LITE OG LETT FRA HP

HP kommer blant annet med nye bærbare PCer som er tynne og lette, samtidig som de skal være pene og se på.

Publisert Sist oppdatert

Intels nye "Ivy Bridge" Core i-prosessor har kommet i produksjon, som gjør det mulig for PC-produsentene å lage en ny generasjon til PC-er med lavere strømforbruk i kombinasjon med økt ytelse.

I sommer kan du altså vente deg en mengde nye bærbare, og markedsledende HP har nå annonsert flere nye modeller. Tynnhet og letthet har lenge vært de viktigste stikkordene for nye bærbare, og HP kommer med flere såkalte «ultrabooks» under navnene Envy og Spectre. I tillegg lanserer PC-leverandøren det de kaller en «sleekbook». Disse maskinene ser omtrent identisk ut som ultrabook-modellene, men tilfredsstiller ikke helt Intels ultrabook-krav.

– Styrken i de nye maskinene våre er bredden. De nye maskinene innehar en rekke innovasjoner og er hver for seg tilpasset de ulike kravene brukere har, enten det er spill og underholdning eller mer bedriftsrettet. Teknologien muliggjør tynne og lette maskiner med lang batteritid uten at det går utover funksjonalitet. Mye har skjedd og skjer innen det området. Det er ikke lenger noe stort kompromiss mellom funksjonalitet og design, sier Verner Hølleland, leder for PC-divisjonen i Norge, i en pressemelding

Teknologien muliggjør tynne og lette maskiner med lang batteritid uten at det går utover funksjonalitet

Vi har tatt en titt spesielt på de nye bærbare fra HP.

Envy Spectre XT

Dette er designmodellen i HPs nye PC-linje, Envy Spectre XT kan minne om en litt stor MacBook Air av utseende.

Modellen har en 13,3 tommers skjerm, er ikke mer enn 14,5 mm tykk og veier snaue 1,4 kilo. Dermed er den blitt både noe mindre og lettere enn forgjengeren. Da får du en SSD på opp til 256 GB og batterilevetid opp til åtte timer. Noe for lydentusiasten har den også, HP har utstyrt XT-en med fire høyttalere og et lydsystem fra Beats Audio. USB 3.0, HDMI, minnekortleser og baklyst tastatur er på plass. Trådløse tilkoblingsmuligheter er Bluetooth, 802.11a/g/n Wi-Fi og Intel Wireless Display (WiDi), og maskinen vil koste rundt 1.000 amerikanske dollar.

HP Envy Ultrabook

Dette er maskiner beregnet for brukere som trenger litt ekstra kraft. Med 19,8 millimeter tykkelse og en startvekt på 1,79 kilo er de nye HP ENVY-modellene i både 14 og 15,6” tommer likevel enkle å ta med seg. 

Begge modellene har en skjerm med 1366 x 768 pikslers oppløsning, Ivy Bridge eller Sandy Bridge prosessor og 4 GB RAM. Lagringen gjør du på en 500 GB harddisk, med en SSD på 32 GB som cache-løsning.

I tillegg får du minnekortleser, HDMI, én USB 2.0- og to USB 3.0-porter, HDMI, gigabit LAN og 802.11a/g/n trådløst nettverkskort. Batteritiden er oppgitt til åtte timer for 14-tommeren og ni timer for 15,6-tommeren. Prisen skal være henholdsvis 750 og 800 dollar.

HP Envy Sleekbook

Også i denne «nesten-ultrabook»-klassen kommer HP med to modeller på 14 og 15,6 tommer. Utseendemessig er de omtrent identiske med Ultrabook-modellene, men de tilfredsstiller ikke helt Intels Ultrabook-krav.

14-tommeren har en vanlig 500 GB harddisk uten noen form for cache-løsning, mens 15,6-tommeren har en 320 GB HDD og har siste APU fra AMD med opptil åtte timers batteritid. For å gjøre videoredigering og spill raskere har maskinen Intel-prosessorer tilrettelagt for grafikk, og AMD-versjonen benytter sk discrete-class graphics. 

Utover Beats Audio har både ENVY Sleekbook og Ultrabook doble høyttalere og subwoofer for å gjøre lydopplevelsen så bra som mulig. 

HP Pavilion m6

PC-leverandører presenterte også en bærbar i sin Pavilion-serie. Her fokuserer de på mobilitet, prestasjon og underholdning, og maskinen har stor skjerm og design i børstet aluminium. En bakbelyst LED HD-skjerm på 15,6 tommer og Beats Audio gjør at filmer og spill er blant oppgavene maskinen skal kunne takle.

HP Pavilion m6 har opp til åtte timers batteritid og har siste Intel og AMD-prosessorer. Noen av modellene har i tillegg bakbelyst tastatur og dedikerte grafikk funksjoner for å klare krevende programmene uten avbrudd. DVD-brenner kompletterer underholdningspreget på denne maskinen.

HP EliteBook Folio 9470m

Den nye HP EliteBook Folio 9470m har en lettvektsdesign som HP sier ikke skal gå utover funksjonaliteten til maskinen.

Denne ultrabook bedriftsmodellen har en 14 tommers skjerm, vekt på 1,6 kilo og 19 millimeter i tykkelse. Her har du også mulighet for å velge til innebygget 3G, og Ethernet, VGA, Display og USB 3.0-porter er på plass. HP lover du skal kunne jobbe frakoblet strøm en hel arbeidsdag, og du kan velge til et sekundært batteri. Tilpasset docking med støtte for multiskjermsbruk, integrert lading og en rekke USB-porter gjør at maskinen også er tilrettelagt for arbeidstid ved skrivebordet. 

Et ytterligere tilvalg for maskinen er SSD-harddisk som reduserer oppstartstiden for maskinen betraktelig. Tredjegenerasjons Intel Core vPro-prosessorer gir god ytelse, forbedret sikkerhet og en rekke bedriftsfunksjoner som integrert Smart Card og fingeravtrykksleser, innebygget TPM sikkerhetschip og administrasjonsverktøy.

HP Spectre Pro

Også denne modellen er beregnet på bedriftsmarkedet, og her snakker HP til de som er mye ute og reiser.

Dette er en såkalt ultramobil maskin hvor HP har lagt vekt på design. 14,5 mm tykkelse, en vekt på 1,39 kilo og utførelse i børstet stål kjennetegner Spectre Pro. Batterilevetiden er på opp til åtte timer, og du kan velge mellom en 128 og 256 GB SSD. Med Intels Rapid Start-teknologi er du klar til presentasjonen bare sekunder etter at maskinen slås på. Her er HDMI, Ethernet og flere USB-porter.

Maskinen leveres med Microsoft Windows 7 Professional. I tillegg er HP Spectre Pro utstyrt med en TPM sikkerhetschip for høy sikkerhet for alle typer informasjon som har blitt lagret på maskinens SSD-disk.  Også her har HP  satset på lyd, med fire høyttalere og Beats Audio. Og for de mer forfengelige av oss lover PC-produsenten av det innebygde HD web-kameraet skal la oss se bra ut selv i dårlig belysning.

Powered by Labrador CMS