Canon PowerShot G1 X Mark II

Pressemelding fra Canon 12. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer avanserte PowerShot G1 X Mark II – med speilrefleksytelse i kompakt PowerShot-format

Canon lanserer i dag PowerShot G1 X Mark IIEnhanced Grip Edition[1] – et nytt flaggskip i kompaktkameraserien som erstatter PowerShot G1 X og kan skilte med den beste bildeytelsen i et Canon kompaktkamera noensinne. Her får du bildekvalitet og håndtering på linje med et digitalt speilreflekskamera kombinert med PowerShot G-seriens kompakte form og funksjonalitet. Dette gjør PowerShot G1 X Mark II til et perfekt tilskudd i den profesjonelle utstyrsbagen. Kameraet bygger videre på Canons posisjon som bransjeledende innen optikk og bildekvalitet, er i tillegg utviklet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra fotografer og kan skilte med nye funksjoner som gir enestående ytelse og kontroll.

PowerShot G1 X Mark II har helt ny design med ramme i rustfritt stål, overflate i aluminium og stort ergonomisk grep som gir en solid og profesjonell følelse. Modellen er kompakt, men likevel behagelig å betjene, og er et utmerket valg for kravstore og erfarne fotografer på jakt etter et pålitelig, avansert kamera som kan tas med overalt og enkelt integreres i eksisterende arbeidsflyt.

Smartere sensor for skarpere, klarere bilder  

PowerShot G1 X Mark II er utstyrt med en stor 1,5-type Canon multiformat CMOS-sensor. Overflaten på sensoren er over dobbelt så stor som på de tradisjonelle 1,0- type sensorene i konkurrentenes modeller. Dette gir liten dybdeskarphet, sammenlignbart med en DSLR-sensor i APS-C-format, og dermed ideelt til profesjonell portrett- og makrofotografering. Den nye sensorkonfigurasjonen innebærer at det er mulig å anvende hele bredden på objektivets bildesirkel, om du tar 12,8 megapikslers bilder i standard 3:2-format eller 13,1 megapikslers bilder i 4:3-format. Det åpner for nye muligheter for kreativ bildekomposisjon og enkel integrering i eksisterende redigeringsprosesser for digitale speilreflekskameraer.

Sensorens piksler er 4,5 ganger større enn på PowerShot G16. Det betyr at pikslene er mer lysfølsomme og gir mindre digital støy ved fotografering i svakt lys. Større piksler åpner også for et større dynamisk omfang slik at du får med flere detaljer i områder med høylys og skygger.

Enestående optikk i et kompakt hus

Et nytt og ekstremt lyssterkt f/2.0-3.9 objektiv tuftet på Canons omfattende optikkekspertise sørger for at fotojournalister og fotoentusiaster har den hastigheten, kvaliteten og fleksibiliteten som kreves. Til tross for det kompakte formatet, opprettholder objektivet stor blender på f/3.9 selv ved full zoom, noe som gir suveren ytelse i svakt lys og god kontroll over dybdeskarpheten. Objektivet med 5x optisk zoom, brennvidde fra 24 til 120mm og blenderåpning med 9 lameller utmerker seg i et vidt spekter av opptakssituasjoner – fra sylskarpe landskapsbilder i vidvinkel til portrettbilder på nært hold med jevn bakgrunnsuskarphet. MedZoomPlusfår du digital dobling av zoomens rekkevidde, mens du i andre enden av skalaen kan ta makrobilder med kun 5 cm nærgrense. PowerShot G1 X Mark II har ogsåmanuell fokus med peaking, perfekt for å få mest mulig ut av makro- og portrettfotograferingen.

Presis og fleksibel fokus og komposisjon

PowerShot G1 X Mark II leverer profesjonell ytelse i et kompakt kamerahus og byr på en rekke nyvinninger som gir deg kontroll på linje med proffkameraer. Det forbedrede AiAF-systemet består nå av 31 AF-punkter sammenlignet med 9 punkter på PowerShot G1X. Med den høye tettheten av AF-punkter som dekker en stor del av bildefeltet, er det enklere å oppnå presis fokus på objekter når du tar bilder med liten dybdeskarphet. 

