opp filmer i full HD, og rask autofokus når du fotograferer med Live View-innstillingen. Med 14-bits DIGIC 5+-prosessor og 19-punkts AF-system med kryssensorer, tar EOS 70D imponerende bilder i full oppløsning med opptil 7 bilder i sekundet i serier på opptil 65 JPEG-bilder eller 16 RAW-bilder[1]. ISO-område fra ISO 100 til ISO 12800 gjør det mulig å fotografere i svakt lys og bruke kortere lukkertid og likevel oppnå høy bildekvalitet.

– Jeg ble utrolig imponert over hvor mange nye teknologier det er plass til i EOS 70D, og hvor allsidig det er, sier Canon-ambassadør Brutus Östling. – EOS 70D er et perfekt kamera for alle som ønsker å utvikle sine fotoferdigheter. Det fungerer utmerket til fotografering av mennesker, landskap og action, i tillegg til at du kan filme i full HD med fokushastigheter jeg ikke trodde var mulig. Kameraet overbeviste i utfordrende opptaksforhold og er utstyrt med en ny generasjon av teknologier som enkelt taklet alle tester jeg utsatte dem for – spesielt den nye Dual Pixel CMOS AF-teknologien. Den tar virkelig fotografering og filming med digital speilrefleks til et helt nytt nivå.

Canons nye Dual Pixel CMOS AF-teknologi gir rask AF-ytelse når du fotograferer i innstillingenLive View, og jevn og presis fokus når du filmer i full HD-kvalitet. Teknologien gjør det enkelt for brukerne å ta filmingen et steg videre, og sørger for at motiver i bevegelse holdes i skarpt fokus og lar deg skape profesjonelle innzoomingseffekter. Teknologien benytter avansert CMOS-arkitektur der hver piksel består av to fotodioder som kan avleses individuelt ved autofokusering eller samlet ved bildetaking, noe som gir optimal bildekvalitet i alle situasjoner.

Det avanserte AF-systemet for stillbildefotografering består av 19 AF-punkter av kryssensortypen som er fordelt i bildefeltet og gir rask og presis autofokus – perfekt til følgefokus ved natur- og sportsfotografering.  AF-systemet kan tilpasses i forhold til motivet du fotograferer. AF-punktene kan brukes individuelt, sammen i mindre grupper eller som et bredt aktivt område til mer uforutsigbare motiver. En egen knapp for valg av AF-område er praktisk plassert ved siden av utløserknappen, slik at du raskt kan veksle mellom fokusinnstillingene uten å ta kameraet bort fra øyet.

Utviklet av spesialister for å gi profesjonell kontroll

EOS 70Ds avanserte spesifikasjoner er pakket inn i et spesialutviklet kamerahus som gir behagelig og rask betjening. Den intelligente søkeren med 98 prosent dekning og 0,95x forstørrelse lar deg komponere bilder på en behagelig måte og gir deg oversikt over en rekke kamerainnstillinger nederst i søkeren. Kontroller med praktisk plassering gir rask tilgang til de innstillingene du bruker oftest, som ISO, AF-valg og -måling, slik at du raskt kan endre innstillinger og konsentrere deg om å fange øyeblikket.

En vribar Clear View LCD II-berøringsskjerm på 7,7 cm (3,0") med skarp oppløsning på 1 040 000 punkter er perfekt til videoopptak og til bildekomposisjon fra uvanlige og kreative vinkler. Skjermen er av den kapasitive typen og støtter en rekke berøringsbevegelser, inkludert sveiping og kniping, perfekt til å navigere i menyer, endre innstillinger og bla gjennom bilder.

Smart tilkobling for enkel betjening og øyeblikkelig deling

EOS 70D er den nyeste EOS-modellen som er utstyrt med integrert Wi-Fi-funksjon, noe som gir deg frihet til å fjernbetjene kameraet og dele bilder på en enkel måte. Med Wi-Fi-tilkobling kan du bruke EOS Remote-appen til å betjene en rekke bildeinnstillinger som ISO, eksponering og fokus, og du kan utløse lukkeren. Du kan også vise styre opptak med skjermvisning (Live View-innstilling) på en ekstern enhet, samt se gjennom og rangere bilder.

Frigjør kreativiteten

EOS 70D byr på et stort utvalg kreative programmer som gjør det enkelt å ta helt unike bilder. Integrert HDR-funksjon fjerner utfordringene med å fotografere motiver med høy kontrast ved at det tas tre bilder med ulik eksponering som så settes sammen til ett bilde der du får med flere av detaljene i både mørke og lyse områder. Med multieksponering kan du ta og sette sammen opptil ni eksponeringer til ett bilde. Du kan også bruke et av de mange kreative filtrene til å gi bildene et helt eget preg.

Du kan også enkelt eksperimentere med kreativ blitsfotografering med eksterne blitser takket være EOS 70Ds integrerte blitssender som lar deg styre flere Canon Speedlite EX-blitser direkte fra kameraet.

Kreative filmer i full HD

I tillegg til flotte stillbilder byr EOS 70D også på brukervennlig filmopptak i høy kvalitet. Ta opp i full HD-oppløsning (1 920 x 1 080p) i en rekke tilgjengelige bildefrekvenser, inkludert 30, 25 eller 24 bilder i sekundet og 60 og 50 bilder i sekundet i 720p-oppløsning, samt flere komprimeringsvalg for redigering og deling. Takket være nye Dual Pixel CMOS AF, følgerMovie Servo AFnå motivene når de beveger seg, også når du rekomponerer, og sikrer at de alltid er i fokus. Du kan også velge ulike fokusområder i omlag 80 prosent av bildefeltet simpelthen ved å trykke på berøringsskjermen, også under opptak – det sikrer skarpe, fokuserte filmopptak selv om motivet beveger seg, eller du endrer komposisjonen for opptaket.

Videofotografer kan glede seg over integrert mikrofon med stereolyd, og EOS 70D har også inngang for ekstern mikrofon om du vil optimalisere lydopptaket. IManuelt programhar du full kontroll over innstillinger som blender og ISO, noe som gir deg større frihet etter hvert som ferdighetene utvikles.

EOS 70D – nøkkelfunksjoner:

·  20,2 megapikslers APS-C CMOS-sensor og DIGIC 5+

·  AF-system med 19 kryssensorer og serieopptak med 7 bilder/sek

·  Dual Pixel CMOS AF

·  Rask deling og fjernbetjening med Wi-Fi

·  ISO 12800 (H:25600)

·  Vribar ClearView II LCD-berøringsskjerm på 7,7 cm

·  Intelligent søker

·  Full HD-filmer

Salgsstart for EOS 70D er august og anbefalte utsalgspris inkl. mva er : EOS 70D kamerahus       kr  9.999,-

EOS 70D kit 18-55 STM    kr 10.999,-

EOS 70D kit 18-135 STM  kr 12.999,-

1] UHS-I-kort kreves til maksimum serie.

[1] Dual Pixel CMOS AF er mulig i mer enn 80 prosent av bredden og høyden av bildefeltet.

Powered by Labrador CMS