Toshiba Encore

Pressemelding fra Toshiba 10. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Toshiba lanserer Windows-nettbrett til profesjonell og privat bruk

Neuss, Tyskland, 10. september 2013 -- Toshiba lanserer sitt nye Encore nettbrett -- optimalisert for Windows 8.1, med innebygde funksjoner og apper for både produktivitet og underholdning. Nettbrettet er ideelt for forbrukere som ønsker å enkelt kunne veksle mellom arbeid, underholdning og deling på en og samme enhet.

- Grensene mellom profesjonell og privat bruk blir stadig mer diffuse, så utstyret vårt er nødt til å kunne tilby flere muligheter for å imøtekomme begge behov, sier Matt McDowell, markedsdirektør hos Toshiba Europe GmbH, og legger til:

- Med Encore kan kundene forvente en fullverdig PC-opplevelse i et 8’’ nettbrett -- inkludert en rik, kraftig Windows 8.1-opplevelse som møter de forskjellige behovene til både profesjonell og privat bruk gjennom hele dagen.

- Toshiba fortsetter touch-innovasjonen ved å bringe liv til de nye og spennende faktorene ved Windows 8. Vi ser frem til å jobbe med Toshiba på lanseringen av Windows 8.1, og til å se deres julenyheter for 2013 glede kunder over hele verden, sier Jordan Chrysafidis, visepresident ved Worldwide OEM Marketing, Microsoft Corp.

Enkel å bruke med én hånd

Med en distinktiv stil og et slitesterkt, ergonomisk design laget for reise, er Encore optimalisert for bruk i stående posisjon, og enkel å bruke med én hånd. Alle høyttalere, mikrofoner og kameraer har blitt plassert utenfor området hvor nettbrettet vanligvis holdes, slik at brukeren enkelt kan trykke på flerberøringsskjermen, høre på musikk, ta bilder eller ha en Skype-samtale uten at det går utover ytelsen. Det tynne, lette designet er ideelt for den som ønsker å lese en bok eller se en film mens man er på farten.

Effektivitet på reisen

Med fullversjonen av Microsoft Office Home & Student 2013 installert, kan forbrukerne gjøre det meste ut av programmene de allerede kjenner til. Dermed kan Encore brukes som en forlengelse av deres primære PC, noe som sikrer en optimal opplevelse hvor som helst. Fullversjoner av Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013 og OneNote 2013 er inkludert for å øke produktiviteten mens man er på farten, uansett om tiden brukes til lesing, redigering, produksjon eller deling av dokumenter og presentasjoner. 7 GB gratis online SkyDrive lagringsplass betyr at filer kan lagres i nettskyen for rask tilgang og synkronisering med andre Windows-enheter, det er også enkelt å bruke et valgfritt Bluetooth®-tastatur for ekstra komfort. Toshiba Encore leverer en rask, jevn ytelse for forbedret produktivitet og kreativitet på farten, alt drevet av den nyeste Intel® AtomTM- arkitekturen.

Umiddelbart tilgjengelig

Toshiba Encore er ultraresponsiv og klar for hva som helst, straks den er ute av boksen. InstantGo-teknologien sørger for at Encore våkner fra standby så raskt at den nesten umiddelbart er klar til bruk. Selv når nettbrettet er i dvalemodus, opprettholder det nettverkstilkoblingen og synkroniserer automatisk, slik at alt innhold blir oppdatert kontinuerlig. InstantGo senker strømforbruket og forlenger batterilevetiden, og gjør dermed Toshiba Encore effektiv å bruke på farten.

En rekke apper og funksjoner

Med et 8’’ AutobriteTM-display, kraften fra Dolby® Digital Plus[1] gjennom stereohøyttalere av høy kvalitet og ultrarask Wi-Fi®, er Toshiba Encore bygget for mobil underholdning. Microsoft Xbox er en forhåndsinstallert app som inkluderer en gratis musikkstreamingstjeneste med 90 dagers ubegrenset tilgang til 30 millioner sanger, i tillegg til et utvalg gratis Xbox-spill. Brukeren kan også dele sitt favorittinnhold mellom skjermer ved å gjøre nettbrettet til en andre skjerm for Xbox 360 eller Xbox One ved bruk av Xbox SmartGlass. Nettsurfing med fullskjerm er også mye raskere, takket være nye Internet Explorer 11. Det er optimalisert for nettbrett og bygget for touch, noe som gjør det enklere å laste nettsider og streame videoer på den 8’’ store skjermen.

Toshiba Encore er optimalisert for Skype, og kommer også med avanserte kamerafunksjoner og doble stråleformende mikrofoner med støyreduksjon for bedre lydkvalitet under samtaler. Et 8.0 MP baksidekamera og 2.0 MP frontkamera er innebygd, slik at brukeren kan ha klare videosamtaler på farten, eller bare point-and-shoot for å fange perfekte foto- eller videoøyeblikk for deling med familie og venner. Tilkoblingsalternativene inkluderer mikro-USB for overføring av data, mikro-HDMI® for tilkobling til større skjermer hjemme eller på møter, og en mikro-SD-inngang som kan brukes for å øke lagringskapasiteten eller dele innhold med andre enheter.

Spesifikasjoner Toshiba Encore nettbrett:

Nye Encore fra Toshiba vil bli tilgjengelig i Europa i løpet av fjerde kvartal av 2013.

[1] Tilgjengelig som en OTA-oppgradering i 4. kvartal 2013.

[2] Basert på MobileMark 2012

Powered by Labrador CMS