SIBA BLIR NETONNET-LAGERBUTIKKER

I løpet av 2017 vil alle Siba-butikker i Norge og Sverige være ombygd til lagerbutikker inspirert av Ikea, under varemerket NetOnNet.

Publisert Sist oppdatert

For Norges del vil den første NetOnNet-lagerbutikken åpne i Stavanger i løpet av høsten. Når det gjelder de fire eksisterende Siba-butikkene i Norge, på Liertoppen mellom Asker og Drammen, Alnabru i Oslo, Kvadrat i Sandnes og Tiller i Trondheim, er det ikke avgjort når og om disse skal bygges om.

– Alle de fire eksisterende Siba-butikkene i Norge skal bli NetOnNet-lagerbutikker. Vi vet ikke i hvilken rekkefølge, og vil vurdere om de ligger rett sted eller om vi skal finne nye lokasjoner, sier PR- og kommunikasjonssjef Nora Ay i NetOnNet Group til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hun understreker at ambisjonen er at selskapet skal vokse, med flere utsalgssteder i Norge enn de fire de har i dag.

Vi er stolte over all kunnskapen og erfaringen vi har bygd opp i Siba gjennom 65 år, som nå danner grunnlaget for å videreutvikle NetOnNets varemerke og konsept

– Konseptet er helt annerledes; alle produkter ligge i hyller som på Ikea, og det er lagt opp til en stor grad av selvbetjening. Det krever butikker av en viss størrelse, sier Ay.

Eies av familien Bengtsson

NetOnNet Group eies fortsatt av familien Bengtson, via selskapet Waldir AB. De samler nå virksomheten under varemerket NetOnNet, e-handelen skal videreutvikles, og en bred utbygging av NetOnNets lagerbutikker innledes.

– Vi samler ressursene og den lange erfaringen som Siba og NetOnNet har bygd opp, og definerer en tydelig retning for vår virksomhet videre. Fokuset ligger nå på å utvikle og ekspandere NetOnNets framgangsrike varemerke og selvbetjeningskonsept. Med en godt utviklet e-handel og en kraftig økning i antall lagershoper vil vi gjøre det enda lettere for enda flere å handle hjemmeelektronikk til lave priser, direkte fra lagerhyllen, sier Susanne Ehnbåge, administrerende direktør i Netonnet Group, i en pressemelding.

Fabian Bengtsson, eier i Netonnet Group, sier i meldingen at detaljhandelen går gjennom en digital omstillingsprosess, der kundene krever sømløs integrasjon mellom e-handel og butikkhandel.

Omnikanalkonsept

– Med denne satsingen styrker Netonnet Group sin posisjon som markedets fremste e-handel med omnikanalkonsept i Sverige. Vi er stolte over all kunnskapen og erfaringen vi har bygd opp i Siba gjennom 65 år, som nå danner grunnlaget for å videreutvikle NetOnNets varemerke og konsept, sier Bengtsson i pressemeldingen.

I Sverige vil to nye lagerbutikker åpnes i 2016; i Östersund og Uddevalla, i tillegg til butikken som kommer i Stavanger. Parallelt innledes prosessen med å bygge om Siba-butikkene. Konsernet har totalt 53 butikker i Norden, hvorav 38 ikke er lagerbutikker. De fire første som bygges om i Sverige ligger i Växjö, Västerås, Sundsvall og Svågertorp.

– Samtidig starter en gjennomgang av forutsetningene på øvrige steder. Målet er å få etablert en konkret plan for omgjøringer og nye butikkplasseringer senere i år, heter det i pressemeldingen.

Arbeidet skjer suksessivt og ventes å være fullført i slutten av 2017. Fram til da vil Sibas virksomhet på nett og i butikker fortsette som vanlig. Sibas kunder vil i framtiden bli betjent av NetOnNet. NetOnNet kommer til å overta ansvaret for Sibas garantier, forsikringer, serviceforpliktelser og kundekort med opptjente bonuspoeng.

Powered by Labrador CMS