Sony Xperia S

Pressemeding fra Sony Ericsson 10. januar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Xperia S – den første Sony smarttelefonen

Xperia™ S, den første smarttelefonen i den nye Xperia NXT-serien – neste generasjon smarttelefoner fra Sony* – blir i dag lansert på pressekonferansen Sony holder i forkant av den internasjonale CES-utstillingen i Las Vegas.

Den nye Xperia S er en Android smarttelefon som byr på fremragende seer¬opplevelser med høyoppløselig skjerm, Sony HD og 12-megapikselkamera som er klart til å knipse på kun 1,5 sekund fra standby. Xperia S er også utstyrt med en kraftig 1,5GHz dobbelkjerneprosessor, som gir raskere ytelse.  

Xperia S i Sony-universet

Xperia S gjør det enkelt å koble seg til forskjellige skjermer. Dermed kan man dele eller vise innhold på den skjermen man for øyeblikket har for hånden – TV, smarttelefon, PC eller nettbrett. Man kan for eksempel koble Xperia S med HDMI til TVen for å vise filmer som er lastet ned med telefonen, eller dele bilder trådløst med en eneste berøring. Xperia S er også utstyrt for NFC (near field communication), som gjør det lettere både å dele innhold med andre. Antallet applikasjoner og tjenester bygget for NFC er i stadig vekst. Xperia S er også PlayStation™ Certified. Denne sertifiseringen garanterer spillopplevelser av høy kvalitet på smarttelefon.  

Umiddelbart gjenkjennelig design

Xperia S’ enkle og sterke formspråk, Iconic Identity, vil gå igjen i Xperia NXT-serien. Et gjennomsiktig element nederst gir telefonen en tydelig og særegen silhuett, som fremhever og understreker skjermen. Elementet bidrar også med lys- og antennefunksjonalitet. Brukergrensesnittet er redesignet for å speile telefonens minimalistiske design. Hjemmeskjermen har fått en ny og fargerik bakgrunn som fullt ut utnytter HD-skjermens og dobbelkjerneprosessens egenskaper.  

Tilgjengelighet

Xperia S kommer på markedet i løpet av første kvartal 2012. Xperia S lanseres på Android-plattform 2.3 (Gingerbread) og vil kunne oppgraderes til Android-plattform 4.0 (Ice Cream Sandwich) i andre kvartal 2012.  

Nøkkelegenskaper Xperia S

• 4,3-tommers Reality Display-skjerm med Mobile BRAVIA® Engine og skjerm med HD-oppløsning (1280 x 720), samt kameraer for HD-opptak foran (720p) og bak (1080p) på telefonen.

• 1,5GHz dobbelkjerneprosessor laster raskt ned nettsider og innhold for lagring på det interne 32GB flashminnet.

• 12MP-kamera med Sony Exmor R™ for mobil, samt “Fastest Capture” – fra standby-modus til fotografering på kun 1,5 sekund.

• Aktivert for NFC (Near Field Communications), med tilgang til et økende antall NFC-applikasjoner og tjenester, samt Xperia SmartTags.

• HD-deling gjennom DLNA, HDMI og BRAVIA Sync, som gjør det mulig å kontrollere Xperia S med TVens fjernkontroll mens den er koblet til TVen, gjør at Xperia S gir en komplett HD-opplevelse på TV.  

Smart Extras for Android

Lanseringen av Xperia S støttes av tre nye Smart Extras™, tilbehør som gir smarttelefonene nytt innhold og brukeren en enda bedre Android-opplevelse.  

Xperia SmartTags – bytt smarttelefoninnstillinger i en enkel sveip

Xperia SmartTags virker med alle NFC-aktiverte smarttelefoner, inkludert Xperia S. Ved å sveipe en NFC-aktivert smarttelefon over en SmartTag, som ser ut som en liten, rund pollett, starter man en forhåndsinnstilt profil i telefonen, som vekkerklokken for en SmartTag ved sengen eller en GPS-applikasjon for en SmartTag i bilen. Disse profilene, som enkelt kan justeres til personlige preferanser, er utformet smarttelefonlivet enklere og mer effektivt.  

Smart Wireless Headset pro – Bluetooth-hodetelefonen som kan alt

Denne Bluetooth™ stereohodetelefonen for Android smarttelefoner har overlegen lydkvalitet og mange funksjoner. På skjermen til Smart Wireless Headset pro kan brukeren lese tekstmeldinger, se innkommende samtaler, gå inn på kalenderoppføringer og mye mer. Når den ikke er koblet mot telefonen, fungerer hodetelefonen som enkeltstående MP3-avspiller og radio.  

SmartWatch – mikroskjerm for Android med tilgang til applikasjoner og smarttelefonfunksjonalitet

SmartWatch er en mikroskjermenhet som kommuniserer med en Android smarttelefon via Bluetooth. For eksempel kan man hente tekstmeldinger og oppdateringer i sosiale medier eller styre oppringninger eller musikk. Skjermen leveres med en rem og bæres som en klokke. Applikasjoner som gir brukeren mulighet til å tilpasse SmartWatch til egne preferanser vil kunne lastes ned fra Android™ market.

Mer informasjon om alle produktnyheter finnes i presserommet og på produktbloggen: blogs.sonyericsson.com/products/ blogs.sonyericsson.com/products/

Powered by Labrador CMS