Intel SoC Bay Trail

Pressemelding fra Intel 12. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

NYHETEN I KORTE TREKK:

I dag lanserte Intel sin nyeste serie med energieffektive SoC (System on Chip) med kodenavn “Bay Trail.” Serien vil drive frem en bølge av kraftige og energieffektive nettbrett, 2 i 1 enheter og andre mobile enheter for kunder og virksomheter i fjerde kvartal i år, fra ledende OEM som Acer*, ASUS*, Dell*, Lenovo*, Toshiba* og andre.

“Bay Trail” prosessorserien er basert på Intels energieffektive mikroarkitektur “Silvermont,” med høy ytelse som ble lansert i mai i år. Intel Atom Z3000 prosessor-serien (“Bay Trail-T”) er selskapets første mobile flerkjernede SoC, og er på nåværende tidspunkt den kraftigste leveransen til nettbrett og slanke mobile enheter. Prosessorserien leverer en rask og smidig opplevelse, samt en kraftig balanse mellom ytelse, batterilevetid og omfattende funksjoner.  

Fleksibiliteten i den nye mikroarkitekturen gir mulighet for flere varianter av SoC, tilpasset ulike markedssegmenter. Dette inkluderer nye Intel® Pentium® og Celeron® prosessorene (“Bay Trail” -M and -D) for 2 i 1-enheter, bærbare, stasjonære og alt i et-systemer.

Serien med “Bay Tail” SoC gir flere muligheter for Intels kunder ved å muliggjøre maskinvare-konfigurasjoner som støtter Windows 8* og Android.* Dette vil gi kundene flere muligheter innenfor utforming i ulike prisklasser som er tilpasset ulike behov både hjemme og i virksomheter.  

“Vi har klart å levere en veldig kraftig SoC som byr på bemerkelsesverdig ytelse, lang batterilevetid og en god brukeropplevelse tilpasset dagens bruksmønster. Det er et stort skritt fremover,” sier Hermann Eul, vice president og general manager for Intel’s Mobile and Communications Group. “Med Bay Trail som grunnsteinen kan våre OEM-partnere designe en mengde produkter i forskjellige utforminger og størrelser til glede for kundene, forretningskunder og IT-avdelinger.”

For å kunne tilføre dette nivået av ytelse til en prosessor rettet mot mobile enheter utviklet Intel nye teknologier for å løse dagens teknologi-utfordringer hos den generelle forbruker. Dette inkluderte muligheter for fleroppgavekjøring, lang batterilevetid og forbedret grafikk, i tillegg til en mer produktiv og behagelige mobil-opplevelse.  

Kraftigere nettbrett og 2-i-1 enheter med Intel Atom Z3000 prosessor-serien

Intel Atom Z3000 prosessor-serien leverer ledende ytelse med batterilevetid som varer hele dagen. Den er Intels hittil beste og best ytende plattform for nettbrett og slanke mobile enheter. Den har et lavere strømforbruk, samtidig som den dobler dataytelsen og gir tre ganger bedre grafisk ytelse sammenlignet med tidligere generasjoner av Intel Atom prosessor. Den energieffektive SoC-plattformen gir over 10 timers batterilevetid ved aktiv bruk og tre ukers standby med tilkoblet mobil opplevelse.  

Intel Atom Z3000 prosessor-serien inkluderer også Intel® Burst Technology 2.0 med fire kjerner, fire tråder og 2MB L2 cache. Denne ytelsen lar brukerne kjøre flere oppgaver samtidig, motta og skape innhold, i tillegg til å få en rik opplevelse via enten Android eller Windows 8. Kunder vil også kunne velge mellom flere størrelser innenfor nettbrett og 2–i-1, med tynne enheter med skjermstørrelser på mellom 7-11.6 tommer.*

Intel Atom Z3000 serien legger i tillegg til rette for virksomhetsklare nettbrett som leverer opplevelsen og designet man ønsker seg, kombinert med beskyttelsen som IT-avdelingene krever. Med robuste sikkerhetsfunksjoner som inkludererMcAfee® DeepSAFE* teknologi, AES-maskinvarekryptering, Intel® Platform Trust Teknology, Intel® Identity Protection Technology og Intel Data Protection Technology, tilbyr plattformen et sikrere databehandlingsmiljø. Den støtter i tillegg Microsoft Windows 8 Pro Domain Join and Group Policy, og er kompatibel med applikasjoner og perifere programmer.  

Intel has jobbet med de beste utviklerne av applikasjoner for å sikre best mulig opplevelse på Intel® arkitektur-plattformer for både Windows og Android. Samarbeid med Cyberlink, Skype-HD og Netflix-HD, PhiSix, Arcsoft, Tieto, Gameloft, og en lang rekke forretningsapplikasjoner er flere eksempler på tilfeller der Intel har fokusert på å optimalisere bilder, grafikk og gjennomgående ytelse der resultatet er en økt kundeopplevelse. Intel kan vise til en lang erfaring med å optimalisering for Windows og Andorid operativsystem. 

Intel introduserer 64-bit-støtte for nettbrett tidlig i 2014, noe som vil bli spesielt verdifullt for IT-sjefer. Enheter som er basert på denne versjonen av SoC vil tilby virksomhetsklassifiserte applikasjoner og sikkerhet, og sammen med Intel® Identity Protection Technology med PKI, vil det ikke kreve et VPN-passord.

Bay Trail prosessorer driver 2-i-1, notebooks, stasjonære og alt-i-et PCer

 “Bay Trail M” serien blir tilgjengelig i fire SKUer: Intel Pentium N3590 og Intel Celeron N2910, N2810 og N2805 prosessorer. Denne serien vil drive et utvalg av innovative 2 i 1 enheter, i tillegg til notebooks med berøringsskjerm-egenskaper og gjør dem dermed tilgjengelig for kunder i lavere prissegmenter.

Med fleksibiliteten i mikroarkitekturen, og de grafiske forbedringene i alle “Bay Trail” SKUene, Pentium N3000-prosessorene og Celeron N2000-prosessor serien vil man oppleve en tre ganger raskere ytelse i produktivitetsapplikasjoner, og opptil tre ganger forbedret grafikk i sammenligning med tre år gamle Intel-baserte notebooks. Design som er drevet av disse prosessorene kan være vifteløse, og er mindre enn 11 mm tynn, med en vekt på kun 1kg. Intel forventer at prisen vil starte på $199 for en ‘clamshell’-enhet, $250 for en notebook med berøringsskjerm og $349 for en 2-i-1 enhet.

“Bay Trail D” serien vil bli tilgjengelig i tre SKUer: Intel Pentium J2850, Intel Celeron J1850 og Intel Celeron J1750. Dette er Intels smarteste løsning for stasjonære prosessorer og gjør dem ideelle for vifteløse og mindre utforminger for stasjonære på inngangsnivå. Prosessorene er i tillegg ideelle for vertikal bruk, inkludert intelligente energieffektive digitale skjermer, med opptil tre ganger raskere ytelse og opptil ti ganger bedre grafikk om man sammenligner med lignende produkter fra Intel for tre år siden. Hele systemer basert på disse SKUene er forventet å få en pris fra $199.