SKULLCANDY INN I VARMEN

– Vi har det seneste året merket økt interesse fra pressen, som nå ser på oss som et varemerke på linje med Sennheiser, Beats og Sony.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Henrik Andersson, salgssjef i Skullcandy for EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika). Han var tidligere europeisk salgssjef i det svenske selskapet Fiftyseven North, som satt på rettighetene til Skullcandy i Europa. Disse ble i fjor solgt til Skullcandy International.

– Endringen kommer nok av at vi leverer bedre produkter, at vi er blitt en

ODM-produsent (Original Designed Manufacturer), sier Andersson til fagbladet Elektronikkbransjen når vi møter ham på CES i Las Vegas. Her er selskapet til stede med sin største utstilling noen sinne. Salgssjef Andersson sier dette skyldes selskapets stadige vekst.

Detaljkjedene er den største salgskanalen vår, men vi vil absolutt ikke miste den andre kanalen

– I Europa vokste vi med 25 prosent og i USA med 30 prosent i fjor, sier Andersson.

Dempet design

– Dere har tonet ned designet på produktene deres?

– Vi følger og leder trendene, og designet er ikke like skrikende som for tre-fire år siden. Et eksempel er Hesh 2.0, som kommer i butikkene i mai til 600 kroner. Dette er et helt egenutviklet produkt som vi har store forventninger til, midt i tyngdepunktet vårt som er produkter for mellom 300 og 800 kroner, sier Andersson.

Som fagbladet Elektronikkbransjen tidligere har skrevet beveger Skullcandy seg oppover i prissegmentene, med for eksempel hodetelefonene The Mix Master til 2.600 kroner.

Beats har vist veien

– Vi ser tydelig at snittprisene i markedet øker, og vi selger stadig dyrere produkter. Beats er markedsleder i USA. De har vist veien for markedet, og vi takker dem for det, sier Andersson.

I mai-juni kommer Skullcandy med ny emballasje på produktene sine.

– Vi tar kjede for kjede slik at det ikke henger ulike esker ute i butikkene. På den ene siden ser man logoen vår, på den andre siden produktet. Dette er viktig for oss, siden vi både selger i elektronikk- og livsstilbutikker. Detaljkjedene er den største salgskanalen vår, men vi vil absolutt ikke miste den andre kanalen siden denne hjelper oss å bygge opp merket. Vi har fortsatt en egen linje som vi kaller dB Collection, som ikke selges i detaljhandelen, sier Andersson.