D-Link DCS-6513 og DCS-6314

Pressemelding fra D-Link 12. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

D-Link med to nye IP-kameraer for tøffe forhold

D-Link fortsetter å øke sitt sortiment av overvåkningskameraer, og lanserer nå to nye IP-kameraer for bedriftsmarkedet. HD WDR Day & Night Outdoor Dome Network Camera (DCS-6513) fanger aktiviteter med full-HD-kvalitet og takler selv de tøffeste lysforholdene, enten det er snakk om totalt mørke eller skarpt motlys. D-Link lanserer samtidig det nesten identiske kameraet, DCS-6314.

DCS-6513 leverer skarpe og høyoppløste videobilder med full-HD-opptak på opptil 3 megapiksler (2048x1536p). Kameraet er ideelt for bedrifter som ønsker en profesjonell IP-overvåkningsløsning med ekstremt bra detaljnivå, selv i omgivelser med kraftig lys. DCS-6513 har et motorisert P-Iris-objektiv som gir en større dybde i bildet enn et tradisjonelt objektiv, og muliggjør at kameraet kan fokusere på et helt område og ikke bare på ett punkt. Brukeren kan også zoome og sette fokusinnstillinger på kameraet fra avstand, og kameraet er utstyrt med en innebygget infrarød LED for bruk i mørket i opptil 20 meter.

Full HD WDR Varifocal Day & Night Outdoor Dome Network Camera (DCS-6314) har samme spesifikasjoner og design som DCS-6513, men benytter seg av en 2 megapiksel progressiv CMOS-sensor (1920x1080p), samt et motorisert, justerbart objektiv (varifocal). Kameraet kan videre gjøre opptak på opptil 15 meter i mørket.

Begge IP-kameraene er utviklet for å takle omgivelser med tøffe lysforhold, som for eksempel en resepsjon eller en butikk med store vinduer. På skarpt opplyste områder er det vanskelig å få et klart og detaljert bilde, og det har tidligere vært en utfordring for mange overvåkningskameraer å håndtere slike lysforhold. DCS-6513 og DCS-6314 kompenserer imidlertid for kontrastene i lyset med en WDR-teknikk (Wide Dynamic Range) som gir brukeren skarpe video-opptak.

– Hittil har HD-video for overvåkning i områder med skarp og varierende belysning vært en utfordring for mange bedrifter. Under disse forholdene får man ofte uklare bilder med dårlig detaljrikdom med mange kameraer, noe som jo motvirker formålet med å ha en overvåkning. Våre nye kameraer løser dette problemet samtidig som de kan monteres i tøffe omgivelser utendørs, sier Magnus Cederäng, produktsjef for bedriftsprodukter, D-Link AB.

Både DCS-6513 (IP-67-klasse) og DCS-6314 (IP-68-klasse) har en robust konstruksjon som beskytter mot tøffe værforhold og gjør kameraene rustet mot hærverk. Et innebygget system for varme og kulde gjør at kameraene i prinsippet kan installeres hvor som helst – både inne og ute.

Enkel installasjon og gratis programvare

Kameraene har en plug-and-play-installasjon, og med Power over Ethernet (PoE) kan man få strøm til kameraet via en nettverkskabel. Programvaren D-ViewCam, som følger med uten ekstra kostnad, muliggjør sentral innspilling og håndtering av opp til 32 nettverkskameraer. D-ViewCam tilbyr digital overvåkning og innspilling med et stort antall funksjoner, som for eksempel en bevegelsesdetektor som kan starte innspilling og sende varsler via epost til en eller flere brukere.

Flere muligheter til å lagre innspilt materiell

Med mulighet for bruk av minnekort tilbys det lagring av opptak på selve kameraet uten at det er behov for en PC eller ekstern nettverkslagring. Det går likevel an å koble opp kameraene til en NAS-enhet (Network Attached Storage) eller en NVR, Network Video Recorder, som kan plasseres på en annen geografisk plass enn kameraløsningene for å sikre maksimal sikkerhet. Det er også mulig å bruke begge kameraene som en sikkerhetsløsning ved en entré ettersom begge kameraene er utstyrt med innebygde mikrofoner samtidig som det er mulighet for tilkobling av høyttalere for en toveis-kommunikasjon. På den måten kan man kommunisere med personen utenfor inngangsdøren.

Pris og tilgjengelighet

Begge kameraene er allerede tilgjengelige. DCS-6513 har en veiledende pris på 7 700 kroner (eksklusiv moms) og DCS-6314 har en veiledende pris på 5 500 kroner (eksklusiv moms).