PowerShot G1 X Mark II er utstyrt med to kontrollringer på objektivet som kan tilpasses slik at du oppnår ønsket resultat på en raskere og enklere måte. Ringene er ergonomisk plassert og gir trinnvis eller kontinuerlig justering. Du har blant annet presis trinnvis kontroll over parametere som zoom, blender og lukkertid, mens ringen for kontinuerlig justering gir jevn finjustering ved manuell fokusering. Denne ringen kan også brukes til å finjustere fokusavstand etter at AF er oppnådd.

Komponer bilder på kameraets kapasitive LCD-berøringsskjerm på 7,5 cm (3,0"), der du også kan betjene ulike kamerafunksjoner. Den høye skjermoppløsningen vises i et sRGB-område som er identisk med det fargeområdet som tas opp og prosesseres, slik at du kan ta opp og se gjennom bildene i imponerende presis fargegjengivelse.

Du kan koble til en elektronisk søker, EVF-DC1, som tilleggsutstyr i tilbehørsskoen på PowerShot G1 X Mark II. Den elektroniske søkeren er perfekt for dem som vil ha et mer tradisjonelt speilreflekslignende oppsett med høy oppløsning, rask oppdateringsfrekvens og mulighet til å dreie søkeren 90 grader.

Høy ytelse med DIGIC 6 og intelligent bildestabilisering

PowerShot G1 X Mark II har DIGIC 6, den nyeste generasjonen av Canons bildeprosessorer som sørger for suverene resultater i en rekke opptakssituasjoner. Den er opptil 2,4 ganger raskere enn DIGIC 5, og den ekstra prosessorkraften gir renere JPEG-bilder og MP4-filmer med mindre støy i svake lysforhold. Det gir også raskere kamerarespons med en 56 prosents reduksjon i opptakforsinkelsen, noe som gir raske serieopptak og lar deg bruke funksjoner somUskarp bakgrunnogHåndholdt HDR.

Takket være DIGIC 6 kan PowerShot G1 X Mark II også ta opp full HD 1 920 x 1 080 30p-filmer med stereolyd – perfekt for entusiaster som både vil fotografere og filme. Du kan også bruke den optiske zoomen på kameraet når du filmer, og CanonsHS Systemsørger for detaljerte filmer, også i opptaksforhold med lite lys.

Kreative bilder skapt for å deles

PowerShot G1 X Mark II inkluderer et antall nye funksjoner som åpner for ny og forbedret kreativ utfoldelse.Stjerne-programmet er forbedret med en ny  Stjerneportrett-innstilling som lar deg ta perfekt eksponerte bilder under en stjernehimmel.

PowerShot G1 X Mark II kommer også med nye Wi-Fi-funksjoner som gjør det enkelt å ta opp, dele og sikkerhetskopiere. Funksjonene omfatter integrert NFC-funksjonalitet (nærfeltskommunikasjon) som enkelt lar deg opprette forbindelse mellom NFC-aktiverte enheter ved å la enhetene berøre hverandre. Det gjør det enkelt å overføre bilder til smarttelefonen og deretter bruke mobildata til å laste opp og dele bilder fra så å si overalt. Med trådløs tilkobling kan du også fjernbetjene PowerShot G1 X Mark II ved å installere appenCanon CameraWindowpå en smartenhet – ideelt til naturfotografering og gruppebilder.

Nøkkelfunksjoner på PowerShot G1 X Mark II:

·  12,8 megapikslers bilder (3:2) og opptak i flere formater[2]

PowerShot G1 X Mark II D30 har salgsstart i mai og har anbefalt utsalgspris inkl. mva kr 7.999,-

[1]PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition (tilgjengelig i Europa, Midtøsten og Afrika) har et stort ergonomisk grep for suveren håndtering.

[2] Flerformats sensor tar opp 12,8 megapikslers bilder i 3:2-format med standardinnstillinger. Det kan tas 13,1 megapikslers bilder i 4:3-format med samme effektive brennvidde.

Powered by Labrador CMS