JBL LinkView er en smarthøyttaler med 8’’-berøringsskjerm. Foto: Harman

SMARTHØYTTALER MED STOR SKJERM

Harman-konsernet integrerer smartløsninger i mange produkter, men de har ikke glemt historien og er tilbake med store høyttalere.

Publisert

JBL Link View er en smarthøyttaler med en 8-tommers HD-berøringsskjerm og 5 megapiksel kamera.

– Står du på kjøkkenet og skal lage kake, og spør: «OK, Google, har du oppskrift på eplekake», så kan du få opp en instruksjonsvideo, sier Frank Bruun.

Vi møter ham hos Harman under IFA-messen i Berlin i september, der han går gjennom produktnyheter fra varemerkene JBL og Harman Kardon.

I Link View har JBL laget et manuelt skyvedeksel man trekker foran kameralinsen.

Frank Brun viser frem det nye hodetelefonsettet JBL Everest 710GA med Google Assistent. Foto: Jan Røsholm.

– Med dekselet trukket for, er du sikret at ingen kan hacke produktet ditt, og se hva som skjer i huset. Det enkleste er ofte det beste, sier Bruun.

JBL LinkView lanseres i mars, og vil koste rundt fem tusen kroner.

Ørepropper med ny løsning

De nye JBL-blåtannpluggene EnduranceDive er vanntette, og kan dermed brukes til svømming og vannsport.

– Siden de er vanntette etter IPX7-standarden er det bare å sette på musikken og hoppe uti, sier Bruun.

Proppene har innebygget MP3-spiller med 16 GB minne, og har en batteritid på inntil åtte timer.

– Det morsommere er at de har det vi kaller Powerhook. De betyr at de automatisk slår seg på når du setter de på plass, og slår seg av igjen når du tar de av, sier Bruun til fagbladet Elektronikkbransjen.

Alle våre multiroms høyttalere har en åpen plattform, og vi har valgt å integrere Google Assistent over hele spekteret

Modellen med refleks på ledningen kommer i ny versjon, ReflectMini2. Batteritiden er nå øket til ti timers bruk, og refleksen skal være enda bedre.

– Med disse ser bilene deg når det er mørkt, sier Bruun.

Han viser samtidig frem de nye hodetelefonen JBL Everest 710GA. Dette er et blåtannstøttet hodetelefonsett, som vil ha en pris på 2500 kroner. GA i produktnavnet står for Google Assistant, og er JBLs første smarte hodetelefon.

Den minste smarthøyttaleren fra Harman Kardon finnes etterhvert i fire forskjellige farger. Foto: Jan Røsholm.

Smarte produkter

Når Harman Kardon lanserer sine multiromhøyttalere, kommer de i en rekke former og fasonger. Felles for de alle er at de er smarte, og har familienavnet Citation.

Frank Bruun med Harman Kardon Citation Tower, gulvstående høyttalere til 25.000 kroner paret. Foto: Jan Røsholm.

– Alle våre mulitromshøyttalere har en åpen plattform, og vi har valgt å integrere Google Assistant over hele spekteret, sier Bruun.

Spekteret han henviser til strekker seg fra små kjøkkenhøyttalere, stuehøyttalere, lydplanker, dypbasshøyttalere (subwoofere) og store tårnhøyttalere.

Den minste modellen heter Citation One, og finnes i dag i fargene sort og grå, men det vil komme ytterligere to farger. Høyttalerne er kledd med et vevet stoff, og ifølge Bruun trenger man fem kilometer med stoff for å produsere 30.000 høyttalere. Prisen på Citation One vil være rundt 2.000 kroner.

– Det gleder et hifi-hjerte at man igjen kan ha store gulvstående høyttalere, og som samtidig er så fine i designet, at vi får lov til å ha de i stua, sier Bruun.

Han sikter til de største modellene i Citation-serien. Citation Tower koster 25.000 kroner paret. Smartserien til Harman Kardon vil bli solgt i utvalgte butikker.

– Her setter vi litt strenge krav, ett er at butikken må ha aktive demonstrasjonssoner, sier Bruun.

Powered by Labrador CMS