LG Soundbar, hjemmkino og lydplater

Pressemelding fra LG Electronics 6. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

UNN DEG BEDRE TV-LYD MED ÅRETS NYE SOUNDBARS, LYDPLATER OG HJEMMEKINOANLEGG FRA LG

Hjemmekinolyd handler i 2014 om kvalitet, både når det gjelder lyd og design. En av de seneste trendene er høyoppløst lyd (24bit/192kHz), noe som stadig blir mer vanlig, og som tilbys hos noen strømmetjenester. LG drar nytte av denne trenden, og viser under CES 2014 frem årets sterke line-up av lydprodukter for enhver smak, bruksområder og budsjetter. De nye produktene innen hjemmekinoanlegg, SoundBars og lydplater forbedrer lyden av fra din flatskjerm-TV. Alle produktene har nytt og stilrent design, hvor brukervennlighet har vært fokus.

Stilrent og minimalistisk design

Hjemmekinoanlegg og lydprodukter skal låte bra, men gjerne være diskré og passe inn med resten av interiøret. Dette viser LGs nordiske undersøkelse om TV-lyd, som ble gjennomført i november 2013*. Disse ønskene oppfyller LG til det ytterste med sitt stilfulle design som kombinerer hovedfargene metallisk sølv og grått med minimalistisk formgivning. Designet samt trådløs tilkobling til TV og subwoofer gjør at lydkilden knapt synes, og dermed glir smakfullt inn i nordiske hjem.

Nye lydplater med tung bass

Majoriteten av nordiske forbrukere har, i følge den nordiske undersøkelsen, TV-en stående på en TV-benk, og flertallet bruker kun TV-ens innebygde lyd. Med SoundPlate fra LG får man en lydopplevelse av høy kvalitet – i et plassbesparende og stilfullt produkt. I 2014 utvider LG serien av SoundPlate-modeller og kommer med to nye versjoner – SoundPlate 540N og 440N. De nye modellene kommer med en ekstern trådløs subwoofer for en tyngre bassopplevelse, og er utformet slik at den passer TV-sokler fra 32 til 55 tommer.

Tung lyd i nye soundbars

LGs soundbar passer perfekt for de som har veggmontert TV. Den er i tillegg så slank at den passer på TV-benken uten at den på noen måte er i veien for skjermen. 2014-modellene kommer i moderne design som metallisk sølv og grå. De nye produktene NB5540N, NB4540N og NB3540N har alle likt design og utseende, men er utformet for å passe de ulike TV-soklene fra 42 til 55 tommer. Samtlige kommer med trådløs subwoofer og har i tillegg funksjonen LG SoundSync, som gjør det mulig å koble den trådløst til TV-en. Dette minsker antallet kabler og bidrar til et stilrent TV-miljø, helt i tråd med hvordan de nordiske konsumentene vil ha det. 

En enkel brukeropplevelse er noe LG setter høyt og kontinuerlig arbeider for å forbedre. Et eksempel på dette er LGs soundbars, som kan styres via smarttelefonen - som for øvrig lett gjøres om til en universell fjernkontroll som kan styre både TV og lydanlegg. For den virkelige lydentusiasten som søker den ultimate lydopplevelsen, tilbyr toppmodellen NB5540N støtte for HD-lyd (24bit/192kHz).

Smart og stilig system med kraftig filmlyd – perfekt for lydentusiastene

For hjemmekinoentusiaster som ønsker best mulig surround-opplevelse hjemme i TV-stua, kommer LG med en oppdatert versjon av sitt toppsystem i form av 9,1-systemet BH9540TWN, og en ny versjon av det tradisjonelle 5.1-systemet i form av BH7540TWN. Også i dette segmentet ligger fokuset på lydkvalitet og den slanke hjemmekinoløsningen. Brukeren får et anlegg med trådløse bakhøyttalere og smarte funksjoner, som enkel strømming av innhold via WiFi. Direkte eller speiling via Miracast, oppskalering til Ultra-HD og strømming av musikk via Bluetooth.

Toppmodellen BH9540TWN, med en utgangseffekt på heftige 1460W, har 9.1 lyd- noe som er et tradisjonelt 5.1 – system. I tillegg har modellen ytterligere fire oppovervendte høyttalere som skaper et fyldig lydbilde med 3D-effekt. Det nye systemet har ett nytt vakkert ytre, hvor LG har lagt ned mye arbeid i å finne materialer av høy kvalitet, som høyttalermembran i aramidfibre, for å gi en så klar lyd som mulig.

BH7540TWN har en utgang på 1200W, trådløse bakhøyttalere og samme oppsett av smarte funksjoner som sin storebror. Valgmulighetene er større når systemet kommer i flere forskjellige oppsett med høyttalere, alt fra store stående høyttalere til mindre satellitthøyttalere. Designet er i svart, der de gule høyttalermembraner i aramidfiber virkelig skiller seg ut fra mengden, og gir en opplevelse av høy kvalitet.

Pris og tilgjengelighet

LGs nye Soundbars, lydplater og hjemmekinoanlegg forventes å bli lansert i løpet av første halvdel av 2014. Funksjoner og spesifikasjoner kan bli endret i forbindelse med lanseringen. Mer om eksakte priser, spesifikasjoner og dato for salgsstart, vil bli gitt samtidig med lanseringen.

Powered by Labrador CMS