RØFFTELEFON MED TERMISK KAMERA

Cat S60 skal være verdens første smarttelefon med integrert termisk kamera, og den er vanntett ned til fem meter.

Publisert Sist oppdatert

– Aktuelle brukere er landbruket, politiet, installasjonsfirma, kort sagt alle som har bruk for termiske kamera, sier Peter Mayer til fagbladet Elektronikkbransjen når vi møter ham på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

Han er salgsdirektør for Benelux-landene i Bullit Group, som lisensierer varemerket Cat fra Caterpillar Inc. for bruk på mobiltelefoner.

Cat S60 har et integrert termografisk kamera fra Flir, som ifølge en pressemelding fra Bullit er verdensledende innen termografisk bildefremstilling. Aktuelle bruksområder er å finne varmelekkasjer rundt vinduer og dører, se vannlekkasjer og manglende isolasjon i vegger og tak, se om elektriske enheter er overopphetet, eller rett og slett å se i mørket. Det kan også se gjennom for eksempel røyk og støv, slik at det har en rekke brukerscenarioer for både snekkere og andre i byggebransjen, håndverkere, friluftsglade og som støtte for nødetater.

Man kan for eksempel kombinere et vanlig bilde med et termisk, og velge hvilken del av det man vil se

Kan sjekke biffen

– Ser du bruksområder som ikke er rent profesjonelle?

Mayer smiler.

– Du kan ta bilde av biffen, og sjekke kjernetemperaturen på den!

Bullit-gruppen er basert i Storbritannia, og de lisensierer ved siden av varemerket Cat også Minestry of Sound, der de lager hodetelefoner og blåtannhøyttalere.

Kameraet i S60 skal kunne måle temperatur og se temperaturforskjeller opp til rundt 30 meter. Batteriet er på 3.800 mAh, og skal holde til en dags bruk.

– Dette er et nisjeprodukt. Vi har kombinert et termisk kamera med en smarttelefon, og har også utviklet flere applikasjoner. Man kan for eksempel kombinere et vanlig bilde med et termisk, og velge hvilken del av det man vil se, sier Mayer.

S60 er en røfftelefon, den har Gorilla Glass 4, og skal være støtsikker opp til 1,8 meter og vanntett ned til fem meter i én time. HD-skjermen er på 4,7 tommer, kameraene på 13 og 5 megapiksler. Den har en Snapdragon 617 octa-core prosessor, 32 GB ROM, 3 GB RAM, og Android Marshmallow.

Powered by Labrador CMS