NETONNET MED GRATIS FRAKT

– Vi vil være den første nettbutikken på hjemmeelektronikk i Norge som tilbyr gratis levering av alle våre produkter over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Country Manager i Netonnet, Filip Elverhøy, i en pressemelding. Her heter det at selskapet håper dette vil gi dem et konkurransefortrinn og gjøre det enklere for kundene å velge dem i et marked med svært tøff konkurranse.

Netonnet i Sverige lanserte konseptet om gratis frakt for et år siden, og der opplevde man en økning i ordretilgangen på 30 prosent.

– Erfaringene fra Sverige viser at dette er noe som kundene virkelig setter pris på, og at denne ekstraservicen sørger for at nye kunder velger oss, sier Elverhøy i pressemeldingen.

Erfaringene fra Sverige viser at dette er noe som kundene virkelig setter pris på

TV til Alta

– I en tid hvor man fokuserer på at «det enkleste er det beste» og «ingen overraskelser», er kunder blitt stadig mer opptatt av at den prisen som er oppgitt, er endelig pris – uten tillegg. Altså ingen overraskelser. Vi har som mål å være blant de billigste, og dette er et nytt tiltak for å styrke vår posisjon. Uansett er det kunden som er vinneren, påpeker Elverhøy og legger til:

– Det kan være svært kostbart å betale frakt for en 42-tommers TV til Alta. Noen kunder kan synes det er urettferdig. Nå blir prisen lik – uansett hvor i landet man bor, sier Elverhøy.

Halvparten i USA

I pressemeldingen vises det til at nesten halvparten av nettbutikkene i USA tilbyr gratis levering. I en undersøkelse utført av Alixpartners i mars svarer 95 prosent at gratis levering er avgjørende om de handler på nett eller ikke. Her kom det også frem at 36 prosent av de spurte ikke handler på nett på grunn av at frakten koster penger. I andre kvartal 2012 hadde 42 prosent av alle transaksjoner på ehandel i USA gratis frakt.

Under Nordic E-commerce Summit i fjor ble det konstatert at 15 prosent av svenske nettbutikker nå tilbyr gratis frakt – opp fra 10 prosent året før.

Powered by Labrador CMS