Claus Malthe (f. v.) i Veibel sammen med Léa Carl og Romain Lemant i Daan Tech. I midten Bob og Joe. Foto: Veibel

CLAUS PRESENTERER BOB OG JOE

– Bob og Joe er små og smarte hvitevarer, for små og smarte husstander. Nå etterfølges den ikoniske vaskemaskinen av en like flott multiovn.

Publisert

Det sier Claus Malthe i Veibel, som har det norske agenturet for Daan Tech.

På IFA-messen viser det franske selskapet vaskemaskinen Bob, som med en bredde på 34 centimeter kan ta oppvasken uten at den til tilkoplet vann. Både høyde og bredde er 49 centimeter.

– Så langt er det solgt 70.000 Bob-maskiner, som er perfekte for små husstander på én til to personer. Den settes på benken, koples til strømnettet, og så er den klar til bruk, sier Malthe.

Maskinen kan også koples til vann, men den integrerte tanken på 3,9 liter skal være nok til en oppvask. Spillvannet går ut til en kanne, eller i avløpet.

Så langt er det solgt 70.000 Bob-maskiner, som er perfekte for små husstander

– Bob er et godt valg for dem med liten plass, og du slipper å ha rørleggeren på besøk for å montere den. For små husholdninger kan det være et problem at oppvasken blir stående lenge, i påvente av at en tradisjonell oppvaskmaskin skal fylles, noe som kan forårsake bakteriedannelse, sier Malthe.

 

Snart kommer Joe

Han viser til tall fra Daan Tech, som sier at det i Europa er 33 millioner husstander uten oppvaskmaskin.

– Løsningen blir ofte at man vasker opp for hånd, noe som medfører fem ganger så mye bruk av vann, sammenlignet med Bob, sier Malthe.

Bob tar tallerkener opp til 29 centimeter i diameter, og bruker 20 minutter på oppvasken.

Vaskemaskinen Bob (t. v.) og multiovnen Joe. Foto: Stian Sønsteng

– Siden maskinen ikke er avhengig av verken vann eller lufting, kan den stå hvor som helst. I tillegg til små husholdninger, passer den utmerket i fritidsboliger, bobilen, båten eller på arbeidsplassen, og prisen er 7.000 kroner, sier Malthe.

Han sier mange setter pris på designet, og man kan velge mellom fronter i 12 farger. Nå kommer også multiovnen Joe, med samme designspråk.

– Her får du alt i ett, med damp, mikrobølger, grill, varmluft og airfryer, i en ovn som er 44 cm bred, 47 cm dyp og 37,5 cm høy. Denne kommer neste år, og vil koste 9.000 kroner, sier Malthe.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS