F-Secure Sense

Pressemelding fra F-Secure 13. november 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

F-Secure sikrer det smarte hjemme med Sense

Nå lanserer det finske sikkerhetsselskapet F-Secure, F-Secure Sense – en smartboks som sikrer alle oppkoblede enheter i hjemmet ditt. Med stadig flere smarte ting som for eksempel TV-er, kjøleskap og klokker har F-Secure tatt på seg oppgaven med å sikre disse, da lovbrudd ikke lenger kun skjer gjennom datamaskinen, mobilen eller nettbrettet.

− Datamaskiner, nettbrett og telefoner er ikke det eneste som er koblet mot nettet i dag. Internet of Things innebærer at også klokker, TV-apparater og en rekke andre saker kan kobles på nett, noe som krever et nytt syn på sikkerhet, forteller Xerxes Malekani, sjef for F-Secure Skandinavia.

F-Secure Sense er en hardware-løsning for forbrukere. Produktet er lite og nett, og passer inn hvor som helst i hjemmet. Brukeren kobler seg til via Sense-appen, som fungerer som et sikkerhetsnett mellom brukeren og internettoppkoblingen. Dette gjør at enhetene som det ikke finnes sikkerhetsprogramvare for, får avansert beskyttelse mot angrep.

Sikkerheten i Sense styres av F-Secures Security Cloud som er en avansert sikkerhetsløsning som hele tiden analyserer og vurderer trusselbildet etter hvordan nettrafikken ser ut.

− Jo flere oppkoblede enheter, desto større risiko blir det. Du finner eksempler på hvordan man har hacket seg inn på videooverføringer fra babykameraer, og til og med at man har tatt i bruk en oppkoblet, ”smart” varmelampe for å komme inn på folks nettverk. Med Sense kan vi tilby en trygg beskyttelse mot slike hendelser som er utrolig enkle å sette opp og bruke, sier Malekani.

F-Secure Sense styres enkelt via en app og gir brukeren fullstendig oversikt over alle oppkoblede enheter, og hva slags trafikk som skjer i nettverket. Gjennom oppkoblingen til Security Cloud kan Sense oppdage både kjente og ukjente sikkerhetstrusler.

F-Secure Sense lanseres til våren, men kan forhåndsbestilles allerede nå. For de som forhåndsbestiller er prisen satt til 99 euro, noe som inkluderer et 12 måneders abonnement på tjenesten. Etter det koster det 8 euro per måned. Ved lansering vil produktet koste 199 euro.

Powered by Labrador CMS