Canon profesjonelt tilbehør

Pressemelding fra Canon 2. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Fotografér med frihet – Canon lanserer nytt utvalg profesjonelt tilbehør

Canon utvider i dag tilbehørsserien med en rekke nye modeller laget for å gi større fleksibilitet og ny kreativ kontroll til EOS speilreflekskameraer for profesjonelle og entusiaster.

Helt i toppen av Canons serie befinner Speedlite 600EX-RT seg, Canons første blitsenhet med innebygd trådløs radiotilkopling, og som erstatter den avanserte Speedlite 580EX II. Sammen med den nye Speedlite Transmitter ST-E3-RT, gir denne nye modellen utvidede muligheter for alle fotografer som ønsker å utforske kreative lyssettingsmetoder. I tillegg lanserer Canon også BG-E11 batterigrep, Wireless File Transmitter WFT-E7 og GPS Receiver GP-E2, som kompletterer det nylanserte EOS 5D Mark III-kameraet, med stor allsidighet over et bredt spekter av opptakssituasjoner – fra studioportretter til oppdrag ute i felten – i en kompakt, lett og rimelig løsning.

Speedlite 600EX-RT – Kreativ blits ett skritt videre

Speedlite 600EX-RT er en avansert TTL-blitsenhet designet for å oppfylle moderne fotografers kreative behov. Integrert utløser via radiofrekvenser, i tillegg til standard infrarød trådløs blitskontroll, gjør det mulig for fotografen å oppnå spennende resultater med komplekst lysoppsett både på og utenfor kameraet. Med en master 600EX-RT eller den nye ST-E3-RT radiofrekvente trådløse Speedlite-transmitteren, kan opptil 15x 600EX-RT blitsenheter, plassert opptil 30 meter unna, fjernutløses – noe som gir et unikt potensial for å eksperimentere med mer kreative lysteknikker og effekter. EOS-kameraer med tilkoplet Speedlite 600EX-RT kan også fjernaktiveres med begge modeller, og fotografen kan dermed prøve ut mer ekstreme bildevinkler for å skape overraskende og inspirerende kreative resultater.

Objekter over større avstander kan belyses kreativt eller sikres jevn eksponering, takket være økt ledetall på 60m[i] og vid linsedekning på 20 – 200m. For vidvinkelbilder kan en spredningsadapter også redusere brennvidden til 14mm og en «bounce-and-swivel»-blits gi mer flatterende effekter uten skygger. Et lysfangende panel gir naturlig lys i objektets øyne ved fotografering med bounce-blits. Egendefinerte blitsdeknings-innstillinger gir også kreative muligheter ved å bruke ledetallsprioritet for å lyse opp objektet mens bildekantene blir noe mørkere.

I likhet med forløperen kommuniserer Speedlite 600EX-RT hvitbalanseinnstillingene til kameraet gjennom tilbehørsskoen. Men for å balansere blitsen og omgivelseslyset kan en ny fargefilteradapter og to medfølgende fargegeleer påføres for å balansere blitstemperaturen og lage en mer naturlig effekt ved fotografering i kunstig lys eller mercury-lys. Ved fotografering i mørke kan fotografen også bruke AF-hjelpestråle for å oppnå presis autofokusering med objektiver på 28 mm eller lengre, og dermed sikre at objektet er i fokus når blitsen aktiveres.

Speedlite 600EX-RT og Speedlite Transmitter ST-E3-RT er laget for profesjonelle fotografer og har robust, værbestandig design som matcher designen på EOS-1D X. Klart og tydelig LCD-display gjør det lett å velge innstillinger og veksle mellom normal blitsinnstilling og trådløs innstilling. Drevet av fire AA/LR6-batterier for å sikre praktisk bruk, har Speedlite 600EX-RT rask og lydløs drift, slik at fotografen kan fortsette å fotografere og utforske kreative lyssettinger under alle forhold.

WFT-E7 – trådløs kontroll med høy hastighet  

WFT-E7 gir trådløs filoverføring til en rekke EOS-modeller. For alle som har behov for å overføre bilder raskt og enkelt, som for eksempel fotojournalister eller sportsfotografer, gir den nye WFT-E7 stor allsidighet gjennom høyhastighets Wi-Fi og støtte for kabeltilkopling over Gigabit Ethernet. Med 802.11a/b/g/n støtte for filoverføringshastigheter på opptil 150 MB/time, og Bluetooth for tilkopling til ekstern GPS-enheter, gir WFT-E7 superrask bildeoverføring direkte til en FTP-server eller til en DLNA[ii]-aktivert HDTV.

Når kreative bilder eller barske forhold krever at fotografen kontrollerer kameraet fra en viss avstand, gir WFT Server-funksjonen på WFT-E7 mulighet for å kontrollere kamerainnstillinger gjennom en nettside på enhver internett-aktivert enhet, som for eksempel en smarttelefon, lesebrett eller bærbar PC. Kamerainnstillingene kan også fjernstyres via EOS Utility, slik at fotografen kan kontrollere kameraet og aktivere utløseren via en kablet eller trådløs LAN-forbindelse.

