NETTBRETT OG SMARTTELEFON PÅ TOPP

Siba har igjen spurt sine norske nettkunder hva de ønsker seg til jul. Nettbrett og smarttelefoner deler førsteplassen.

– At behovet for mobil underholdning har økt har vi sett på våre salgstall gjennom hele året. Både nettbrett og den smarte mobiltelefonen har hatt et godt år bak seg. På bakgrunn av dette er resultatet av undersøkelsen som forventet, sier Norgessjef Victor Bengtsson i Siba i en pressemelding.

Det vises til at fagbladet Elektronikkbransjen har kåret Ipad 2 til årets julepresang.

– Dersom kundene selv får velge er konkurransen svært jevn mellom nettbrett og den smarte mobiltelefonen, heter det i meldingen fra Siba.

Kjeden har gjennomført sin årlige kundeundersøkelse blant sine norske nettkunder om deres julegaveønsker.Av de 631 personene som har deltatt ønsker 22,4 prosent en smarttelefon og 22 prosent et nettbrett.

Ønskelisten viser at det er forskjell på kvinner og menn.

– Blant våre kvinnelige kunder ligger den smarte telefonen på topp, fulgt av nettbrettet og kjøkkenmaskinen. Hos mennene er det derimot nettbrettet som kommer først. På andre plass på mannens ønskeliste står en 3DTV og den smarte telefonen kommer først på tredje plass, sier informasjonsansvarlig Nora Ay i pressemeldingen.

Hun forteller at nordmenn og svensker har ulike julegaveønsker. En tilsvarende undersøkelse er gjennomført i Sverige. Her var en 3DTV det vanligste julegaveønsket, mens den smarte telefonen ikke engang kvalifiserte seg til topp tre.

– Man kan se flere ulikheter mellom landene. Et systemkamera er for eksempel en veldig populær julegave blant svenske kvinner mens bare seks prosent av de norske kvinnene ønsket seg et slik, sier Ay.

Sibahar vært på hjemmeelektronikkmarkedet i 60 år og har 50 varehus i Sverige, Norge og Danmark. Konsernet hadde i 2009/2010 en totalomsetning på 3,9 milliarder svenske kroner.

ØNSKELISTEN

TOTALT

Smartphone 22,4%

Nettbrett 22%

3DTV 16,4%

KVINNER

Smarttelefon 22,9%

Nettbrett 19,6%

Kjøkkenmaskin 13,3%

MENN

Nettbrett 24,4%

3DTV 22,1 %

Smartphone 21,8%

Undersøkelsen er gjennomført i Sibas norske nettbutikk

Powered by Labrador CMS