Canon XA35 og XA30

Pressemelding fra Canon 11. november 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon presenterer XA35 og XA30 – to håndholdte videokameraer med eksepsjonell ytelse

Canon utvider i dag X-serien med to nye håndholdte videokameraer – XA35 og XA30. De kompakte og lette videokameraene, myntet på både profesjonelle og entusiaster, er utstyrt med en nyutviklet HD CMOS Pro-sensor som gir høyere følsomhet og forbedret ytelse i svakt lys. Begge kameraene har nye innstilinger for stort dynamisk område (DR) og høylysprioritet, noe som gjør dem velegnet til opptak av alt fra nyheter og dokumentarer, til bryllup og bedriftsfilmer.

Førsteklasses bildekvalitet og videoytelse

Den nyutviklede 1/2.84-type HD CMOS Pro-sensoren på 2,91 megapiksler drar veksler på Canons omfattende optiske ekspertise og avanserte teknologier, og har høyere følsomhet og forbedret signal/støyforhold. Resultatet er skarpe og klare bilder, også i omgivelser med lite lys. Mulighetene for opptak i svakt lys bedres ytterligere av forbedret infrarød ytelse, ideelt til filming av natur- og dyreliv og dokumentarer på kvelds- og nattetid.

Vidvinkelobjektivet med 20x zoom har brennviddeområde fra 26,8 til 576 mm (tilsvarende 35mm) og bruker Canons intelligente system for bildestabilisering med fem akser og dynamisk bildestabilisator. Objektivet har også en sirkulær blenderåpning med åtte lameller som gir forbedret bakgrunnsuskarphet.

XA35 og XA30 har to nye innstillinger – en for stort dynamisk omfang og en for høylysprioritering. Når innstillingen for stort dynamisk omfang er valgt, kan kameraet oppnå 600 prosent dynamisk område som gir skarpt bilde med høy kontrast og som bevarer detaljene både i områder med høylys og skygge uten behov for postproduksjon. Ved bruk av innstillingen for høylysprioritet, får du opptak med mer naturlige toner og fyldigere farger, særlig i områder med høy lysstyrke[1], perfekt til filming av scener i sollys og med reflekterende flater.

Begge modellene har også innstillinger for opptak i lav og høy hastighet som dekker en rekke opptaksforhold med alternativer for intervallopptak med opptil 1200 ganger normal hastighet.

Kompakt og portabelt – perfekt når du er på farten

XA35 og XA30 har kompakt utforming og lav vekt, noe som er perfekt for nyhetsfotografer og journalister som har behov for å filme på en diskré måte mens de er på farten, uten at det går på bekostning av opptakskvaliteten. Kameraene er også eksepsjonelt enkle i bruk og er utstyrt med et stort utvalg automatiske funksjoner som er velegnet for bedrifts- og utdanningsmiljøer.

XA35 og XA30 har samme populære ergonomiske utforming som forgjengerne XA25 og XA20. Begge modellene er utstyrt med et håndtak som er enkelt å ta av og på, og har profesjonelle XLR-lydterminaler for maksimal fleksibilitet.

Integrering og tilkobling

XA35 har HD/SD-SDI-terminal, kan integreres med eksisterende utstyr for videresending eller overføring og har innebygde lyd- og tidskodesignaler. Med mulighet til å eksportere ukomprimert, digital video med høy oppløsning, i sanntid, er dette et utmerket kompakt videokamera til nyheter og direktesendt TV med mulighet til å komplettere opptak fra andre kringkastingskameraer.

Videokameraene støtter også filformatene AVCHD (opptil 28 Mbps) og MP4 (opptil 35 Mbps) og har to SD-kortspor som gir umiddelbar sikkerhetskopiering gjennom samtidig opptak, eller mulighet for kontinuerlig opptak ved lange opptaksdager, perfekt til filming av bryllup.

Både XA35 og XA30 har tobånds Wi-Fi for fjernstyring av kameraet, trådløs overføring/opplasting av filer og forhåndsvisning i nettleser – alt sammen ved hjelp av en smarttelefon, et nettbrett eller en datamaskin. Videokameraene er også kompatible med Canons GP-E2 GPS-mottaker, noe som betyr at du kan bygge inn GPS-data i metadataene for videoopptaket. Denne funksjonen gir presis registrering av opptakssted, perfekt både for journalister og i juridisk øyemed.

Tilgjengelighet:

XA35 har salgsstart i desember og anbefalt utsalgspris inkl mva er 24.499,-

XA30 har salgsstart i desember og anbefalt utsalgspris inkl mva er 18.990,-

Powered by Labrador CMS