WFT-E7 har en lett design og kan monteres til bunnen av kameraet, til det nye festet AB-E1 eller til og med til håndreimen. For å gi økt allsidighet støtter det også linket opptak med opptil ti andre kameraer, med Wireless Time-synkronisering som sikrer at alle slaveenheter har samme tid som masterkameraet, for å oppnå konsistens mellom enhetene. Ved linket opptak kan WFT-serverfunksjonen aktiveres for å gi enkel fjerntilgang til både master- og slavekameraer for å sikre enda større kreativ kontroll med lyseffektene ved fotografering med flere kameraer.

GP-E2 – Geo-tag bildene dine med kompakt, lett

GPS Canon lanserer i dag også GPS-mottakeren GP-E2 – en kompakt og lett, avansert GPS-enhet som tilkoples tilbehørsskoen, som gjør det lett for fotografen å geo-tagge bildene sine. Mottakeren er kompatibel med EOS-1D X, EOS 7D[iii] og Canons nye EOS 5D Mark III, og tagger bildene med data om lengdegrad, breddegrad, i tillegg til i hvilken retning bildet ble tatt. Informasjonen legges til bildets EXIF-fil.

En GPS Logger-funksjon gjør det mulig for fotografen å spore sin egen rute, ved å laste ned GPS-data med jevne mellomrom, enten enheten er festet til kamerahuset eller oppbevart i etuiet. Når fotografen er tilbake i studioet, kan bildene tagges med GPS-dataene som er lagret i loggfilene, og ruten kan vises med Google Maps eller medfølgende Map Utility-program.

For å oppnå høyere presisjon ved lagring av tidspunkt for fotografering, kan fotografen også synkronisere klokkene på kameraene med den globale atomklokken via UTC-informasjon lastet ned fra satelitten. Dette er spesielt nyttig for profesjonelle fotografer som bruker flere EOS 5D Mark III-kameraer, og som ønsker å prosessere alle bildene sammen og sortere dem etter tidspunkt for fotografering.

BG-E11 – Bedre håndtering av EOS 5D Mark III

For fotografer som ønsker å bruke EOS 5D Mark III-kameraet over lengre tidsrom, vil Canons nye ergonomiske batterigrep BG-E11 fordoble batteriets levetid med to ekstra LP-E6-batterier, med utvidet fleksibilitet til å bruke AA-batterier som nødreserve. For alle som ofte holder kameraet vertikalt, som ved sports- eller portrettfotografering, har grepet ekstra knapper for AF-start, fokuspunkt og AE-lås, i tillegg til et ekstra Multi Control funksjonshjul og kontrollhjul som gjør det både mer behagelig og enkelt å fotografere vertikalt.

BG-E11 matcher EOS 5D Mark III-kameraets elegante design, er laget av solid magnesiumlegering og har den samme solide værbestandigheten – ideell for barske forhold. 

Anbefalte utsalgspriser inklusive mva er:

Speedlite 600EX-RT                          5.490,-

Speedlite Transmitter ST-E3-RT         2.490,-

Wireless File Transmitter WFT-E7       6.390,-

GPS Receiver GP-E2                          2.390,-

BG-E11                                            2.590,-

Alle har salgsstart i april.

Speedlite 600EX-RT Sentrale funksjoner

• Ledetall 60 (m, ISO 100, at 200mm)

• Radioaktivering med 30m rekkevidde

• Bruker opptil 15 enheter samtidig

• Infrarød trådløs funksjon

• Fjernstyrt aktivering av utløser

• Bounce-and-swivel-hode med zoomkontroll

• Hvitbalanse korreksjonsfiltre

• Rask, lydløs drift

Speedlite Transmitter ST-E3-RT Sentrale funksjoner

• Radiostyrt fjernaktivering av blits

• Aktiverer utvalgte Speedlite-blitser fra 30 m avstand

• Kontrollerer opptil 15 blitsenheter

• Fjernaktivering av kamera

• Værbestandighet mot støv og fuktighet

Wireless File Transmitter WFT-E7 Sentrale funksjoner

• Støtter IEEE 802.11n

• Innebygd Bluetooth

• Allsidig design

• Enkelt Wi-Fi-beskyttet oppsett

• Overføring til FTP-server

• Fjernkontroll-funksjoner

• Kompatibel med DLNA mediaserver

• Linket opptak

GPS Receiver GP-E2 Sentrale funksjoner

• Tilbehørssko-montert GPS-enhet for kompatible EOS-kameraer

• Legger inn data om lengde- og breddegrader i hver bildefils metadata

• Digitalt kompass lagrer retningsinformasjon

• Datalogging-program

• Bærbar design, drevet av 1xAA-batteri

• Presis klokkeinnstilling på kamera via UTC-tid

BG-E11 Sentrale funksjoner

• Bedre håndtering av EOS 5D Mark III

• Doble kontroller for vertikal fotografering

• Større grep for større hender

• Bruker to LP-E6-batterier, eller fire AA/LR6-celler som alternativ  

Powered by Labrador CMS