LG webOS

Pressemelding fra LG Electronics 5. januar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye LG smart-TV med oppdatert WEBOS har premiere under CES 2015

Over fem millioner Smart TV-er med LGs EISA-vinnende webOS har blitt solgt på verdensbasis siden introduksjonen i 2014. Nå presenteres modellene for 2015 med en oppdatert versjon av webOS som er enda enklere å ta i bruk.

Da LG i 2014, lanserte de første TV-modellene med webOS, la selskapet lista for funksjonalitet og brukervennlighet i den moderne Smart-TV-en. Under CES 2015 viser selskapet frem en rekke nye Smart-TV-modeller med oppdatert versjon av webOS med nye funksjoner, raskere lastetider og enklere brukervennlighet. Dette gir en fantastisk seeropplevelse for hele familien.

– Vårt mål er å gjøre Smart-TV så enkelt og intuitivt som mulig å bruke. Dette har vi, med vårt webOS system klart å lykkes med. Noe som viser seg både ved våre fantastiske salgstall og med den positive tilbakemeldingen vi har fått fra våre forbrukere og fra bransjepressen. I år gjør vi vår Smart-TV enda bedre med nye funksjoner og tjenester, sier Lorraine Bayram, nordisk Smart TV-spesialist hos LG Electronics.

– Vi har stor tro på fremtiden for Smart-TV. Studier viser at forbrukerne i stor grad velger sin TV når de bruker streaming-tjenester i lengre tid.* De ønsker muligheten til å kunne lene seg tilbake i en komfortabel sofa når de for eksempel skal se filmer og serier, sier Lorraine Bayram. I tillegg til den globale satsningen på webOS, arbeider vi også mye lokalt. Vi samarbeider tett med lokale innholdsleverandører for å kunne tilby tjenester som nordiske forbrukere etterspør. Vi har mot slutten av 2014, begynt å bygge relasjoner med lokale utviklere gjennom vårt første nordiske utviklerarrangement for webOS. Vi har også kontaktet forbrukere via vårt Smart TV-nyhetsbrev, der vi informerer om nyheter og hvor vi åpner for dialog og tilbakemeldinger.

Raskere og enklere

Den oppdaterte versjonen av webOS tar brukervennligheten til et høyere nivå, samtidig som systemet er optimalisert til å være betydelig raskere og i stand til å håndtere mer innhold enn tidligere. Oppstartstiden til webOS har minsket med opp til 60 prosent og lastetiden når du veksler mellom startskjerm og applikasjoner, som for eksempel YouTube, har blitt redusert med opptil 70 prosent.

På innholdssiden er Netflix med 4K-oppløsning den store nyheten, som blant annet vil gjøre det mulig å se de kommende seriene House of Cards samt Marco Polo med fantastisk skarphet og detaljrikdom under 2015.

Andre nyheter er My Channels, Quick Settings og Input Picker. My Channels gjør det mulig å lagre dine favorittkanaler direkte på startsiden for rask tilgang. Med Quick Settings kan du enkelt og raskt justere TV-ens innstillinger uten å bytte eller avbryte det du ser på. Input Picker gjør det mulig for TV-en og umiddelbart gjenkjenne de tilkoblede enhetene, slik at du kan begynne å bruke dem med en gang.

I løpet av høsten 2014, arrangerte LG den første nordiske webOS-workshopen for utviklere og innholdsleverandører. I forbindelse med dette arrangementet arrangerte LG i tillegg den store apputvikler-konkurransen med en tur til selskapets webOS-lab i Silicon Valley og en 55EC930 LG OLED-TV med webOS som førstepremie. Konkurransen, som nå er i gang, har over 50 deltakere og vinneren vil bli kunngjort i mai i år. Mer informasjon finnes her: www.lgwebosworkshop.com.

Pris og tilgjengelighet

De fleste av LGs nye Smart-TV-modeller i 2015 vil bli utstyrt med den oppdaterte versjonen av LG webOS. Mer informasjon om tilgjengelighet og pris for spesifikke Smart TV-modeller vil bli kunngjort nærmere den norske lanseringen.

Powered by Labrador CMS