CANON LANSERER NY SPEILRELEKS MED VIDEO

Nye EOS 650D har berøringsskjerm og tar film i full HD, og har dobbelt autofokus-system som gir kontinuerlig autofokus når du filmer.

Publisert Sist oppdatert

Det nye Canon-kameraet skal være et brukervennlig digitalt speilreflekskamera med høy bildekvalitet og berøringsskjerm for enkel betjening. EOS 650D byr på en kombinasjon av smarte, automatiske opptaksprogrammer og en rekke avanserte funksjoner som skal gjøre det enkelt å bruke kameraet for nybegynnere.

EOS 650D er det første EOS-kameraet med dobbelt AF-system. Dette skal i følge Canon sikrer svært godt detaljnivå i stillbilder og kontinuerlig autofokus når du filmer.

– Nye 650D tar EOS når det gjelder video til en helt ny posisjon. Vi tror vi har en ny bestselger på trappene, og forventer store volum, sier Canon-sjef Erik Mikalsen.

Nye 650D tar EOS når det gjelder video til en helt ny posisjon. Vi tror vi har en ny bestselger på trappene, og forventer store volum

Bra i dårlig lys

Selve kjernen i kameraet er en 18 megapikslers hybrid CMOS-sensor og en kraftig DIGIC 5-prosessor som lar deg ta bilder i full oppløsning i serier på opptil fem bilder i sekundet. En vribar berøringsskjerm gir enkel betjening av kameraet og tilgang til en rekke innstillinger og motivprogrammer.

Kameraet har en nyutviklet 18 megapikslers hybrid CMOS-sensor i APS-C-format og med et ISO-område fra 100 til 12.800 skal EOS 650D gi bra kvalitet ved fotografering i lite lys uten blits. Med utvidet ISO 25.600 kan du også fotografere i situasjoner med ekstremt lite lys.

Det nye doble AF-systemet gjør det enkelt å få skarpt fokuserte bilder av alle motiver, både som stillbilder og film. Et førsteklasses AF-system med ni kryssensorer gir god ytelse ved stillbildefotografering med presis fokus for sports-, action- og naturfotografering. I tillegg sørger et nytt hybrid AF-system for kontinuerlig autofokus under filmopptak. 

Nye objektiv

Med EOS 650D kan du ta opp video i full HD, og det tidligere nevnte  hybrid autofokus-systemet holder kameraet fokus på og følger objektet.

– De nye objektivene EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM er ideelle til videoopptak. De har en tilnærmet lydløs trinnmotor som sørger for jevnere og skarpere videoopptak enn noensinne, sier produktsjef Trond Sliper i Canon.

Canon har også tenkt på brukervennligheten i en tid hvor bruken av mobilbilder og –videoer har økt kraftig. Med programmet Videoklipp kan du ta opp videoklipp på to, fire eller åtte sekunder og deretter sette dem sammen til en film i kameraet før du spiller av. En integrert mini-HDMI-port det enkelt å vise resultatet på en HDTV.

Berøringskontroll og fleksibel skjerm

Canon EOS 650D har også fått ny, vridbar skjerm på tre tommer. Skjermen har kapasitiv teknologi som gir rask respons og støtter en rekke

berøringsbevegelser som kniping og sveip.

Berøringskontrollen gir en ny dimensjon til Live View-opptak. Du kan velge AF-punkt, følge ansikter og objekter og finjustere bildeinnstillingene via kameraets hurtigkontrollskjerm. Skjermen kan vris og vippes i så å si alle posisjoner.

– Kameraene kommer i salg allerede rundt 15. juni, sier Sliper.

Prisen for kamerahuset ventes å ligge på 6.990 kroner, i kit med 18-55 mm IS-objektiv er prisen 7.990 kroner, mens du må ut med 9.990 kroner i kit med 18-135mm IS STM.

Splitter nye objektiver

Med fokus på video i EOS 650 kommer Canon også to nye kompakte og lette objektiver - EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM. Objektivene kan skilte med en rekke nye funksjoner, blant annet kontinuerlig autofokus i filmmodus.

I tillegg til kontinuerlig autofokus under stillbildefotografering har EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM mer presis fokusering under filmopptak, og begge modellene er utstyrt med ny trinnmotorteknologi (STM) som sørger for rask kontinuerlig fokus når du filmer objekter som beveger seg, og gir deg jevnere og skarpere filmopptak.

Asfærisk linseelement

Med brennvidde fra 18 til 135 mm er EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM et kompakt og allsidig zoomobjektiv som takler en rekke motiver fra portrettfoto til landskaps- og actionbilder. Objektivet skal gi stillbilder med høy kvalitet ved langsommere lukkerhastigheter og er utstyrt med 4-trinns intelligent bildestabilisator

EF 40mm f/2.8 STM er Canons første pannekakeobjektiv i EF-serien, med fast brennvidde på 40 mm og stor f/2.8 blenderåpning. Den den sirkulære blenderåpningen består av syv lameller skal gi god bakgrunnsuskarphet, mens et asfærisk linseelement med Super Spectra-belegg skal sikre optimal bildekvalitet fra sentrum av objektive.  

Objektivene skal komme i salg i juni. Prisen for EF-S 18-135mm IS STM er 4.490 kroner, mens veiledende pris for EF 40mm f/2.8 STM er 1.990 kroner.

Powered by Labrador CMS